Нидерландия отменя почти всички COVID мерки

В сила ще останат само основни препоръки
15 фев 2022 07:41, Ния Христова
15
Нидерландия отменя почти всички COVID мерки
Снимка: БГНЕС
Нидерландското правителство обмисля премахването на почти всички ограничения за коронавирус от 25 февруари, съобщава Нидерландската телевизионна корпорация (NTK), цитирана от БГНЕС.
 
Според канала ще останат в сила само основни препоръки като избягване на ръкуване, спазване на хигиенни правила, проветряване помещения и тестване при наличие на симптоми. 
 
"Задължителното носене на маски и спазването на дистанция от 1,5 метра ще останат в миналото“, отбелязва NTC. „Препоръката да се работи от вкъщи, когато е възможно, също ще престане да съществува".
 
От 18 февруари времето за затваряне на кафенета, барове и ресторанти, както и културни и развлекателни институции ще бъде променено от 22:00 часа на 01:00 часа, а след седмица всички заведения ще могат да се върнат към нормалния си график на работа, както преди пандемията.
 
Зелените сертификати също ще останат в миналото, но използването им не е изключено отново в ситуации, в които това може да бъде нужно. Може да са необходими и за задгранични пътувания. При големи масови събития ще започне да работи 1G системата, при която допускането ще бъде разрешено само при отрицателен резултат от тест за коронавирус.
 
Според NTC решението на правителството се основава на факта, че пандемията вече не създава голям натиск върху здравната система.
 
Официално премахването на ограниченията трябва да бъде обявено на пресконференция във вторник. Основен говорител ще бъде министърът на здравеопазването, благосъстоянието и спорта Ернст Куйперс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Може ли линк към филма. И аз го гледах, но сега нещо не мога да го намеря.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати трябва да бъдат забранени и осъдени като практика, а не временно отменяни! Няма друго решение.
10
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Лъжат ги, в Холандия имаше 2 месеца тотален локдаун (единственият в Европа, започнал преди Коледа) и чак преди няколко седмици олабиха леко. Ще им отпуснат веригите леко и след някой и друг месец пак затягане и нови задължителни бустери.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде малко "живот" за наваксинираните. Ама още не е обявено, де. Да почакаме, може войната да избухне най-накрая...
8
4
 
27
 
! Отговори
Така е преди 2 години
До ЦИРК КОВИД Вчера гледах едно филмче, в което хора от Израел разказват как са пострадали след вълшебния серум. Страшничко е. Поплаках си даже. Купища хора, чийто живот е провален.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А канадския полюлей,щял да запорира сметки на свързани с нежеланието да се самоубият с химикали срещу кихавица. Затова кеша в джоба и духаскуву.
6
5
 
20
 
! Отговори
Ган.Я преди 2 години
Еbal съм ви и маските и мерките. Нито съм носил маска, нито съм спазвал "заповеди", нито ще го правя. Еbal съм ви, пандемици. По-здрав от ***.Я
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отменя и евентуално ЩЕ отмени са две различни неща. Да не би вече да са събрали достатъчно генетичен материал от белите хора за попълване на базите данни и инжектирали достатъчно ГМО в белите рамена? В природата няма празни пространства. При масово измиране на европейци, цала африка, азия и бившите колонии от южна америка са готови с деца, които да изпратят да заселят територията.
4
30
 
4
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Ваксинираните страни са така, а ние постигаме този ефект през преболедуване и затова имаме 3-цифрено число починали на ден.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
войната почва утре, ковида свърши, инак няма пушечно месо. Сал Кирчо ша на затвори тука и ще ни спаси жувотеца.
2
2
 
38
 
! Отговори
ДемонРАТ преди 2 години
Холандия е една от най-ур одливите либерастии в сегашния демоНрАТски свят. Какво се промени бе холандци, какво ви накара ей така изведнъж след УБИЙСТВЕНИЯ омикрон, да спрете всички мерки които измисляхте и налагахте в неофашистката си диктатура за последните 2 години. Кажете, като до оня ден вашите платени *учени* ни лъжеха че сме в пета ли шеста ли коя вълна,ковид мете света с ужасяващата си унищожителна *мисия* и ИЗВЕДНЪЖ докато сме ПО СРЕДАТА на тоя *ужас*,всички мерки падат? Що бе неофашаги?
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлация, сър.