ЕК намали средствата за България

Това стана след преразпределяне
5 юли 2022 16:25, Росен Стойчев
42
ЕК намали средствата за България
Снимка: БГНЕС/EPA

При преразпределянето на безвъзмездните средства от плана за устойчивост на ЕС, тези предвидени за България са били намалени, съобщи БТА.

Промяната настъпва съобразно решения от преди две години.

Още по темата
Тогава беше решено да има преразпределение, спрямо последствията за отделните икономики.

На четвърти май Съветът на ЕС одобри българския план. Нашата страна ще трябва да съгласува допълнителни правни документи.

Първо ще бъде одобрено споразумение с условията за плащане. След това ще се реализират договорености с определяне на отчитането на изпълненото.

Периодът на реализирането на тези условия е различен за отделните държави. Когато документите бъдат завършени, ще могат да бъдат приети първите заявки за плащане.

Предстои Съветът на ЕС да оформи своите мнения за предложеното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: БългариядокладЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бг правителство казва че бг е независима суверитетна държава кагато сте зависими от парите на ес а се тарикатите пред русия се сте независима суверитетна държава
37
0
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Щок и ужас.Боко Зелената тиква,кочкафалията такива капани и подводни камъни е заложил на тези Харвартски наивници че бедна им е фантазията с какво имат да се сблъскат пще?А наглия намкйорин шопа от Банке им гледа сейра о само излиза от време на време ппо телевизията и ръси само глупости,простотий и бисери.
36
1
 
0
 
! Отговори
Е ви на преди 1 година
И Европа и Америка и съюзи и на майка ви панделката!
35
1
 
3
 
! Отговори
..., бедните! преди 1 година
Стара римска пословица!
34
1
 
3
 
! Отговори
Митю Гълъба преди 1 година
И с колко са ги намалили???.....Тишина ...Чудна статийка е тази.5%,10%.....,50%?Май не е едно е също.Винаги се иска малко повече. Да ти стигнат и след редукцията.И на мен, когато ми искат 100 лв., давам 50,ако ми искат 50, давам 20-30 лв. Принцип.
33
1
 
7
 
! Отговори
икономист преди 1 година
Виртуални пари във виртуални сметки нямат нищо общо със реалния свят. Едни хора си ги местят от единия джоб в другия и си мислят че правят нещо. Ми нищо не правят.
32
0
 
6
 
! Отговори
Хех преди 1 година
То голяма работа за 1молярд ,ПП издуха 9 милярда и нищо даже по лошо
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ЕС? Нали и ние сме част от него? Всички са маскари. Намалили са ги да има за тех си, и там е криза за газ, вдигат се на протести. В сърцето на ЕС е Холандия, а отиват към..... блокирана е страната, блокади и др. Кой крив, кой прав, а на нас ни пречат Русите..... Ай са???
30
0
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
От тия пари редовият Българин няма да види и 1 лев... А още, колко има да ги режат... ===)))
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е омазал нещата, щом това е съгласувано преди 2г., значи е бил на власт банкянския :))
28
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЕС Е КАЦА С ПАРИ! НО ЩОМ ОТ ЕС КАЖАТ ХОП И НИЕ ТРЯБВА ДА СКОЧИМ! ИНАЧЕ ВЕДНАГА ОРЯЗВАТ КИНТИТЕ! ПЪРВО НЕ ИСКАХА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ АМА СЕГА Я ИСКАТ И ЩОТО НИЕ СМЕ ПРОТИВ НИ ПРЕЦАКВАТ! И С ТОВА, ЧЕ ОТКАЗАХМЕ ДА СМЕНИМ НЕФТА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ НА САУДИТСКИ! И МАЛКИЯ ПРОЦЕНТ НАБОДЕНИ СЪЩО ГО ВЗИМАТ В ПРЕДВИД!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е да те управлява бан$кянският ***. Дерзайте българи!! Пак си го изберете. Той ще си намери каскет.
26
2
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
ПП пълна пародия хахахахаха хахахахаха хахахахаха да го д..... бедните!!!!
25
4
 
12
 
! Отговори
до Анонимен 24 преди 1 година
Защото тук съм се родил и тук съм свикнал. Това, че някъде е по-добре стандарта на живот не означава, че трябва да си стегнеш куфарите и да заминеш. Ако живееш по такива морални ценности, ще я закъсаме още повече в България.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да не спамя повече за Русия, това ми бяха 4-те коментара които са хубави според мен реални и да ги знаете, защото пропагандата колко е зле Русия и агресивна не спират. Та това е.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето Русия е обезпечила много добре битовите нужди на населението там на достъпни цени но в същото време там няма много хора които желаят да живеят на капиталистически начела и населението е задоволено. Олигарсите са тези, които разказаха играта на страната но сега след тези събития нещата мн бързо ще се променят след допуснатите грешки. Важно е да се отбележи, че тези които искат да живеят "капиталистически" в страната имат тази възможност чрез търговия с Китай и други азитаски гиганти.
22
9
 
2
 
! Отговори
CM преди 1 година
До До Анонимен (22) - ами докато още има посолство, вади си виза и отивай там... Защо са тия мъки тука тогава? Тръгвай си за да остане България само на българите!!!
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой ви пуска тая пропаганда, че Русия била бедна и там мизетствали, просто отидете и вижте. Освен пропадналите пиянки там които друго не правят от свен да пият, останалите които искат си живеят нормален живот и средставата са достатъчни.
20
5
 
21
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Заплатите в Русия са долу горе на Българските стандарти с много важната разлика, че там с минимална заплата може да изкараш един нормален живот защото първо услугите са ти евтини като ток,газ,гориво и други. Има определен брой храни "Руската кошница" които може да ядеш на корем и са почти безплатни. Няма това завишение на цените в хранителния бранш освен определени които бяха зависими и от санкциите. Общо взето, в Русия с минимална заплата може да изкараш норамален живот а в БГ да се молиш...
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е "напълно безпристрастен и демократичен"!