ЕП настоява да ратифицираме истанбулската конвенция

Парламентът настоява за Рамковото решение на ЕС относно борбата с расизма
15 сеп 2022 22:51, Петя Славова
158
ЕП настоява да ратифицираме истанбулската конвенция
Снимка: БГНЕС

Членовете на ЕП отново изискват от България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия, както и от самия ЕС, да ратифицират Истанбулската конвенция. Това съобщава пресслужбата на Европарламента до медиите след заседанието днес.

Евродепутатите направиха оценка на положението с основните ценности в ЕС през 2020-2021 г., набелязаха проблемни области и предложиха начини за по-ефективна защита на свободата, равенството и върховенството на закона. Текстът беше одобрен с 410 гласа "за", 131 гласа "против" и 42 гласа "въздържал се".

Парламентът категорично осъди случаите на отблъскване по границите и насилието срещу мигранти, както и криминализирането на хуманитарни работници и активисти. "За да не бъде "Фронтекс" съучастник в тези действия, членовете на ЕП искат от нея да преустанови дейността си в държавите членки, в които те се случват", добавят от пресслужбата на ЕП.

Представителите на страните членки осъждат движенията, обявяващи се срещу равенството между половете и срещу феминизма, които системно атакуват правата на жените и ЛГБТИК+ лицата, и осъждат отстъплението от правата на жените (включително сексуалното и репродуктивното здраве), като подчертават по-специално събитията в Полша, Словакия, Хърватия и Литва. Те приветстват пакета от мерки за установяване на неизпълнение на задължения от юли 2021 г. срещу Унгария и Полша - първият случай, в който Комисията започна конкретни производства в защита на правата на ЛГБТИК лицата, пише "24 часа".

Парламентът също така настоява за пълното прилагане на Рамковото решение на ЕС относно борбата с расизма и ксенофобията и приветства предложението на Комисията за включване на словото на омразата и престъпленията от омраза в списъка на престъпленията в ЕС. Според членовете на ЕП, държавите членки трябва да се заемат и с продължаващия структурен расизъм (включително полицейското насилие срещу ромите), и призовават за подобрения в наказателното правосъдие, образованието, жилищното настаняване и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ТЕЯ от ЕС най хубавото което да им се случи е трепането. От воня на *** ДИРНИЦИ вече се не трае.
110
0
 
12
 
! Отговори
Без компромис преди 1 година
Всичкото Мара втасала, че и до Истанбулската конвенция стигнала! Боже, божеее!...Тия от ЕК са напълно байдънясали!
109
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искме Орбан за шеф на простия Евро Съюз......или е нормално 2 хомосексуалисти да отглеждат дечица ....неможе едно властващо извратено малцинство да управлява европа
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изискващите членове на ЕП ще почакат. То и аз изисквам много неща ама няма. Да свикват и те.
107
9
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ще я ратифицираме! 95% от матряла гласува за длушаме ЕС и НАТО!
106
0
 
19
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
С две думи,наведете се и се хванете за палците.Утре родител1 и родител2.След това какво следва...Всички идваме на тоя свят такива,каквито ни е създал БОГ.Не се месете в божиите работи.
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
словото на омразата - е толкова разтегливо понятие, че практически за всичко магат да те вкарат в затвора, бе с една дума трябва да сме глухи, неми и слепи и да работим като волове, за да може ДРУГАРИТЕ да раздават където си искат пари и да ни направят безмозъчни и немислещи.
104
0
 
21
 
! Отговори
*/* преди 1 година
Не разбирам това за мигрантите, какво трябва да правим, да посрещаме нарушители на границата без документи с хляб и сол, и да не ги отблъскваме ли?
103
0
 
20
 
! Отговори
Albi преди 1 година
За това ли напират от 4 години детската градина да е задължителна? Да ги учат от малки как да ядат червеи, как да се чустват виновни че дишат, защото замърсяват. И ако не са *** с сбъркана ориентация да се чувстват виновни. Поне да въведат самостоятелна форма на обучение. И без това половината жени не работят, ще си имат оправдание да лежат по 20 години.
102
0
 
15
 
! Отговори
Albi преди 1 година
И какво, вече човек да го е страх да си пусне детето на градина /училище. Затова ли се угояват така учители и възпитатели? За да са сити и доволни най-големите съучастници на тази гавра.Е да, като им се дадат повече пари ще си траят и ще преподават каквото им кажат, 3-ти,5-ти пол и всякакви перверзии. Те за всичко много зеят-заплати, букети, за техния *** първи.А да видим ако трябва да учат децата на тези помии, кой ще се осмели да се опълчи. Ще ум запушат устите с ново увеличение.
101
0
 
25
 
! Отговори
Кристи преди 1 година
Ако има *** дали ще се спре насилието над жените? Целта на тази конвенция е основно и между другото да се въведе трети пол. Няма биологичен трети пол, а има отделни личности, които целят да смесят биологичните полове мъж и жена със сексуалните нагласи на отделни личности, които са извън традиционните връзки между мъж-жена. До кога извратеняци ще ни управляват и ще ни казват накъде да вървим?
100
0
 
19
 
! Отговори
то решение има преди 1 година
До Анонимен 116 Ама не им отърва!В един кюп са навряли и жените,и мигрантите,и обратните,и "братчедите"...Нещата не стават така!ЕС трябва да се рестартира!Иначе се превръща в неоколониална структура!
99
1
 
11
 
! Отговори
Отравят младежите преди 1 година
Много да се внимава .. Опита да се узакони трети пол е опит за узаконяване на нагло престъпна дейсност свързана с наркотизиране и обсебване на младежи и девойки с мръсни оръжия. Засечени са много тн "Обратни" поразени с опасни спец наркотици с цел обемно обсебване.. и последвала сексуална експлоатация.. Жертите се разпознават перефектно на тн" ПАРАДИ".ДА се включат на тестове всички издръжани с ограбвани милиарди от еввропейските народи евро депутати и комисари.. Ползвайте мулти спекрални
98
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Едно време Платон е казал, че най-добрата форма на управление е диктатурата, стига диктатура да е точния човек. Видяхме демокрацията какви у-род-ливи форми приема и какви щети нанася.
97
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление на ЕССР, в България вече се произнесе КС с твърдо НиЕ, така че да си е*** майката, к** за ЕС и всичките прости либерали
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У БГ СИЕ СЪЩОТО ДЕПУТАТИ И РОБИ
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕМОКРАЦИЯТА СИЕ ОТВРРАТИТЕЛЕН РОБСКИ СТРОЙ СПРАВКА АТИНА ПАРЛАМЕНТ И РОБИ ТОВА Е ВЕЧЕ 3000 ГОДИНИ
94
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, защо не се изслушат държавите, които не я ратифицират и според забележките им да се редактира и тогава да се приеме отново от всички? Не се харесва понятието *** - маха се и толкова. Има два биологична вида - мъж и жена, толкова е естествено. от там нататък и жената да тормози мъже и мъжа да тормози жената, деца родители и обратно все не е прието за морално и е укоримо от всяко общество, така, че решение има.
93
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто се помня като човек ЕС е се в кризи. Откакто ни набутаха в тази европейската комуна през 2007г. ние като общество се занимаваме само с разрешаване на проблеми, създадени от институциите на ЕС. Днес на дневен ред е т.нар. "енергийна криза", създадена изцяло от неадекватното и откровено глупаво законодателство на ЕС в сектор "енергетика" и "околна среда" Какво ли още ни чака. "Ценностите" залегнали в ИК са най-малкото, което ще ни бъде наложено по един или друг начин...
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сега нито един от коментиращите е чел текста на конвенцията! Аз съм може би единственото изключение и понеже знам за какво става въпрос не съм съгласен за ратификацията! Препоръчвам на всичкиДа я прочетат и тогава да дискутират! Моите забележки са много и ще излязат извън рамката на коментарите, ако започна да ги изброявам! Затова пще веднъж прочетете и след това дискутирайте! А пропо важи и за партиите преди изборите - четете и след това избирайте!