Гайдай: 200 руснаци са убити при атака срещу бивша автогара

Междувременно от руска страна постоянно се съобщава за техни "победи"
19 сеп 2022 17:30, Йоана Цонева
135
Гайдай: 200 руснаци са убити при атака срещу бивша автогара
Снимка: БГНЕС

Руската армия е изгубила 200 бойци при украинска атака срещу бившата автогара в Сватово, на няколко километра от Северодонецк в Луганска област, съобщи ръководителят на лоялният към Киев управител на Луганска област Сергей Гайдай. Атаката е проведена през нощта в събота срещу неделя.

„200 руски окупатори загинаха в сградата на бившата гара, която служеше на орките (руснаците, б. р.) за хотел.“ - обяви Гайдай в профилите си в социалните мрежи. Според украинския управител на областта руснаците умишлено изключват интернет или затрудняват работата на мобилните оператори на окупираните територии, за да не могат хората да предават информация за действията на руснаците на украинските военни.

Още по темата
Гайдай разказва също, че нашествениците са пуснали по улиците специални части, чиято цел е да издирват партизани, извършващи диверсии на окупираните територии. Въпреки информационните затруднения има данни, че руснаците продължават да се готвят за отбрана, окопават се на отделни позиции, а на места се оттеглят. Гайдай допълва, че продължават и взривовете в складове за боеприпаси, което също може да затрудни бойната готовност на противника.

Докато на бойното поле нарастват загубите на руската армия, в бюлетините, които военната пропаганда разпространява в редиците на войската се пише за „поредните победи“ по време на т. н. от Москва Специална военна операция. Бойците не вярват на донесенията от руска страна, а все повече от тях търсят начин да се измъкнат от фронта, сочат коментари в руския сегмент на социалните мрежи. „Отказвам да участвам в специалната военна операция в Украйна поради липса на отпуск и морално изтощение.“ – с такива мотиви обясняват поведението си част от бойците в рапорти до своите командири, пишат рускоезичните „Вот так“ и „Белсат“. Информацията е от документи, придобити от украинската страна след превземането на руски команден пункт в Изюм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцария не предава напреднали технологии на ватата
102
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Аз не мога да разбера, как малка Швейцария купува 35 изтребителя Ф35 от САЩ за 6.2 млрд долара, а ние за коко беше, 2 млрд ли преди инфлацията, 8 50 годишни фърчила. Нещо не ми излизат както и да го смятам. Швейцария, дето и във ВСВ не е участвала и е в тила, взема за 6 млрд последна мода самолети, ние на фронта само чертежи. Моля ви, колеги, като си вземате хонорарите в Американското посолство, задайте тоя въпрос. Ще съм ви много благодарен.
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гнусна война Драги това бяха украинци а не руснаци. Ти видя ли как премазаха с танка совите? Така да ти се иска едно нещо да е истина че чак да ти се привиждат неща. Смях
100
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98 то и Хитлер така е мислил за една определена група хора. Сега сам си направи извода какъв си ти. Нацик
99
14
 
20
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Всяка вечер пускам на момчетата от махалата песента "МАХНО"- на украинския състав "Контри" за настроение и кеф
98
29
 
20
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Всеки убит руснак ---е радост и гаранция за свободата и просперитета на българската нация!..УКРАЙНА ПЕРЕМОЖЕТ!!!...СЛАВА НА УКРАЙНА!
97
27
 
22
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 1 година
БРАВО НА МОМЧЕТАТА ....ТАЗИ НОВИНА НИ ЗАРАДВА И СЕГА ШЕ ПИЕМ С ПРИЯТЕЛЧЕТАТА ЗА ПОБЕДАТА НА УКРАЙНА !!!....УКРАЙНА ПЕРЕМОЖЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
96
20
 
2
 
! Отговори
В Ъ З Р А Ж Д А Н Е преди 1 година
До "Много обичам да гавря,унижавам и убивам българи и украинци ! И двата народа не стават за нищо" / Тихо че ще те кажа на Костадинов и бригадата
95
20
 
16
 
! Отговори
Гнусна война преди 1 година
Видяхте ли клипчето как рашистите застрелват свой войник, който искаше да се качи на бронираното возило за да се евакуира с другите, ама нямаше уж място. След това бронираното возило мина през мина и всички умряха... Карма..
94
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много обичам да гавря,унижавам и убивам българи и украинци ! И двата народа не стават за нищо
93
32
 
26
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
слава на Украйна- българите сме с ВАС!!!
92
23
 
30
 
! Отговори
Смяяях преди 1 година
Горките рашисти! Едвам ги събраха от кол и въже от затворите, и те да им ги избият на един път!
91
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не лайте бре! Войната продължава.... Ще има спечелени и загубени битки. Една пета от Украйна е още под руско. Споко бре хомофоби радващи се на смърт
90
18
 
7
 
! Отговори
МАЙКЪЛ ДУКАКИС преди 1 година
ВУГАРРИ , НЕЗНАМ КОИ БИЕ, АМА ЗНАМ ЧЕ ВИЕ Е ПЛАЩАТЕ МНОГО ЛЕВОВЕ И ЕВРАС ЗА ДА СЕ ТОПЛИТЕ ТАЯ СТУДЕНА ИМА..ЗАТОВА , ЕЛАТЕ В ГЪРЦИЯ НА ПАНСИОН ТАЯ ЛЕДЕНА ЗИМА ДЕТО ИДВА, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕТЕ..МУАХАХАХА .
89
25
 
24
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Реално погледнато, още една две операции подобно на Изюмската и с руската сухопътна армия е свършено въобще. Ако нямаха ядрено оръжие сигурно вече щяха да копаят окопи около Ростов и Курск.
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле каква злоба!!!
87
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джендърите са нормални хора, които уважават демокрацията. Руснакът уважава само чашката и тоягата с която пребива жена си
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98: бая си хомофоб! Сигурно и за джендарите мислиш така!
85
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна се нарича Украйна защото е последната държава в Европа, от там нататък е пропадналата Азия
84
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците наистина не се числят към хората