Мащабен протест в Гърция заради високите цени и ниските заплати

Недоволството е от цялостната социална политика на правителството
9 ное 2022 08:38, Елка Василева
44
Мащабен протест в Гърция заради високите цени и ниските заплати
Снимка: архив, БГНЕС

Мащабна 24-часова стачка на синдикатите блокира Гърция. Подготвят се протестни демонстрации срещу социалната политика на правителството на Кириакос Мицотакис.

Синдикатите отново блокираха страната с 24 часова стачка.

Още по темата
Спряха всички видове транспорт. От полунощ не се движат влакове, пристанищата са блокирани. Отменени са десетки полета към гръцките летища. Метро, градски автобуси и тролеите работят само до 8 часа сутринта, за да имат транспорт хората, които работят. Такситата също участват в стачката, предаде кореспондентът на БНР.

Протестират държавните служители, както и голяма част от работещите в частния сектор. Много магазини и заведения не отвориха днес в знак на съпричастност към стачката.

Протестите са срещу цялостната социална политика на правителството. Високите цени, скъпите горива, безработицата, ниските доходи и заплати вдигнаха гърците на протести.

Подготвят се по-късно и демонстрации в Атина и други градове на страната.

Опозиционните партии подкрепят стачката, а депутати ще се включат в демонстрациите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Е ДРАГИ ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ !! ПОДАРАЦИТЕ СВЪРШИХА !!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България СДС унищожи синдикатите след 1989 година, за да не им пречат в кражбите, и сега няма кой да организира масови протести в България.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България кога!Нашите синдикати ако не бяха на хранилка на власта,можеше и да има полза от тях!
30
1
 
18
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
ЕС и еврозона rules - "новото нормално" - ограбвай населението, предстоящото цифрово евро ще ви "спаси" - все глобалистки "благинки".
29
5
 
6
 
! Отговори
ВЪХ преди 1 година
как пък в рамките на няколко дни в няколко държави протести...?!!изглежда доста дирижирано..някой май бърза за нов ред..а е още топло..
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купих къща в Неофит Рилски до най големият национален парк до Варна с двор 400 кв метра.Храня се само с био храна и имам в близост до мен минерален извор.Работя онлайн и печеля 10 хилки на месец.Карам Рейндж Ровър..
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците с минимална заплата по голяма от нашата средна протестират,ние дремем и си мълчим.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа се тресеот протести. Приключиха с безплатните обяди, с високите надници занищо работата, дето им я вършеха хората от изток. Сега останаха изправени пред голата истина - инфлация, мизерия, студ. Да благодарят напродажните си управници и на началниците им от презокеана.
25
1
 
9
 
! Отговори
Тони Монтана преди 1 година
Свърши сезона u тези останаха без работа.
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците протестират а "богатите" българи надуват клаксони в знак на протест!
23
3
 
24
 
! Отговори
Синдикати преди 1 година
Гърците си имат синдикати, които се грижат за работническата класа, ние тук имаме хрантутници на заплата и евтин стол в сградата на центъра на София, които обслужват герб.
22
1
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Май в цяла Европа само ние сме добре и сме доволни от положението си. Но това положение при нас си е ежедневие. Ние винаги просто оцеляваме.
21
0
 
16
 
! Отговори
...и не само! преди 1 година
във Франция, Германия, Испания, Италия, Молдова и Великобритания.
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пък що се бунтуват , нямат ли малко достойнство, нали с участието във войната обещаха да стискат зъби, гладуват , мизеруват, да убием агресора както правим ние.
19
1
 
37
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Забележете протеста е и за НИСКИ ЗАПЛАТИ! Кво да кажем за местния Га*ьо, който търпи абсолютно всичко. Кой ни е виновен, че живеем зле? Скъпо гориво - навсякъде задръствания, ниски заплати - заведенията пак пълни. Като убият някой пак няма реакция, абе за нищо не го интересува българина, освен за неговия си г*з.....
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно казано доста от коментарите нямат нищо общо с темата. Писани са от една чepвeнa бaбичkа. А други пък са писани от турчин дето уж се смее. То не е за смях, гърците живеят много по-добре от турците. А и в Турция (както и в Русия) протестите са забранени. Гърция е на 20 място по стандарт, Турция на кое е?
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ние трябва ама май са ни кастриррали и са ни извадили зъбите.
16
4
 
39
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Гърците за това им правя евала, единни са, когато някой им засегне интересите, за разлика от тук, където всеки е сам за себе си и търпи и търпи, жалка картина на народ!
15
9
 
20
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Ето това е социализъма - Гърция убива икономиката си със социалистическо законодателство. Младите хора че нямали заплати - няма значение. Важното е за пенсионерите да има високи пенсии. Държавата е "щедра" но с чужди пари които постоянно намаляват.
14
4
 
20
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Ха на бас, че ще им дадат, пък БГ територията, ще остане без бюджет за 23 година, щото са нужни мънита, ама за оръжие, което ще се праща на Украйна!