Лукашенко: Съседните страни са готови да агресират срещу Беларус

Той увери, че "Беларус никога няма да бъде враг на Русия"
22 дек 2022 14:25, Йоана Цонева
49
Лукашенко: Съседните страни са готови да агресират срещу Беларус
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко е забелязал, че съседните държави са готови за евентуална агресия срещу страната му, съобщава ТАСС.

"Не можем да изключим възможността срещу страната ни да се отприщи агресия. Поне такава готовност виждаме от нашите съседи. Наясно сме кой подтиква точно тези съседи да създават напрежение по границите ни", отбеляза беларуският лидер на среща с военните и силите за сигурност след тестването на системата за държавно реагиране.

По думи на беларуския президент именно това е мотивирало решението за тестване на силите за незабавно реагиране.

"Нашата армия разполага със сили за т.нар. незабавна реакция. Ако нещо неочаквано се случи, тогава тези сили през определен период от време се привеждат в бойна готовност и се изпращат на мястото, където има напрежение. Взех решение да тествам тези сили за незабавна реакция", поясни Лукашенко.

Още по темата
По-рано този месец беларуският лидер заяви, че суверенитетът и независимостта на Беларус са непоклатими, като същевременно увери, че "Беларус никога няма да бъде враг на Русия".

На 10 октомври Александър Лукашенко обяви началото на формирането на регионална групировка войски, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за създаването на групата е взето по време на преговорите с Владимир Путин.

Украинските власти предупреждават от месеци, че Беларус и Русия може да планират съвместно нахлуване през северната граница на Украйна.

В същото време, според представители на украинските власти, те не разполагат с разузнавателни данни, които да показват формирането на група войски, необходима за подобно нахлуване.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вижте Турция продължава доставките на дронове/Байрактар/ на Украйна,а Путин още повече ги уважава, а ние уж един куршум не сме дали на Украйна първи в света руснаците газа ни спряха.
38
2
 
5
 
! Отговори
ТОЯ ЛУКАШЕНКО .... преди 2 месеца
..ПА Е ТОЛКОВА ЛЕСЕН , ТА ЧАК МИ Е МЪЧНО ЗА НЕГО....ЖИВА ЖЕРТВА Е ЗА СЪСЕДИТЕ СИ!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно какво толкова безценно има в Беларус, най-бедната страна от всички около нея?
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 40:Онзи с пяната на уста е един и ползва програмка за лайкове.Прогони нормалните коментатори.От толкова много злоба ще го хване рак направо.Не може да стъпи на малкия пръст на Боби.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби. Поздрави за информативните съобщения. За съжаление тук познанията и логиката не се ценят, глупостта и пяната по устата, от друга страна...
34
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До r3v0lv3r Независимо че Беларус има добро производство на Военна Електроника в останалото е Гола вода. Ето Белоруски вариант на танка Т-72. Екстра допълнителна дизел генераторна установка Екстра климатик Екстра френска оптроника Минус стар двигател Минус неадекватно разположени модули активна броня контакт 1 Минус ползване на контакт 1 броня ... Най-доброто в бронетехниката е СССР БМП-2 немодернизирано... и ракети Точка-У... Може да се защитава но да напада не.
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственият съсед, който може да нападне Беларус е Русия. На империята на злото все не й стига земята и затова иска да присвои чуждата, да я ограби и превърне в сибирска пустиня.
32
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Интересно тоя дали сам си втълпява тия глупости,или Путин му е заповядал така да мисли ?! По-скоро второто,нали ?! Стий си мирен в границите си и никой няма да ви напада, ала нкоолу,но ако помагаш на руския сгресор и ти веднага ставаш агресор! Има разлика,когато си стоиш мирно и тихо и когато ставаш агресор,така,че умната !!!
31
4
 
14
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
На Путин пуделчето.
30
0
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 2 месеца
Агресират или ...анексират!? Ами като се чува "тъпан", намират се и играчи!Спри тъпана и хорото ще се разпусне!Простичко е, но не е за ......... хора!
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада откакто се помня все умира, все гние, все гние...
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лука да си трае, че ако попадне в ръцете на белорусите и ще му видят сметката.
27
23
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 2 месеца
ти тях не ги мисли, гледай с ЕС какво ще е след нова година, газта в хранилищата е до януари, икономиката спира, ще я окъсат като марко на косово поле!
26
18
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Аноним Човеко РФ и Беларус са ноер 1 и 2 в света по производство на всевъзможни торове. И двете страни произвеждат собствена селскостпанска техника. И двете страни се като минимум самоизхранват за почти всички продукти от потребителската кошница. Да плодове и зарзават внасят защото на север такива неща трудно виреят. Но изнасят милиони тонове зърнени храни.
25
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен Ако сега се каже следното ВСИЧКИ автомобили заседяващи се повече от 3 седмици в България трябва да се пререгистрират. Ако човек смята да остане повече от 4 сседмици на година(включително тираджиите) трябва да се регистрира като Чужденец пребиваващ в БГ и прочие как сняташ колко протести ще има? Подобни дребни Га до сти Властите в Косово правят на останалите етнически сърби в областта. Съответно напрежението ежемесечно се повишава. Целта е ясна Сърбите да се изселят окончателно.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Списвачите на Днес, заедно с "редактора" ви, Лукашенко страхували ви??? Стига с тоя новоговор, бегом обратно в 5ти клас да учите български език... Читателите ви може да ви агресират .... хахахххааххаххах на мама зурналистите .... хаххахаха
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-голямата защита е Беларус да влезе в състава на Руската федерация.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно руските ментални заболявания и параноя са заразни.Видя се с *** и прихвана и той неговите бълнувания.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подмвмва беженци и ги тика към Полша.
20
2
 
14
 
! Отговори
Другарю, Лукашенко преди 2 месеца
Имаш ли достатъчно ресурс да удържиш полската армия поне за седмица ???