В Нидерландия тестват две ваксини срещу птичи грип

За година уби повече от 200 милиона птици
17 мар 2023 21:08, Йоана Цонева
14
В Нидерландия тестват две ваксини срещу птичи грип
Снимка: БГНЕС

Две ваксини срещу птичи грип дават добри резултати при проведени изпитвания в Нидерландия, предаде Ройтерс.

Препаратите са тествани от ветеринарен изследователски център в страната за първи път при експеримент, проведен в контролирана среда.

"Ваксините осигуриха защита на домашни птици в лабораторни условия срещу симптомите на болестта, но също така противодействаха на разпространението" на заразата, се казва в изявление на нидерландското правителство.

Още по темата
тичият грип се разпространява по света в последната година, като уби повече от 200 милиона птици, а това доведе до сериозен ръст на цените на яйцата и предизвиква безпокойство за предаването му между хора, пише БТА.

Новите ваксини са изпитани по заповед на нидерландския министър на земеделието Пиет Адема.

"Радвам се, че имаме две ваксини, с които можем да предприемем ваксиниране срещу птичи грип... Следващите стъпки ще бъдат предприети възможно най-бързо, но по отговорен начин...", казва той в разпространено изявление.

Френска компания каза пред Ройтерс, че е разработила една от двете ваксини срещу птичи грип, които са ефикасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Епидемия преди 1 година
Марек вирус 2 ли искат?!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата мандра: яжте х л е б а р к и!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Животните живеят милиони години да не кажа повече и изведнъж ни казват че един грип ще ги убие. Така и за животните в България се опитваха да ни убеждават че били болни защото лабораторията казала че е така. А на животните нищо им няма. Помните ли случай с онази жена и козите дето не си ги даваше защото са здрави, а останалите си убиха животните за да вземат парите. Месото не ми е проблем да не го ям но за млечните продукти и яйцата тука вече ще се караме.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и животните ли ще тровят с "ваксини"? После тия "ваксини" дето не се знае какво може да има в тях попадат в храната. Животните трябва да се оставят да си живеят и да им се дава храна за да изградят естествен имунитет, а не да ги блъскат с химии.
6
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Teзи птици на снимката нямат нужда от инжекции. Достатъчно са здрави. Навън са. Ходят по земя. Добро оперение. Става дума за птиците, които дори не виждат дневна светлина през живота си. А т.нар. свободни кокошки, също са изцяло на покрито, защото летящите наоколо птици може да им пренесат отгоре нещо си...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Холандия,тази НАРКОМАНСКА ДЪРЖАВА,колкото По малко "новини" пишете по добре!!!-:))
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирките пак си измислят. Не грипа ги уби, а въведените изисквания да трепят птици само защото са открили заразени такива сред тях. *** ИЗИСКВАНИЯ ги убиха, а сега разбира се има скъпо експериментално лекарство. Все едно ние да бяхме трепали всеки влязъл в контакт със заразен от грип.
3
1
 
17
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
"За година уби повече от 200 милиона птици"?+?? За година тестват наред с фълшивия ПЦР тест, който дава позитивен резултат на каквото и да е, и ако има "позитивен" резултат, избиват хиляди птици във фермата! Понеже УЖКИМ ПТИЧИ ГРИП! Понеже трябва да се унищожи животновъдството! Понеже "месото е вредно"! Понеже фермите за "храна" от бръмбари вече са готови! Ей така "е убил" милиони птици! С фалшиви тестове и античовешки "мерки"! Нали вече знаете как работи! Поне тези, които не блеете!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще спаси милиони миссирки.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези ли ваксини имат спайк протеин? Вместо да ни го бия, май ще си го хапваме!