Хомосексуалният Габриел Атал е назначен за премиер на Франция

34-годишният Атал преживя зрелищен възход в политиката
9 яну 2024 14:03, Елка Василева
262
Хомосексуалният Габриел Атал е назначен за премиер на Франция
Снимка: архив, БГНЕС

34-годишният Габриел Атал е назначен за министър-председател на Франция, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

Президентът Еманюел Макрон Макрон избра днес близкия си съюзник Атал за премиерския пост, съобщи и Радио Ер Те Ел, цитирано от Ройтерс.

До момента Атал беше министър на образованието.

Държавният глава вчера прие оставката на министър-председателката Елизабет Борн, която беше на поста от май 2022 г., припомня БТА.

Атал е описван като "добър ученик на макронизма и като "най-доброто въплъщение на макронисткото ДНК". Атал влезе в правителството на Макрон през 2017 г. и преживя зрелищен възход.

В неотдавнашно допитване до общественото мнение Атал, който не крие хомосексуалната си ориентация, беше обрисуван като най-популярната личност в управлението и в мнозинството. Над една трета от анкетираните поискаха тогава той да бъде назначен за премиер.

Габриел Атал се чувства много добре пред медиите и в даден момент отговаряше за бюджетните въпроси, като тогава той беше един от малкото министри, изпратени на първа линия, за да защитават непопулярната пенсионна реформа. Начело на министерството на националното образование от миналия юли младият министър успя да се хареса на по-възрастните поколения, които са в центъра на електората на Макрон, с позициите си в подкрепа на въвеждане на училищна униформа и забраната на абая в училищата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
4
 
! Отговори
ОТМИНАЛА СЛАВА !!! преди 3 месеца
Любителя на БАБИ,БАБОе*ба Микрон назначи за примиер малкото гейче Атал. Джендъризма и либерастизма който господства сега във Франция достигна критични нива и водят страната към тотална разруха и деградация.След ерата на Наполеон, който е бил корсиканец, тоет почти италианец,Франция върви стремително надолу.Ако погледнем и другите европейски "лидери",веднага разбираме защо самата идея за ЕС е вече опорочена и съюза е пред разпад.Когато на власт се окажат ЛГБТ+, резултат винаги е един-УПАДЪК
186
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОТ ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ ПЕЧЕЛИ САМО ЛЬО ПЕН - НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГИ РАЗМАЖЕ!
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пропаднала държава е Франция!-:(
184
2
 
0
 
! Отговори
Казума преди 3 месеца
Днес, кажете кой от нашите ви промива мозъците, а? За какво се бори човека, как е спечелил, какво е обещал, как ще го постигне...?
183
1
 
1
 
! Отговори
Welkomet преди 3 месеца
Тоя като го гледам на тая снимка колко е ,,креив",по-добре да се не захващаш с него.Личи си от далеч че е чешит в червата.
182
1
 
6
 
! Отговори
ee преди 3 месеца
Видяха от нас - Асан В
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те французите са меки китки.... трябва да си пуснат малко германци да им оправят гена като заплодят французойки.
180
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е голяма работа ние имаме 240 хомосексуалисти.
179
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предния захождаше по дърто, ама поне беше женско
178
3
 
15
 
! Отговори
Йоцо преди 3 месеца
Гнусотията е на власт и франция легализира тези индивиди. И как франция да ни бъде пример и вдъхновение?!
177
3
 
21
 
! Отговори
КАДАФИ КАЗА! преди 3 месеца
Муамар Кадафи, 04 Дек 2006: "Не се нуждаем от меч и бомби, за да разпространим исляма в Европа. Сега там има около 50 милиона мюсюлмани, 14 000 джамии и ислямски центрове, 1500 ислямски организации. Броят им ще нараства с времето. И като прибавим Турция, Босна и Албания, ще видим как не с меч, а с хора ислямът ще превземе Европа". ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ИСЛЯМА, В ДЪЛБИНИТЕ СИ ТОЙ Е ЕДНО С ХРИСТИСТИЯНСТВОТО. ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ В ЕВРОПА В КУЛТ СЕ ИЗДИГАТ СВОЕВОЛИЕТО, И РАЗВРАТЪТ, МАСКИРАНИ КАТО "ЦЕННОСТИ".
176
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уточнете, пасивен или активен е, тоест него ли, или той тях.
175
21
 
6
 
! Отговори
Д преди 3 месеца
"Днес", наистина не е за вярване, че може да пуснете статия с такова просташко-балканско-мъжкарско заглавие. Хомосексуализмът ли е най-важната характеристика на този човек? Направо сте срам
174
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбира се, има здрави сили във Франция, които няма да търпят това. С тоя *** всъщност постигат обратен ефект и работят за каузата на Льо Пен, която е нормалността на Европа.
173
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ха ,а наш Кокорчо какъв е...
172
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
малее,извратеняци начело на Франция
171
1
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 3 месеца
възпитаник на world economic forum на Клаус Шваб. Не го чака нищо добро французите ... да се оправят, ама и тоя да му мисли какво прави като се има предвид къде е изобретена гелотината
170
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТРЕТИЯТ ПОЛ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ - ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ ОТ ПОДОБНИ ИЗЧОДИЯ
169
1
 
17
 
! Отговори
Бойко Борисов: преди 3 месеца
Искам да благодаря на всички избиратели на ПП и ДБ, които ме подкрепиха, изпраха ме, преоблякоха ме, дадоха ми бял кон и сега отново пак ще крада, ще ги пердашим с 300 и кирчовците, и кокорчовците с колегата Пеефски докато мърдат! Благодаря ви, избиратели на ПП и ДБ, благодаря ви!
168
2
 
35
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Това ли са хората, които претендират да водят Европа? Президентът им женен за баба си - няма деца, премиерът им хомосексуален- няма деца. И тази страна ще ми дава тон как да живея и ще претендира да определя дневния ред на цяла Европа. Наистина е време ЕС да се разпада и всеки да се оправя. Англичаните бяха достатъчно умни и напуснаха това прогнило корито.