Социолог: 50 хиляди гласа делят ГЕРБ от БСП

Никога досега двете партии не са били толкова близо една до друга
23 май 2019 09:56, Павел Гълъбов
54

3943 гледания   |  Още видео
През последните месеци преди европейските избори тази неделя бяха правени многократни социологически проучвания, които да покажат електоралните нагласи в обществото. Според тях имаше размяна на водачеството между ГЕРБ и БСП, а няколко други формации са на ръба да вкарат представител в Европейския парламент.
Още по темата

Започват евроизборите – 427 милиона души имат право на глас

Политологът Стойчо Стойчев коментира в студиото на "България сутрин", че независимо от скандалите с апартаменти и къщи за гости, преднината на ГЕРБ винаги е била около 50 хиляди гласа и тя се е запазила.

Социологът Михаил Мирчев обаче не се съгласи с това и каза, че със сигурност е имало размяна на водачеството, поне за два месеца. Според него ключово в неделя ще бъде решението кого да подкрепят тези 15% избиратели, които ще го направят в последния момент.

"Електоралната разлика в момента я има и тя наистина е от 50 хиляди гласа. Това се базира на минали избори и на реални изборни данни, а не на това кой какво иска да създаде като внушение. Тази 50-хилядна разлика няма по какъв начин да бъде стопена, освен с някакъв вид "Костинброд 2" или някакъв друг вид публичен скандал", каза политологът Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Социологът Михаил Мирчев пък подчерта, че подобно доближаване между двете големи партии никога до сега не е имало, а как ще рефлектират върху вота скандалите и оставките, предстои да се види в неделя.

"95% от гласоподавателите са убедени, че има голяма доза фалшифициране на изборите. Имате някаква доза фалшификация, 10-15% от вота е изместен, това значи, че процентите на големите партии се местят нагоре или надолу", настоя Мирчев в ефира на "България сутрин".

Политологът Стойчо Стойчев обаче категорично не се съгласи с твърдението, че има фалшификация на изборните резултати и то в избирателните секции. Според него няма как това да е така, защото там има представители на всички партии.

"Тези представители всъщност гарантират, че защитават интересите на партията, която ги е изпратила. Така е навсякъде по света, няма друга гаранция за прозрачността на изборите, освен това представителство", категоричен беше Стойчев.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
мда преди 1 месец
До некролог
След 2 години и официално погребение ще има. Няма да отсъствувам!
46
3
 
6
 
! Отговори
некролог преди 1 месец
за г-жа Техноимпексова..печати се вече. Първите броеве чакайте на 26 май след 19,00ч
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бой по кухата манерка на Боко тиквата докато му дойде акъла...на него и *** му тролове...
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този сайт е своеобразно социологическо проучване,дори по-меродавно от това на т. н. професионалисти социолози...та според тукашните "проучвания" в сайта...резултатите са 100 към 1 в полза на БСП и не е в полза на КРАДЦИТЕ от ГРОБ
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички срещу ГРОБ на 26-и....да им скрием топките и да вкараме герберастката *** в затвора , а троловете мижитурки заедно с тях в харема на бай Ставри...
42
6
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 1 месец
Така е *** прав си .Нормална е тоя травестит Йончева да е с топки.Не вярвах че някой може да носи на толкова пиене че да легне с нея ама все още имало един който не избира травестит ли е или крокодил.
41
6
 
6
 
! Отговори
спасяват Ел.Йончева преди 1 месец
Бсп предлагат офшорната Ел.Йончева за евродепутат за да я спасят от затвор, защото тя е обвинена за пране на огромна сума от КТБ чрез нейна офшорна фирма. Същата Ел.Йончева твърди, че се бори с корупцията...Смях...
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БСП жалка...

Елена поне има топки за разлика от онова мекотело пожарникарчето
39
4
 
8
 
! Отговори
БСП жалка... преди 1 месец
И какво излезе сега - да избираме водач на листата на БСП между любовницата му офшорната Елена и любовника и СерГей ? Каква страхотна драма. Другари комунисти това ли е дневния ред на България? Това ли е големия въпрос на България? Излизайки извън парламента вие загубихте всякаква връзка с реалността. Следва очевидна загуба на изборите, уволнение на Курнелия и маргинализиране на БСП...
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия Гейрберасти май искат да ги свалят с преврат.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50 хиляди гласа делят ГЕРБ от БСПНикога досега двете партии не са били толкова близо една до друга

след изборите ще е много по-голяма разликата
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАРОДА се страхува от евразийските МОКРИ СЪНИЩА на Нинова и на шефа и Решетников, нещата не са сложни
35
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ беше избрана от народа, като алтернатива на червените крадци. Докато има БСП, ще има и ГЕРБ. А докато ги има и БСП и ГЕРБ, никога няма да се оправим.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цецо да не би вече да е написал протоколите?
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Стойчев, личи си Вашата прозрачност, като медуза, чия кауза защитавате, но обикновените хора вече не вярват на Вас - политолози и социолози, явно платени и дълбоко зависими. Срамно е, дни преди изборите, социологическите проучвания да манипулират мнението на хората. А истинската цел е, властимащите, ако спечелят тези и предстоящите парламентарни избори, да продължат с присвояванията и в следващите години. Нищо добро не ни чака нас българите.
32
8
 
9
 
! Отговори
Винету преди 1 месец
До 20. Ами има друга опция и тя е ГЕРБ остава. И тя е реалната. А какво мислиш ти няма никакво значение, защото ти си никой.
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До стратег. Колебаещите се няма да гласуват за БСП, защото техните гласоподаватели отдавна са се определили в твърдите.
30
12
 
11
 
! Отговори
Валери преди 1 месец
Колебаещите се 15% или няма да гласуват, или ще гласуват за други партии и ГЕРБ, но не и за БСП.
29
12
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 1 месец
До Химлер. С БСП България няма бъдеще - доказано от историята. С всичките им кусури ГЕРБ се справят по-добре и ако нещо се случва е благодарение на тях. А какво мислиш ти, като озлобен червен , е ясно.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 26. Ами приблизително от проучванията и наблюденията на процесите бе, охлюв. Той разбира повече от теб със сигурност.