Ефектът Люксембурго

Ефектът Люксембурго започна да дава резултати. В мадридското дерби между Реал и Атлетико, "белият балет" постигна класическа победа с 3:0 и вече е само на седем точки зад лидера Барселона.
10 яну 2005 14:37,
Ефектът Люксембурго

В дербито на Мадрид, Реал отново постигна впечатляваща победа с 3:0 над Атлетико на неговия стадион. Трябва обаче да се признае, че отново решаваща роля изигра късмета на белите, които отправиха само 6 удара, 3 от които намериха мрежата на дюшекчиите.

Атлетико отправи 26 удара по посока на вратата, като резултата от тях бе покачване на цената на вратаря на Реал  Икер Касияс, проявил се за пореден път с блестящи рефлекси.

Радостта за феновете на Кралският клуб не свърши с последния съдийски сигнал. Малко по късно Жълтата подводница от Виляреал тотално надигра отбора на Барселона с 3:0. Страховитият каталунски клуб от есента разочарова с играта си, а разликата между вечните съперници вече е намалена на седем точки.

В първия си мач начело на Реал Мадрид през миналата седмица, Вандерлей Люксембурго постигна забележителна победа с 2:1 срещу Реал Сосиедад. Уникалното бе, че столичани извоюваха успеха само за шест минути.

Срещата се игра през декември, но бе прекъсната в 86-ата минута, при резултат 1:1 поради бомбена заплаха. Насрочено бе доиграване на оставащите 3 минути + 3 мин продължение. За много хора доиграването бе само протоколно, но не и за бразилския специалист. За тези шест мин, кралският клуб създаде седем атаки и спечели мача след дузпа за спъване на Роналдо.

Сега пред колекционера на титли от Бразилия Вандерлей Люксембурго се отваря хоризонта за шесто шампионско отличие с пети различен отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание