Сао Паоло победи Ливърпул за Междуконтиненталната Купа

Бразилците победиха фаворита Ливърпул с минималното 1-0.
18 дек 2005 16:01,
Сао Паоло победи Ливърпул за Междуконтиненталната Купа
Във финал за междуконтиненталната купа,игран традиционно в японската столица Токио, Сао Паоло победи Ливерпул с 1-0. Единственият гол вкара Карлос Минейро в 27 мин.

Ливърпул  бе фаворит за спечелване на мача, след като имаше 7 поредни победи в шампионата на Англия, спечели  първо място в групата си от Шампионската Лига без загуба  и не беше  допускал  гол в последните си 11 мача.

Оказа се обаче, че бразилците, които се предполага да са техничен и нападателен отбор надиграха Ливърпул именно в защита. Още от самото начало футболистите на Сао Паоло се прибраха в собствената си половина и разчитаха на контраатаки.

Макар Ливърпул да водеше играта и да нападаше повече, именно в една контраатака в 27 мин бразилците откриха резултата. При една постепенна атака, Сисиньо от дясното крило центрира на около 20 метра пред наказателното поле, Марсио Аморозо с първото докосване изведе Минейро зад наредената в една линия защита на Ливърпул и за нападателя остана лесната задача да прокара топката под плонжа на Рейна.

Ливърпул имаха своите шансове чрез Мориентес и Луис Гарсия, който удари и напречната греда. През второто полувреме се играеше само на една врата, англичаните изпълниха и 17 ъглови удари, но стража на бразилците отрази всички удари на англичаните.

Англичаните имаха и  претенции за 3 отменени гола, както и за нарушение срещу Хари Кюъл за дузпа, но съдията остана безмълвен.

Така Сао Паоло стана 23 отбор от Южна Америка, който печели титлата, срещу  21 европейски отбора ликували с купата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание