Национали по футбол продали мач за 10 000 евро

Стивън Петков и още двама дали всичко от себе си за загуба с 0:3
Обновена: 8 апр 2015 14:06 | 8 апр 2015 09:15, Александър Попов
21
Национали по футбол продали мач за 10 000 евро
БФС спря правата на Стивън Петков. Снимка: Булфото, архив

Трима национали на България са продали мач от европейското първенство за юноши до 19 години в Унгария миналата година, гръмна вестник "Телеграф", цитиран от Gol.bg.

Изданието разкрива и колко струват пишман-патриотите - всеки един тях взел по 10 000 евро, за да се надупи на противниците, защитавайки честта на родината.

Пробитите ключови "лъвчета" се съгласили да направят всичко по силите си, за да може България да падне от Германия с 0:3.

Срещата между двата тима завършила според договорката, но симулантите не взели въпросните обещани суми, тъй като полицаи разкрили схемата. На един от участниците БФС спря правата. Става дума за Стивън Петков.

Залозите са засичани основно в букмейкърски къщи в Хонконг, Сингапур, Малайзия и Макао. Не е ясно защо не са правени обиски в домовете на футболистите при положение, че са уличени в участие в черно тото.

Срещата, на която е станала първоначалната уговорка, била направена на бензиностанция в Правец близо до хотела на националите, които по това време бяха на лагер.

На нея присъствали двама от националите - за единия е ясно, че е Стивън Петков. Двамата са се съгласили да говорят и с още играчи, ако е необходимо.

Тук идва въпросът защо не са им иззети компютрите, за да се види каква кореспонденция са водили помежду си.

Припомняме, че миналата година бе проведена мащабна акция срещу "черното тото" в България, като бяха разпитани десетки футболисти, сред които Мартин Камбуров и Александър Тунчев.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA NE E IZNENADA.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да забранят залозите като не искат да се продават мачове.
15
0
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ей сега ще си пусна ю-тубето да си припомня Боби Михайлов как танцува на бързи обороти.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво.няма само шефовете да продават мачове.ДА СЕ ЗАКРИЕ НАПЪЛНО ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ
13
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 9 години
Кокошкарска му работа. Нагоре е къде по-трудно - и недоказуемо. Ей го Челси тоя сезонпочти всеки мач получават подаръци я от защитник, я от вратар, *** доказвай обаче.Там с пари пряко едва ли става - в тая лига са добре платени и си пазят мястото - нос руската мафия зад гърба си колко му е да сплашат някого, хората имат семейства и т.н.
12
0
 
10
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Снимката е в унисон със статията.
11
1
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Млади и предприемчиви,светлото бъдеще е осигурено
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако не е имало договорка щяхме да паднем поне 4:0
9
0
 
13
 
! Отговори
hahah преди 9 години
то пък щото ако не бяха продали мача нямаше да паднат? то и за това не са им платили щото са разбрали че и без да им плащат могат да ги бият 3 на 0, защото толкова могат да играят ;) жалко но факт о Български роден футбол.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стивън, Стефани,Кюзей, Педро, Фатмагюл, Джон, Все нови български имена, които биха продали всичко българско и за 5 евро. а какво остава за 10 хилки.
7
8
 
10
 
! Отговори
Бероец преди 9 години
Доколкото знам Стивънчо не е виновен, доказано е, Берое са го взели и е оправдан. Няма право да играе до края на сезона, защото не е свободен агент, а договорът с Лудогорец е прекратен от клуба. Ще може да играе от началото на новия сезон и се е надъхал доста сериозно да се докаже. Бил е очернен несправедливо и нищо не се е доказало.
6
1
 
7
 
! Отговори
- преди 9 години
а доказателства?Или ей така някой си изфабрикува нещо и после жълтата преса го копира
5
1
 
13
 
! Отговори
бат Сали преди 9 години
И що само Стиванчо изгоря ? И какво не логично има в резултата ? Да не са паднали с 9 - 1. Що не са ги хванали с парите.Реално няма никакви доказателства. Тогава Камбура и Туната що играят ? И в тоя Ф.С. има едни прависти.
4
2
 
31
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Цялата ни държава е лошо режисирано порно...
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Футбола да се...забрани! И какво ще правят стотиците далавераджии от БФФ, Перукеров и син, плазмодия на нац.отбор и кой ли не. И колко пари ще се спести на държавата нямате си представа.
2
1
 
38
 
! Отговори
мхм преди 9 години
Браво, Стивънчо! Първо си продаде "любовта" към Левски на онова отборче от Разград, а след това си продаде и кариерата. Добро развитие!
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само младежите ли продават мачове?