Олигарх от Русия спасява Левски от съдбата на ЦСКА

Дмитрий Косарев обяви, че е готов да инвестира 10 млн. евро
16 фев 2017 13:50, Веселин Коларов
17
Олигарх от Русия спасява Левски от съдбата на ЦСКА
Снимка: Bulphoto.com

Руският бизнесмен Дмитрий Косарев изрази желание да придобие акциите на ПФК Левски и да инвестира 10 милиона евро в клуба.

Косарев разпространи отворено писмо до Надзорния съвет на ПФК Левски АД, изпратено и до БТА.

"Доколкото разбирам, стародавният, именит и обичан футболен клуб Левски е в много опасно състояние...Поради това бих желал да предложа едно от малкото решения, с които разполага футболен клуб Левски, преди да последва стъпките на ЦСКА, Локомотив София и други - фалит. С настоящото изразявам желанието си да придобия футболен клуб Левски и да инвестирам 10 милиона евро от собствените си средства. Позволете ми да подкрепя Левски за неговото оцеляване, а и за да процъфти за бъдещите поколения!", пише Косарев.

Той твърди в писмото си, че собственикът на "сините" Спас Русев е пред фалит и "не може да изпълни ангажиментите си към клуба и това поставя "водещия клуб в критична ситуация, която може да доведе и до социални проблеми". Според Косарев, насроченото за 3 февруари Общо събрание на Левски е било отложено, тъй като Русев е бил в Швейцария "на колене пред своите кредитори в опит да предотврати непосредствения си фалит". 

"Ето защо реших да пратя това писмо и да предложа помощ. Всички футболни привърженици в България си спомнят как феновете на Левски се подиграваха на ЦСКА, че бяха придобити от Литекс, но сега фалиралият собственик на Левски се опитва да направи същото - той води клуба към провал", пише Косарев и подчертава, че за него "ще бъде чест да подкрепя този велик български клуб".

"Това Отворено писмо е адресирано до Спас Русев и до надзорния съвет на футболен клуб "Левски", но поради неговата значимост, то е адресирано и до българските медии на вниманието на обществеността", се казва още в писмото, подписано от Дмитрий Косарев.

От офиса на ПФК Левски отрекоха да са получавали писмото от Косарев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: левскиСпас Русев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
След като се изгради прекалено скъпия сектор А без козирка, става ясно че ф. к. Левски се е превърнал в пералня за пари от корумпирани бизнесмени. Докато не се завърши напълно стадиона, Левски няма да има никакви международни успехи. Не се знае дали и в България ще има успехи. Целта на определен кръг хора е да ликвидират най-големите футболни клубове а след това и футбола в България. Затова не искат да се изграждат нови модерни стадиони в страната. Успешно постигат целта си и феновете намаляват.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ще тръгнете напред само че от В група. Мястото ви е там и е запазено само за вас-*** МРЪСНИ! !!!!!!!И ако Гунди беше жив сега, щеше да е фен на ЦСКА ............
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другара Спас - умислен.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спас Русев е просто едно силно ограничено и тъпоумно селянче от радомирско-пернишките села, което БКП и кукловодите превърнаха в изкуствено надут с откраднати от нас пари финансов балон. Силно се надявам да фалира и да стане отново истинския цръвyл какъвто е по рождение. Това би била библейска справедливост.
10
13
 
11
 
! Отговори
борис преди 7 години
Аз скоро ще навърша 65 г. и за това време съм видял един - единствен руснак да дава - това е руския евреин роман абрамович, който купи Челси и наистина налива пари в клуба, но той си е 100 % негов, а не на някой си, пък и абрамович е все пак евреин , не руснак.Всички останали руснаци ги бива единствено да крадат, да грабят, убиват, заробват, бомбардират и пак да крадат, защо това им е в кръвта и възпитанието.От България те само са крали и от Левски намерението им е да откраднат каквото падне.
9
3
 
15
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Левски има нужда от мениджър от ранга на проф. Ал. Томов създал две важни фундаментални икономически теории - теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел и приложил ги успешно в Кремиковци и ЦСКА. В краен случай Вальо Топлото може да бъде поканен след освобождаването му.
8
4
 
18
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Е сега ги оправиха форевър. Просто някой иска за 10 млн да си купи ултраси, които утре да метне по площадите. Дреме му на фара на Косарев за Левски
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната партенка на "доброжелатели".
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубавото е ,че може да се купи Левски /гр Левски/ така няма да има нужда да се кръщава отбор на Левски-София
5
3
 
7
 
! Отговори
ктт преди 7 години
А БЕ СТАНАЛО Е ИНТЕРЕСНО ОКОЛО ЛЕВСКИ
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой си написал нещо си за Спас Русев и "Левски". Хайде по-сериозно. :)
3
7
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Тия инсценирани фалити са удобен претекст за разни родни и задгранични червени "бизнесмени" т.е. мафиоти да се намърдат легално у нас и да развиват "бизнеса" си подобно на семейство галеви но знайте,че при една война между руско-турската коалиция и НАТО ще бъдат едни от първите заподозрени и наместо в парламента или в СПА-центровете ще се наложи да прекарват времето си в каторгите,за разнообразие така да се каже.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривай!!!
1
15
 
15
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Ами нека да си фалират говедата...........