Дания също пуска повече фенове на стадионите

Зрителите ще трябва да бъдат на разстояние от 1 метър
1 юли 2020 18:22, Ния Христова
2
Дания също пуска повече фенове на стадионите
Снимка: БГНЕС
Дания вече ще позволява повече зрители в мачовете от Суперлигата до края на този сезон на фона на по-нататъшно облекчаване на коронавирусните ограничения, предаде БНР.
 
Новото въведение разрешава разстоянието между зрителите по правилата за социално разстояние да бъде 1 метър, а не от 2 метра, както беше преди. Това заявиха от правителството. Така би се увеличил броя на зрителите над сегашния лимит от 500 души, но облекчените мерки важат само за футбола.
 
"Изслушахме желанието да имаме повече фенове на стадионите. Мисля, че намерихме добър баланс между интересите на отборите и техните фенове, и че трябва да продължим да избягваме разпространението на зараза", каза Джой Могенсен , министър на културата. 
Още по темата
 
Правителството увери, че е взело предвид, че мачовете се играят на открито и хората могат да бъдат разделени на сектори. Във всяка секция ще има най-много 500 фена и всички те ще трябва да са седнали. Разпоредбата ще е в сила до 31 август.
 
От Брьондби заявиха пред телевизионния оператор TV2, че според тях новият лимит ще позволи около 7000 до 8000 зрители, което е около половината от обичайната посещаемост, която се разпределя между притежателите на сезонни билети и спонсори.
 
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Дания винаги измислят нещо сбъркано.
1
1
 
3
 
! Отговори
БСП преди 1 месец
Нашите пък ги гонят от стадионите. За това ще гласувам за БСП, надали те ще повторят тяхната грешка.