GSM-те и силиконът не водели до рак

Използването на мобилни телефони или слагането на импланти в гърдите са действия, при които е много малко вероятно да се заболее от рак
6 фев 2008 08:57,
10
GSM-те и силиконът не водели до рак
Снимка: usatoday.com

Пиенето на кафе, използването на мобилни телефони или слагането на импланти в гърдите са действия, при които е много малко вероятно да се заболее от рак.

Това показва нова система за изследване на риска от рак, изработена от австралийски онколог и целяща да разбие популярни митове, предаде technews.

Системата потвърждава, че пушенето, алкохолът и излагането на слънчева светлина са водещите рискови фактори за образуването на рак, докато твърденията, че кафето, клетъчните телефони, дезодорантите, имплантите в гърдите и водата с добавен флуорид са също рискови фактори, бяха опровергани.

Петобалната система на Бернард Стюърт, професор в университета в Нов Южен Уелс, използва няколко термина за оценка на риска от ракови заболявания – доказан, вероятен, загатнат, незнаен и невероятен.

Университетският преподавател е стигнал до заключението, че при активните пушачи и експушачи съществува най-голям риск за заболяване от рак, като при спрелите да пушат опасността е значително по-малка.

Употребата на алкохол също представлява сериозен рисков фактор, най-вече за хора, които в комбинация с това и пушат. Стюърт не е уточнил дали съществува определен тип алкохол, който да е най-рисков.

В сравнение с тези лоши навици, пиенето на хлорирана вода и използването на мобилни телефони представляват фактор, който е с почти незначително значение за образуването на рак.

Все пак професорът уточнява, че рисковете от дълготрайно използване на клетъчни телефони не са напълно изучени и установени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Becko преди 16 години
Излиза 4е квото където ная много го има от туй се рак фатаааа, пайсе!Кжо има на пуша4а в дробовете-никотинен пушек. стоп, еми да никотинът е виновен за рака на белите дробове.кво има в пласт циците-силикон, отново стоп, бе! да, силиконът е при4инител на ракът на гърдата,...Кво има в дебелото 4ерво -пайсе, л'айна. следователно при4иняват ракът на дебелото 4ерво. АААА , нееее, ще кажат некои специалисти. И пръдня има, да под налягане. Айде бе , песимистите са на ход, от пръдна боя на стаа бе . Да ама ако е под налягане пръднята , а кво ше каиш, оптимистите земаха ход. . и тн и тн За да съм на ясна си купих един GSM , и го пущих, разбираш ли ж горното те4ение на Искаро, там има раци. даже навремето покрай борбата с остеропорозата се е препоръ4вало на жените да идат там с мъжете си и да фанат по некой по млад рак па да му стрият щипките и да пият козе мляко подсилено с калции от стрите ра4и щипки. това е друга тема, но нали за ракът говориме. Та пъскам аз GSM4ето в горното те4ение на Искаро и 4акам да ме води до рака. само си загубих парите и даже искаха да ме вкарат в затвора защото ме обвиниха 4е ловя риба с ток от батериите. Оттървах се защото по това време се оказа 4е в Искаро ве4е няма риба и раци няма и камъни и пясък -*** нищо няма. Съдията ме пусна да си одъ , но ми дадоа един бивш милиционер, днешен горски да ме наблюдава дали нема да подпалим некоя Симеоновска гора
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Разбира се! В GSM-индустрията и козметичните операции се въртят огромни количества пари. Не случайно криеха рисковете от никотина толкова време.BtH, връзка между пушенето и рака не знам дали има обаче имам един пушач в къщи който е такава жалка картинка че нямам думи да ти опиша за какво става въпрос. Никотина има връзка с дихателна, сърдечносъдова, храносмилателна, имунна и още редица други системи. Скапва организма в буквалния смисъл освен това официално е признат за наркотично вещество (зависимост). Като му дойде времето ще се учудиш дори каква връзка има.
7
0
 
2
 
! Отговори
BtH преди 16 години
Добре де, ама КАК се установи, че пушенето повишава риска? Нито се цитират статистически данни, не се цитират медицински изследвания... А и досега никъде не са цитирани. С други думи - никой, никога, с никакви методи не е доказвал връзка между пушенето и заболяването от рак. По същия начин стоят и нещата с алкохола - за него е доказано, че причинява цироза, но нищо друго!Започна да ми писва от евтините рекламни трикове на американските "учени". Или доказват, че топлата вода е с висока температура или пускат сензационни открития, недоказани с нищо...
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
a tia deto nepu6at da go duxat nema koi dase saobraziava s tiax
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
be tova sa palni gluposti be predstaviralisi nekoi po6a4 kato sedne da pie i da ne pu6i 90% ot naselenieto na evropa pu6i i 99;9%opotrebiava alkoxolbalgaria nee na parvite mesta v tia statistiki stava vapros za xora nad 18G.
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
по принцип, пушачите трябва да се съобразяват с непушачите, а не ти да ставаш жертва-пасивен пушач...
3
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 16 години
a tezi koito sa pasivni pu6a4i kato men?
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Я, пак прочети изречението :)
1
0
 
2
 
! Отговори
... преди 16 години
samo da vi svetna 4e ex pusha4i i sprelite da pu6at e edno i su6to :|