Масов спад на ерекцията мори българските мъже

1/3 от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията
14 апр 2008 13:10,
47
Масов спад на ерекцията мори българските мъже
Виаграта не е лек за всички. Снимка: bwell.ie

Само с перфектно поставена диагноза могат да се решават проблемите с мъжката сексуалност. Виаграта не е лек за всички. Това каза проф. Димитър Цветков, председател на фондация "Андрология".

Професорът бе помолен да коментира данните от изследване, според което една трета от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията.

Той потвърди този обхват на проблема и с наблюденията от практиката в неговата специализирана клиника за лечение на сексуални разстройства при мъжете. Но причините са различни, не може пациентите да се слагат под един знаменател и всички с виагра да се лекуват, отбеляза лекарят.

Виаграта не е безобидно лекарство, особено за тези, които взимат нитратни препарати, и може да се стигне до много сериозни нарушения на сърцето, предупреди Цветков.

Има две основни групи причини за нарушение на сексуалната функция: органични и психични. За психогенни причини се говори, когато мъжете имат комплекс, че не могат да извършват полов контакт както трябва, особено когато сменят сексуалната си партньорка.

"Той иска да бъде Аполон, супер, и смята че няма да стане сексуалният контакт, точно както го иска", даде пример професорът. А органичните причини са захарна болест, високо кръвно налягане, язва на стомаха, възпалителни, неврогенни заболявания и т.н.

Тук влиза и употребата на алкохол и наркотици. "Идва млад човек и ми казва: пих кило ракия и взех хероин. Е, добре как този човек ще има нормален сексуален контакт, без значение дали е на 16 или 18 години", коментира Цветков.

Тези неща са много разтегливи, добавя той. В практиката си имал пациент на 81 години, с катетър, който питал дали му е разрешено да прави секс всеки ден. Друг пациент, на 52 години, търсил лечение, защото от две години нямал контакт с жена си.

Оказало се обаче, че тя си имала график за тази активност и за него имало място в графика само в събота вечер, останалите дни били заети от други. "Казах му, че не мога да го лекувам, при положение, че е отвратен от нейното отношение", отбеляза професорът.

Според него една от опасностите за мъжете с този проблем е самолечението. Мнозина сметнали, че с появата на виаграта и някои сходни препарати проблемът е решен. За да се представят добре, превишават дозата, комбинират и с други стимулатори. В много случаи това само задълбочава проблема.

За да се проведе правилно лечение и да се помогне на този мъж, трябва да се направи перфектна диагноза, подчерта проф. Цветков. Има си специални диагностични методи, с които може точно да се установи дали става въпрос за психогенна зависимост или има някакви органични проблеми на самата полова система, примерно недобро оросяване, съдови проблеми или възпалителни процеси, болки при ерекция и т.н.

Според изследване на международната фармацевтична компания "Валмарк", през последните години броят на младите мъже, които имат смущения в сексуалното си представяне нараства.

Проблемът с еректилната дисфункция и либидото става все по-масов. Национално количествено изследване сочи, че около една трета от мъжете на възраст между 18-65 години признават, че са имали проблеми с ерекцията поне веднъж в сексуалния си живот, а 12,8 % повече от веднъж. За съжаление едва 2,8% от тях са се консултирали с лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Не знам дали има добри уролози в България, но със сигурност проф. Митко Цветков е демон в бяла престилка. Той УМИШЛЕННО ПОСТАВЯ ФАЛШИВА ДИАГНОЗА за да вземе пари.При мен ми постави диагноза простатит "без да имам симптоми от за това заболяване-по късно установих на ехограф че простатата ми е чиста и не уголемена" и ми предложи 10-дневно лечение чрез електрофореза. Започна процедурите БЕЗ ДА Е ИЗЧАКАЛ КАКВИТО И ДА БИЛО ИЗСЛЕДВАНИЯ !!! В следствие на неговите процедури ми избиха 2 хернии.
46
0
 
1
 
! Отговори
siqna преди 15 години
moq priqtel nqma takiva problemi
45
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
аз ползвам само български от гипс или от бял цимент !
44
1
 
2
 
! Отговори
коцкара преди 16 години
абе в тая статия много лъжат бе ! на нас българите ерекцията ни е най силната в целия свят и те затова ни пуснаха на пазара китайски дефектни презервативи , които не стига ,че са меки , но са и клюмнали на долу .
43
0
 
0
 
! Отговори
кратунчо преди 16 години
Що сме люти!Дръж се,свет!Идеме!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Mike Varnenchik преди 16 години
Кой го измисли това - аз нямам такива проблеми Девойките насам ;]p
41
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 16 години
Когато едната глава е пълна,другата е празна!...
40
0
 
0
 
! Отговори
XXL преди 16 години
Да ви в нещастниците, сега пък през комунизма бил по-хубав секса. Как пък на мене не ми действа порнографията? Как пък мен не ме изкушават порно сайтовете? Просто не им обръщам внимание и това е. *** ще ви вършат работа само когато гледате на жената като на нежна половинка, а не като на ненужен израстък на п..ката. Това е проблема.
39
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
35 аз това и казвам,че и двете страни са виновни. но винаги има някъде истинският мъж и истинската жена и за любов и за секс.
38
1
 
1
 
! Отговори
scum преди 16 години
Еййй 29 *** много си отракана бе но нали се сещаш че не от всяка жена му става на някой мъж всичко е въпрос на привличане а не на дървене и слагане на чушки в боба под път и над път.
37
1
 
0
 
! Отговори
scum преди 16 години
До 32 ох как ше ти го резнем ако ми паднеш ... ше пикаш през катетър цел живот
36
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Oshte malko genetichno izmeneni domati- vnos ot guza na Geografiqta... ;))) Nali znaesh na shipterite deviza "So k*rec, she Vi borime..."
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ирина, да речем че кавалери са останали. Хайде кажи сега как ще изглежда от страни .. един такъв кавалер седнал да ухажва вървелата на квартала .. смех! Един вид мъже умира със съответния вид жени. Сори. Квито едните такива и другите. Причините са във всички.
34
0
 
0
 
! Отговори
Ivanova преди 16 години
Днес мисля да идем заедно на кино... Вън е дъждовно и ветровито, а на теб са ти подарили от някъде два билета за филм с доста оскари и ти ме покани... Заглавието на филма и имената на артистите не ми говорят нищо, но аз и не идвам заради него, а за да съм с теб. Не за нещо друго, а защото ми е хубаво да сме заедно... Не че съм имал някакъв предварителен умисъл. В киното е топло, салонът не е препълнен и затова сядаме някъде по - назад (макар не и на местата си) далече от вече заетите места...Искам да съм до теб и да ни е спокойно и да не ни хрупат пуканки наоколо, както е сега в кината по американската мода ... Не понасям това. Страшно ме дразни. Забелязвам на едно усамотено местенце две седалки с изкъртена облегалка за ръка между тях и избирам да седнем там... Филмът започва, ти си заинтригувана. И аз гледам, но те гушвам, защото така ми е готино... Съблякла си палтото си и си се наметнала с него, а аз съм седнал от дясната ти страна, мушмал ръка под него и си те гушкам...Топлинко ни е и ни е хубаво и на двамата...Сгушени и гледаме... Дясната ми ръка гали твоята, но ти си се унесла във филма и я галиш едва - едва...Нежните ти пръсти се преплитат между моите и ги галят някак си странично... Дебелите ми и силни пръсти галят твоите нежно, но се усеща и силата им. Усещам косата ти до мицето си. Ухае приятно, както и цялата ти и ми се иска да я галя с устни... Поувлякъл съм се в теб, затова сюжетът на филма малко ми се губи, но в един момент виждам, че ТОЙ и ТЯ се целуват... И аз искам... Започвам да те целувам отначало по косата... Страхувам се че ако те отклоня внезапно от филма ще ме загърбиш...Дооткривам ушенцето ти с устни и започвам да го галя с целувки... Хапя го и го подръпвам нежно само с устните си. После започвам да целувам и галя торбичката на ухото... Обожавам това място. Усещам как ръката ти започва да се притиска все по - плътно с длан в моята. пръстите ти започват да галят моите а ръката, която те е прегърнала все по -плътно и нежно те притиска към мен... Започвам да те желая все по - силно, а обецата на ухото то ми пречи и ме дразни... Целувките започват да галят едно приятно топло местенце малко под и зад ухото, шията ти отстрани, бузката... Подканвам те с лявата си ръка и ти обръщаш лице към мен. Срещаме устните си... Хубаво ни е. Захапвам леко с устни долната ти устна и започвам да я посмуквам леко... Ръката, която до сега те гушкаше през рамото се спуска надолу към кръста ти и те гушва там. Усещам го топъл и стегнат и крехък ... Езикът ми среща езичето ти изапочва да го гали ... Усещам как подхващаш и ти. Започвам да го галя странично. Искам да те галя с ръце... Поставям нежно ръката ти на бедрото си и започвам да галя твоето през полата... Усещям връхчетата на зъбите ти как леко драскат езика ми и това още повече ме възбужда. На моменти ти ме захапваш палаво и нежно. Ръката ми се скрива под полата ти. По принцип винаги ми се е струвало някак си вулгарно да бръкна под полата и никога не го правя. Предпочитам да я сваля нежно, но
33
0
 
0
 
! Отговори
arkan преди 16 години
e tova e ot pieneto
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ох, как ми се иска да го резна тоя професор, шеф на фондация "Андрология". Гаранция, че ще му хареса...Току виж основе нова фондация "Хомолюбие"
31
0
 
0
 
! Отговори
надървен преди 16 години
Няма да се плашите, г-жи и г-ци, ако на мъжете ви, не им става, винаги има някой, на който да му стане:)))
30
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
ако търсим все вината в другите,дали в мъж,дали в жена,няма значение. винаги поглеждайте първо в себе си,тогава на други. че жените изгубили скромност и загадъчност е факт,но и мъже вече не са кавалери като от едно време,нямат никаква интелигентност и не умеят истински да ухажват жени,изчезнала романтика в тях,а в жените достойнство. живеем в времето на пълна свобода,на нашите действия,но не сме щастливи истински от това.
29
0
 
2
 
! Отговори
неизвестна преди 16 години
може би половината мъже са импотентни.не са виновни голите мацки около тях,причината е че мъжете вече не стават за нищо.толкова са комплексирани че не осъзнават проблема си и не се лекуват,доколкото това е възможно.ако директна кажеш на един мъж че е импотентен,той казва:ти си виновна,само от теб не ми става...
28
0
 
2
 
! Отговори
staroto ku4e преди 16 години
MNENIE N 3 PASTI DA YADE-VIJ KVO PI4 AKO TI STAVA PATKATA I SI DOBAR MOJE DA OPANE6 VSYAKA-NE GOLOTIYATA PRE4I A UMORATA-NE MOJE DA PIE6 3 RAKI DA PU6I6 PO EDIN PAKET I DA TI STAVA - ILI EDNOTO ILI DRUGOTO-IZBERETE SAMI !!!