Храните, които ни състаряват

Те са същите, които вредят на сърцето ни
20 фев 2012 21:18, Женя Величкова
8
Храните, които ни състаряват
източник: Reuters
Ясно е, че не можем да спрем стареенето и да върнем годините назад, но особено разочароващо е, когато в някои определени дни, например, видим лицето си състарено в огледалото отсреща.
 
От опита си знаем, че начинът на живот като печат оставя следи върху изражението ни и в преносен и в буквален смисъл. Да, вчера си позволих повечко бяло вино и сега лицето ми отекло...
 
Това е може би първият въпрос, който задаваме към себе си – какво не ми понесе от вчера за вида ми днес?
 
Да търсим вина за подпухналото лице, сиви вдлъбнати сенки, зеленикаво-сивкав цвят на кожата, мътните очи, лющещата се кожа, пресъхналите устни, акнето или мастните точици, в консумираната предходния ден храна, има резон.
 
Има храни, които буквално впрягат организма да остарява по-бързо, като антипод на онези, които му придават на кожата му блясък и сияние.
 
Трансмазнините са едни от тези хранителни продукти, които използваме за направата на други и многократно ежедневно присъстват в менюто ни. Докато преди десетилетия на тях се гледаше само като подобрител на кулинарното изделие, днес със сигурност повече се знае, за тях, че са враг на сърдечносъдовата система. Това, което винаги ни убягва, е, че вредните мазнини допринасят за възпалителните процеси в организма и от тук са причинители на преждевременното стареене.
 
Не е достатъчно популярно, че освен мазнините до сърдечносъдово заболяване може да доведе и прекомерната консумация на захар, същата основна виновница за диабета.
 

8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Томас преди 8 години
Глупости с голямо г - разочароващо било, когато видим състареното си лице - може да са разочаровани, тия хора, които смятат живота на земята за всичко - въобще не ми пука какво ще стане с тялото ми.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано,или късно всеки ще остарее и умре. Сега да търсим причини...На кой колкото му е писано.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей, заради вас човек да не смее една мухоморка да си гризне!
1
0
 
25
 
! Отговори
до 1 - мое мнение преди 8 години
Аз пък мисля, че мухоморките са храна, която те оставя на годините, когато си ги изял....