Да се събудим без кафе – как?

Експертите: Сутрешният душ трябва да бъде студен
20 май 2016 22:15, Анна Дантева
4
Да се събудим без кафе – как?
Източник: Reuters, архив

Сутрешната доза кофеин е необходимост за мнозина. Той стимулира централната нервна система, подобрява настроението и повишава бдителността. За моментите, в които нямаме на разположение кофеин, или за онези, които не консумират, науката дава някои препоръки за събуждане.

Да открием светлината
 
Мелатонинът е хормон, който се синтезира в мозъка, и е от решаващо значение за регулиране на съня. Когато е тъмно, той се освобождава в организма, вследствие на което ни се приспива. При наличие на светлина, синтезът му намалява. Затова е важно сутрин да се изложим на светлина и естествено да събудим организма. 
 
Да завършим сутрешния душ със студена вода
 
По време на проучвания става ясно, че излагането на студена вода активира съединения в организма, които са отговорни за регулиране на будното състояние. По този начин се повишава бдителността.
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студен душ и топла бира за горещ таратор.
3
1
 
3
 
! Отговори
кафеджия преди 5 години
трудно си е без кафенце.опитвал съм,ама после блъска яко тиквата като е свикнал вече организма без кафе не може.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По време на проучвания става ясно, че излагането на студена вода активира съединения в организма, които са отговорни за регулиране на будното състояние."===Е, то със същия успех може да помолите някой вкъщи да ви извърти два шамара, така ще се събудите, че няма и да премигнете до вечерта.
1
1
 
4
 
! Отговори
:-D преди 5 години
Абе я си...!!!