Помощ при простуда – чай от борови иглички

Как подсилва имунитета?
7 фев 2017 18:36, Eкип на Puls.bg
0
Помощ при простуда – чай от борови иглички
Източник: Reuters, архив

Боровите иглички едва ли са пръв избор при подбора на чай. Това е съвсем неоправдано - щедро отделяйки 4-5 пъти повече витамин С, от колкото се съдържа в един лимон, този чай притежава силни имуностимулиращи свойства и укрепва организма. 

В добре приготвения чай се намират и значителни количества мастно-разтворим витамин А. Чая оказва положително влияние при сезонни заболявания на горните дихателни пътища. Подпомага отделянето на назалния секрет и го разрежда, улеснявайки дишането през носа, както и отхрачването в случай на кашлица.
 
Високата конценрация на витамин А подпомага силно процесите на хемопоеза и по-специално на еритро- и левкопоеза: производството на кръвните компоненти еритроцити и лимфоцити. Еритроцитите или червени кръвни клетки са тези, които извършват газообмена на кислород и въглероден диоксид в белите дробове и тъканите. Лимфоцитите са основните клетки на имунната система – защитниците на организма. Приемайки големи количества от витамин А, хемопоетичната система е способна да произвежда тези жизнено важни клетки по-бързо и по-ефикасно, което е от полза за отслабения от простудата организъм.
 
Освен витаминовото си съдържание, игличките отделят и много от мощните си антиоксиданти. Това са съединения, които активно неутрализират...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари