За какво помага ваната с английска сол?

Ускорява обмяната на веществата
5
За какво помага ваната с английска сол?
Снимка: freeimages

Английската сол, известна още с химическото си наименование магнезиев сулфат, е изключително полезна за организма. Тя има силно благотворно влияние върху контрола и здравината на мускулите, предаването на електрически импулси от нервната система към тях, както и детоксикирането на тялото.

Ето защо редовното взимане на вана с английска сол ще ви направи по-енергични, дейни, здрави. Според данни на Националната академия на науките на САЩ ваната с магнезиеви соли помага за предотвратяване на остеопороза, артрит, ставни болки, храносмилателни заболявания, инсулт, сърдечносъдови проблеми, хронична умора, стрес и много други състояния.

Защо е важно да си правим вана с английска сол по-често?

1. Подобрява кръвообращението и контролира аритмията. Това предотвратява както проблеми със сърдечния мускул, така и със стените на кръвоносните съдове. Освен това английската сол понижава и кръвното налягане.

2. Подобрява способността на тялото да възприема инсулина, секретиран от панкреаса. Така по естествен път се нормализират нивата на кръвната захар и се намалява рискът от диабет. В допълнение и метаболизирането на хранителните вещества става по-добро.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И се пие.
Един от начините да подходиш що годе правилно към лечебно гладуване - компромисен вариант.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1
Английска сол ли да не се пие!?
1
1
 
9
 
! Отговори
Miko преди 3 години
Щеше да е хубаво да се допише, че не трябва да се пие, че резила после е голям. :D