Причините за модерните кризи: Парите, брака и работата

Как да избегнем паническите атаки, обясняват специалисти
Обновена: 7 авг 2017 09:46 | 7 авг 2017 09:45, Петя Славова
8

Сърцебиене, световъртеж, недостиг на въздух, внезапно прилошаване... Причините за паническа атака най-често са вследствие от силен стрес. Обикновено започват внезапно и могат да продължат от няколко секунди до няколко часа. Добре е обаче, ако не сте получавали подобни симптоми да се консултирате с лекар, за да се изключат други диагнози, посочи психотерапевтът Анна Тодорова в студиото на "България сутрин".

"Когато получим паническа атака, това означава, че тялото ни дава сигнал, че нещо не е наред. През последните хилядолетия човешкото тяло не е еволюирало значително, но средата, в която живеем е много различна. За първобитния човек смъртната опасност е била зад всеки ъгъл. Тялото е трябвало да реагира като влиза в състояние на "бягство или борба", когато има признаци за заплаха.

Модерните кризи обаче са от различно естество - финансови проблеми, проблеми в брака или работата. Мозъкът не различава опасности, застрашаващи живота и страха от провал в кариерата. И при липса на физическа опасност, изискваща движение, човек изпитва симптоми на паническа атака", обясни психотерапевтът пред Bulgaria ON AIR.

Астропсихологът и автор на книгата "Моята приятелка Паническата атака" Ванеса Виденова, разказа за едни от първите си симптоми и опитите да се справи с тях.

"Това състояние настъпва при постоянен стрес. Паниката храни пристъпа и той продължава по-дълго време. В книгата си описвам няколко варианта за справяне с проблема, но се фокусирам към това не как той да се премахне, а как да стане наш приятел и да ни подскаже, че в живота ни нещо не е наред", каза тя.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Астропсихолог"?
А по темата, паническите атаки са зловещо преживяване, но с успокоителни и блокъри се нормализира, след което трябва човек да направи и реални промени по живота си, ако не иска пак да гълта хапчета.
7
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Гледай да не започне тялото ти да реагира самосиндикално и да не можеш да регулираш пулс от 150 удара в минута от нищото, както си спиш. Тогава ще те питам дали се лигавим.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паническите атаки нито са приятни, нито са забавни, за да си прави някаква "астропсихоложка" майтап с тях и да трупа кинти с някакви книжлета.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скарал се с жената, шефа му се репчи и хайде веднага паническа атака, страх, депресия, направо лягат да умират от стрес. Разглезено поколение, непреживяло ужаса на нито една война.
4
0
 
0
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 3 години
***
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая със синята коса като я видя и получавам паническа атака. добре, че хората са измислили дистанционното
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз ванеса и тука ли бе.....
1
1
 
1
 
! Отговори
ПЛАТЕНА РЕКЛАМА преди 3 години
Бррррррррр