7 косвени начина да се заразим с коронавирус

Пускате брада
Обновена: 10 апр 2020 09:04 | 10 апр 2020 08:52, Михаела Лазарова
9
7 косвени начина да се заразим с коронавирус
Снимка: Istock

Въпреки че много хора в цял свят вече спазват ограниченията за излизане и самокарантиниране, коронавирусната инфекция все още не спира да се разпространява. Темповете, с които пандемията се разраства и взима жертви е тревожна. Въпреки спазването на съветите за носене на предпазна маска и миене на ръцете, това често не може да окаже 100-процентова защита от зараза. Защо?

Шансовете да се заразите с COVID-19 са налице въпреки спазването на препоръките на здравните власти. Това е така, защото има и много косвени начини да се докоснете до заразата и тя да предизвика инфекция в организма ви. Ето някои от тях.

Използвате обществена тоалетна

Ако се налага да излезете навън да купите храна или лекарства, или няма как да останете вкъщи, защото все още работите, и се наложи да използвате обществена тоалетна по разбираема причина, рискът да се заразите с коронавирус нараства. В местата за обществено ползване, каквито са тоалетните, повърхностите не се почистват след всеки ползвател. Това автоматично ги прави опасни.

Ползвате асансьор

Замислете се колко често персоналът, обслужващ дадена сграда или жилищен блок почиства и дезинфекцира бутоните и дръжките в асансьорите. Отговорът е очевиден и той е достатъчно основание да спрете да ползвате тези удобства във време на пандемия. Повърхностите им се докосват от много хора всеки ден и не знаете кой от тях е носител на инфекцията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: инфекцияпандемияCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
СтарЧок преди 4 години
А защо никой не споменава парите,банкнотите и монетите също са потенциални приносители?
4
0
 
14
 
! Отговори
Ужасите преди 4 години
Накрая народът ще психяса и всички ще започнат да ходят с ръкавици и скафандри, и да спят в барокамери като покойния майкъл Джексън навремето
3
0
 
4
 
! Отговори
Киноман преди 4 години
Аз чакам с нетърпение епизод 2: 7 косвени начина да се заразим с коронавирус СЪБОТА
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкачвам стълбитеНе ползвам обществена тоалетна а някой храст Не ползвам обществен транспортВ болница не ходяПазарувам когато няма много хора Не съм си пуснал дълги нокти Бръсна се от време на време
1
1
 
8
 
! Отговори
hahah преди 4 години
Мазни глупости . Успех със заразяването по тия начини