Защо не бива да ползвате чужда самобръсначка?

Най-добре е да не го правите дори да сте близки
12 юни 2021 22:03, Михаела Лазарова
8
Защо не бива да ползвате чужда самобръсначка?
Снимка: istock

Когато споделяте личното си пространство с някого, вероятно не ви е гнус от него. Ето как много хора споделят личните си вещи с любимия си човек, защото смятат, че щом живеят с него или имат близък интимен контакт, няма от какво да се притесняват. Това не е съвсем така. Както не бива да споделяте четката си за зъби дори с половинката си, така не трябва да ползвате и една и съща самобръсначка. Защо?

Безопасност

Преди всичко женските и мъжките самобръсначки са проектирани по съвсем различен начин заради зоните на прилагане. Мъжките самобръсначки са създадени специално за лице, тъй като мъжете ги използват за бръснене на брадата си. Дамските самобръсначки имат друг дизайн заради факта, че се използват навсякъде другаде освен лицето. Ето защо не е добра идея да грабвате самобръсначката на партньора си в банята.

Дръжките, които имат женските самобръсначки, обикновено са снабдени със специален ъгъл и имат удобна извивка при захвата. Това носи комфорт и улеснение при бръснене на деликатни зони, като глезените, коленете или областта около тях. Това подпомага бръсненето и предпазва от порязване и нараняване.

Риск от инфекции

Освен безопасността рискът от инфекции също съществува при употреба на едни и същи режещи пособия. Размяната на самобръсначката може да увеличи значително риска от инфекции по кожата и не само.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


8
Още по темата: кожабръсненекосми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 1 месец
Свежо, свежо, колко да е свежо...
2
4
 
12
 
! Отговори
Пешо Канибала преди 1 месец
То младото фичЕ бръснато, небръснато все на свежо ухае.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има поне 40 години, когато вируса на СПИН се появи и още тогава в соца бръснарите можеха да ползват само индивидуални самобръсначки. Иначе, ползването на индивидуални средства за хигиена се учи в семейството на деца до 3-4 години.