6 ползи за здравето от всекидневната консумация на авокадо

За добра функция на черния дроб
20 авг 2021 23:06, Михаела Лазарова
4
6 ползи за здравето от всекидневната консумация на авокадо
Снимка: Istock

Авокадото се превръща в любима храна на все повече хора. Консумацията му е подходяща за подобряване на храносмилането, подпомага отслабването, благоприятства състоянието на косата и кожата. Авокадо добавяме към салати, смутита, здравословни десерти и закуски. То е изключително богато на витамин Е, витамини от групата В, калций, фосфор, калий, магнезий, фибри, омега-3 мастни киселини и други.

Какво се променя в тялото ни, когато го консумираме всеки ден в продължение на месец? Вижте в следващите редове.

За добро зрение

Една от най-полезните храни за здравето на очите е авокадото. Според учени това се дължи на антиоксидантното и противовъзпалително действие на авокадото. Авокадото съдържа и лутеин, каротеноиди, които намаляват вредите на оксидативния стрес и подпомагат здравето на очите.

По-свеж дъх

Както има храни, които влошават дъха в устата ни като сирене, зеле, сладки напитки, така има и други, които помагат за свежестта му. Авокадото е една от тях, тъй като то има висока антибактериална активност. Редовната му консумация спомага за елиминиране на бактериите причинители на лошия дъх. 

Засилва имунитета

Храната, която консумираме е пряко свързана с нашия имунитет. Добавяйки авокадо към всекидневното си меню, ние си доставяме важни хранителни компоненти, които спомагат за засилване на имунната система и потискат вирусите и други инфекции.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Отвратително е пробвах го еднаж :)))