5 от най-големите митове за тренировките

Мит: Жените трябва да тренират различно от мъжете
29 апр 2023 13:12, Михаела Лазарова
10
5 от най-големите митове за тренировките
Снимка: Istock

Ако сте решили да промените начина си на живот, със сигурност включването на физически упражнения към ежедневието ви е една от първите стъпки, които вероятно сте предприели. Може би се питате дали това е свързано с някакви рискове за здравето, или пък близка приятелка ви е предупредила да внимавате с хранителните добавки. В следващите редове ще споделим кои са някои от най-големите митове, свързани с тренировките. Ето ги и тях:

Кантарът е мерилото ви за успех

Много често увереността и самочувствието на дамите е свързано с числото, което кантарът показва. Ако обаче се измерите на сутринта, а предната вечер сте хапнали по-солени храни и сте пили повече течности, със сигурност теглото ви ще се увеличи. Това не бива да ви притеснява. Същото се случва и с тялото ви, ако правите силови тренировки. Натрупването на мускулна маса може да повиши теглото ви, но в случая, по-важното е, че по този начин губите мазнини. Вместо да се стресирате относно теглото си, измервайте обиколките си с шивашки метър. По-малкото сантиметри ще са показател, че губите подкожни мазнини.

Ако искате да отслабнете, трябва да правите кардиотренировки

Със сигурност кардиото е първото нещо, което ви идва наум, ако сте решили да се сбогувате с няколкото излишни килограма. Дали това обаче наистина е така? Според фитнес модела и треньор Джой Къшнър: „Най-доброто, което можете да направите за фигурата си е комбинация от силови и кардиотренировки, съобразени с целите, които си поставяте“. Кардиотренировките са добри за сърдечносъдовата система, като докато ги изпълнявате вие ще изгорите и калории. Но пък тренировките с тежести ще ви помогнат да оформите тялото, насърчавайки мускулния растеж, а това ще ускори метаболизма ви в дългосрочен план. Да не забравяме, че след сесия с тежести, тялото ви ще продължи да изгаря калории за през следващите 48 часа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: спортдиетакалории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
дедко недко преди 1 година
Само се разхлопвам от кардийо с вунка до блока на пейката и до там.
6
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Искал да свали килограми, и залага само на тренировки- недостатъчно е! Като продължава да се тъпче с пържено и тестени изделия, да си хапва, когато поиска, има да чака резултати, ама на кукув ден.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За секса пиши, Мише, за секса. Там си истински експерт.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hodi suci na bastatu kura trendiga za celösti da badat zdravi
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че се правят от жени? Мойта kpaва само лежи по цял ден в нас и нищо не пипва. Добре, че гена и е що годе добър, ама и той почва да не помага вече и скоро не я знам на какво ще прилича. Ще бера ядове, както изглежда.
2
5
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Копане на село с мотиката картофи като Тиквата :)))
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежести и уреди водят до умствена недостатъчност и полова немощ!