Сиатъл спечели плейофна серия след седем годишно прекъсване

Рей Алън бе най-точен за „свръхзвуковите“ с неговите 30 точки
4 май 2005 13:30,
Сиатъл спечели плейофна серия след седем годишно прекъсване
Рей Алън
Отборът на Сиатъл Суперсоникс победи Сакраменто Кингс в петата плейофна среща със 122:118 и по този начин спечели серията с 4:1 победи. Суперсоникс печелят първа серия за последните седем години. Общо седем баскетболисти на „свръхзвуковите“ приключиха двубоя с 10 или повече точки, като Рей Алън бе най-точен с 30 точки.

Предраг Стоякович и Майк Биби реализираха общо 73 точки за Кингс, но резервите на тима бяха под нивото на своите противници, след като нанизаха едва 18 точки.

Шампионите от Детройт Пистънс също се класираха за втория кръг на плейофите, след като надделяха над Филаделфия с 88:78. Чонси Билъпс и Ричард Хамилтън реализираха по 23 точки за тима на Пистънс, докато Алън Айверсън отново бе най-точен за Фили с неговите 34 точки.

В последния игран снощи двубой Индиана победи Бостън с 90:85 и поведе с 3:2 в плейофната серия. Най-резултатни за „пешеходците“ бяха Джърмейн О'Нийл и Стивън Джексън отчели се съответно по 19 и 15 точки. За домакините от Селтикс Пол Пиърс наниза 27 точки, а Рики Дейвис добави 19.

Среща номер 6 ще се състои в Индиана, като домакините ще се нуждаят от още една победа, за да продължат към втория кръг на плейофите.

Тазвечершната програма в НБА включва два мача, като Сан Антонио приема Денвър, докато Вашингтон гостува на Чикаго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации