Пат Райли отново е треньор на Маями Хийт

Един от най-успешните треньори в историята на НБА Пат Райли се завърна на скамейката като наставник на Маями Хийт. През последните 2 години той бе президент на Горещите.
13 дек 2005 09:46,
Пат Райли отново е треньор на Маями Хийт
Пат Райли ще трябва да изведе Маями от кризата.

Легендарният Пат Райли се завърна като треньор на Маями Хийт, след като досегашният наставник на Горещите Стен ван Гънди напусна по лични причини. 60-годишният Райли има 1110 победи в кариерата си, като е на 3-о място във вечната ранглиста. Досега той бе президент на клуба.

Реших да се оттегля, защото нямам достатъчно време за семейството си и почти не виждам децата си” обясни Ван Гънди, който пое отбора през 2003-а и през миналия сезон го изведе до финал в Източната конференция, където загуби драматично от Детройт с 3:4.

Той отрече да е в конфрикт с Пат Райли както се говореше и заяви, че отношенията между двамата никога не са били по-добри. Самият Райли бе начело на Хийт в периода 1995-2003, след като преди това води Ню Йорк Никс, а през 80-те години на миналия век спечели 4 титли с Лос Анджелис Лейкърс, когато в тима играеха Карийм Абдул-Джабар и Меджик Джонсън.

Нося отговорност за този отбор и сега е най-подходящия момент да докажа това коментира Райли, чийто първи мач е тази нощ в Чикаго. Той добави, че се е опитал да убеди Ван Гънди да промени решението си, но не е успял.

Задачата на 60-годишния специалист няма да бъде никак лесна, защото през лятото в клуба имаше сериозни промени и това се отразява и на представянето досега. Шакил ОНийл пропусна 18 мача заради контузия в глезена и в момента Горещите са с баланс от 11 победи и 10 загуби. През миналия шампионат те загубиха само 23 мача в редовния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации