НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия

Предстои преразглеждане на всички връзки на Алианса с Москва
Обновена: 18 мар 2014 14:25 | 18 мар 2014 09:25, Елка Василева
115
НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия
Андерс фог Расмусен. Снимка: Reuters

НАТО извършва преоценка на отношенията си с Русия във връзка със събитията в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за телевизия CNN в интервю по повод за случващото се в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„В момента преосмисляме нашите отношения с Русия – каза Расмусен. - Вече решихме да преустановим практическото сътрудничество с Русия. А когато министрите на външните работи на страните от Алианса се срещнат на 1 и 2 април, те ще преразгледат всичките ни връзки с Русия“.

„Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие – припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството“.

В понеделник след срещата в Брюксел с и.д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дешчица Расмусен заяви, че Украйна и НАТО са потвърдили намеренията за разширяване на военното сътрудничество и развитие на украинските военни възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама(съмняващ се):- НАТО ще прекрати да сътрудничи с Русия???????Кери:- код кафяво!Маккейн:- код кафяво!Бжежински:-код кафяво!Обама: къв код бе кво кафяво?Нуланд:- ъ ъ ъ господин президент дайте да ви сменя памперса..
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Американец, осмелил се да застане на страната на Путин"казва почти цялата истина за това което става последните дни!оригиналната статия тук: newsweek/american-who-dared-make-putins-case-231388
56
0
 
23
 
! Отговори
Лошо, лошо преди 10 години
Сега Путин ще трябва да си го премести от единия крачол в другия....
55
1
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Колко сте наивни всички :) Това е прости театър... Рашъните и америго-веспучианците са си разделили отдавна Украина... Теоризма се изтърка и не хваща вяра невидимия врга, аи мнгог се компрометираха вече, дори най-дебелия макдонладс почиател в УСА, който не нзае койе президентс ега взе даподозира че нещо го ***... друго си е лошата Русия с ракетите за амерканосите и гадния капитализъм за рашъните... простичко е...
54
0
 
4
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
УАУУУУУ....***.
53
1
 
36
 
! Отговори
колко законно ? преди 10 години
А колко законно беше, когато натовските главорези бомбардираха суверенната държава Югославия? Когато сринаха със земята черкви, детски градини и болници? Когато избиха над 10 000 невинни граждани?
52
3
 
31
 
! Отговори
спонсор преди 10 години
Значи, НАТО се явява спонсор на фашисткия режим в Украйна?
51
1
 
27
 
! Отговори
От къде на къде ? преди 10 години
От къде на къде корумпираните и декадентни западни бюрократи ще решават, какво да прави народът на Крим и какво не? Истинска демокрация означава, народът на Крим сам да решава съдбата си!
50
0
 
23
 
! Отговори
натовец преди 10 години
Къса връзките с Русия, но задълбочава тези с Ирак, Косово, Афганистан, Либия, България , благодарение на които в тези страни процъфтява демокрацията и просперитета! Трябва да помогнат и на Украйна.
49
1
 
19
 
! Отговори
празна му торбичката преди 10 години
На снимката: сърдитко Петко, празна му торбичката!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО дава милиони долати за ютилизация на старите руски атомни подводници, сега тези подаръци и секнат.
47
1
 
24
 
! Отговори
косьо преди 10 години
НАТО ЕС и САЩ забъркаха цялата тази бъркотия в Украйна, и сега искат да прехвърлят вината си върху Русия. Но Украйна е голям залък за ЕС ще се задавят и това ще бъде началото на края на тази империя. Всяко същество докато да умре е живо.Не могат сега да се справят в Украйна и за всичко им е виновна Русия. Не така господа не с рога. Да не би хората от Русия отидоха в Крим да пущат бюлетините,това си е воля на народа на Крим.Те не искат да живеят с бандеровците, Украйна ще се разпадне.
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
52 първо си си казал думата на избофите през 2001,второ Чехословакия си се раздели мирно още 1990 ,трето няма ка к да бъде признат рефефе,ьума в крим по,еже е прлтивоконстигуцоп е,и се просржд в условията наужда военма окупажия
45
3
 
34
 
! Отговори
До наблюдател 47 преди 10 години
И какво като сме в ЕС и НАТО? Първо никой с референду не ни е питал. Просто някои наши управници реших че така ще е по-добре за нас. Да, да, ама не! Какво е по-добрето ни? А като гледам и румънци и поляци и чехи как живеят... Всъщност я ми кажи защо има една Чехия и една Словакия? Нали беше Чехословакия! Е, да навсякъде може, а в Русия, че цял Крим напълно законно си каза думата, това не може! Абе я Русия да ги започне, че ми омръзна този съюз с трите пола.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО вие още не сте разбрали с кого си имате работа и я карате с общи приказки и ялови санкции на които Путин ви се присмива и плюе по физиономиите ви. Докато не затворите газовите тръби в Украйна, Полша и Балтийско море, а също и Босфора за руски кораби Путин ще продължава да ви се подиграва и да храчи върху вас.
43
1
 
30
 
! Отговори
5555 преди 10 години
ГОЛЯМА ГРЕШКА БЕШЕ НА ЕВРОСЪЮЗА ЧЕ ОТНЕХА КОСОВО ОТ СЪРБИЯ,СЕГА КОСОВО ЩЕ ИСКА ДА СЕ ПРИСЕДИНИ КЪМ АЛБАНИЯ,АБЕ ВЪОБЩЕ ГОЛЯМА КАША СТАНА,ДА СИ СЪРБАТ ПОПАРАТА ГОЛЯМИТЕ УМНИЦИ ОТ БРЮКСЕЛ
42
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 47 наблюдателКое му е доброто,че си член на ЕС и НАТО??Напиши едно,единствено нещо,което България е спечелила за 12 години членство в НАТО и 7 години членство в ЕС.Българите в чужбина нямат време да влизат в тези сайтове,наети са като роби да си осигуряват насъщния по това време,някъде по територията на ЕС!!Защо,ще питаш??Защото затрихме 3200 предприятия,в които можеха да работят,защото за 25 години демокрация не е построен от демократите един такъв,в които могат да работят!!
41
1
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До наблюдателПРИЯТЕЛЮ НО ВИЖ КАКВО СТАВА НА ЗАПАД И КАК СЕ НАДИГА ВЪЛНА СРЕЩУ ВОЕННОЛЮБЦИТЕ..НИМА ТЕ НЕ СА В НАТО..САМО В СТРАНИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ИМА ИСТЕРИЯ..МАНИПУЛАЦИИТЕ ПО МЕДИИТЕ СА ОГРОМНИ..И ОТ ЕДНАТА И ОТ ДРУГАТА СТРАНА..НИЩО ОСОБЕНО НЕ Е СТАНАЛО..ЕДИН НАРОД ИСКА ДА ЖИВЕЕ ПРИ СВОИТЕ..КЪДЕ Е ПРОБЛЕМАЦЯЛ СВЯТ ДА ЗАГИНЕ ЗАРАДИ ЕДНИ ФАШАГИ ОТ КИЕВ..НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА..НЯКОЙ НЕ СЕ Е НАИГРАЛ НА ВОЙНИЦИ И СЕГА СИ МЕРЯТ ОНАЗИ РАБОТА...
40
25
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Според коментарите, българинът още не е разбрал че ние сме в ЕС и НАТО, държи се като република от Русия. Изхождайки от това, точно това е причината да сме зле. Браво на румънците, чехите, поляците и прибалтийските републики. Така ли не влизат българи от чужбина в тези сайтове, или само *** има тук...7432
39
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ДОРИ НЯКОЙ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ОГРАНИЧИ КОНФЛИКТА ДО ТРАДИЦИОННИТЕ ВЪОРЪЖЕНИЯ ТО НИКОЙ НЕ ИЗКЛЮЧВА ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ ЛУД КАТО СТРЕЛЕЦА В ЛЯСКОВЕЦ И ДА НАТИСНЕ СПУСЪКА НА ЯДРЕНА ВОЙНА..ДОСТАТЪЧНО Е ДА БЪДЕ ЗАСЕЧЕН СИГНАЛ ЗА ЕДНА ИЗТРЕЛЯНА БОМБА..ТОГАВА МАШИНАТА СЕ ЗАДЕЙСТВА НЕОБРАТИМО С ПЪЛНА СИЛА И НИКАКВИ ЧЕРВЕНИ ТЕЛЕФОНИ НЕМОГАТ ДА Я СПРАТ..ДА МИСЛИМ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО

Спонсорирани публикации