Измамници свиха 7 бона от пенсионери в Добричко

Парите са дадени при 4 случая на телефонни измами
Обновена: 20 апр 2015 14:14 | 20 апр 2015 13:06, Красимир Ангелов
7
Измамници свиха 7 бона от пенсионери в Добричко
Снимка: Булфото, архив

Четирима възрастни хора станаха жертви на телефонни измами в Добричко само в рамките на 24 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Първо на 17 април, около 14:30 часа, в полицията се е оплакал 62–годишен мъж от град Добрич. По негови данни, около 12:00 часа на същия ден, той е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за негов познат.

Чрез въвеждане в заблуждение непознатия мъж заявил, че е необходима сума пари за закупуване на климатична инсталация. Малко по-късно 62-годишния добричлия предава сумата от 3 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

При друг случай, на 18 април около 10:20 часа, се тъжи 88-годишен мъж от град Добрич. По негови данни на 17 април той е получил обаждане от непознат мъж, представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия доктор заявява на възрастния мъж, че внукът му е болен и е необходима сума пари за лечение.

Около 17:00 часа жертвата на телефонната измама предава сумата от 1 500 лева пред жилището си по ул. "Ал. Кръстев” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Също на 18 април, около 10:30 часа, в полицията подава сигнал и 88-годишна жена от град Добрич. Тя се е оплакала, че около 12:30 часа на 17 април е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за неин познат.

Чрез въвеждане в заблуждения мъжът заявява на възрастната жена, че е необходима сумата от 5 000 лева за климатици. Малко по-късно жената предава сумата от 1 000 лева на непознат мъж пред жилището си на бул. "25-ти Септември” в Добрич.

При последният случай жертва на телефонна измама става 73-годишна жена от с. Котленци, обл. Добрич. По нейни данни около 09:30 часа тя е получила обаждане от непознат мъж, представящ се за лекар от Англия. Мнимият доктор заявява на възрастната жена, че внукът й, който живее в Англия, е болен от "свински грип" и е необходима сумата от 12 000 лева за ваксина.

Малко по-късно в с. Котленци, жената предава сумата от 2 050 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спрете да занимавате хората с тези пенсии сами са си виновни от колко години все за това се пише и пак си дават парите - /имали - дали/
4
0
 
1
 
! Отговори
мдам преди 5 години
До Анонимен

Мдам вместо да ревът,че са им малки пенсиите... Да взема да си ги харчат като хората и да живеят нормално... Не да ми спестяват десетки хиляди и да ги ограбват после.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много богати тез пенсий ВСЕКИ ДЕН ни пишете как ограбили някой от тях я с 5 я с 7 я с 10 хиляди
2
0
 
6
 
! Отговори
Brawo преди 5 години
Браво на господата полицаи !!! За пореден път си вършат работата. Започвам да се замислям дали има по-голяма престъпна група от Полицията ?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телефонните измамници - на гребена на вълната.

Спонсорирани публикации