Спадът на руски и украински туристи не е катастрофа!

Не всеки хотел с басейн и кал ще е СПА, заяви Ангелкова
Обновена: 25 юни 2015 13:27 | 25 юни 2015 10:40,
39
Спадът на руски и украински туристи не е катастрофа!
Николина Ангелкова. Снимка: Булфото, архив

Към момента драматичните прогнози за спад на туристите от руския и украинския пазар от 60-70 на сто не се оправдават. Записванията досега показват, че спадът е между 10 и 20%, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

По думите й има обнадеждаващи данни за увеличен интерес и записвания от германски, израелски и австрийски туристи.

"Няма основание за апокалипсис и за катастрофални картини, но трябва да работим на тройно и четворно повече обороти за сезона, защото ще бъде изключително труден”, коментира Ангелкова.

В момента Министерството на туризма проучва практиките в други страни за това как да се уредят взаимоотношенията между държавата и концесионерите, така че да няма проблеми със свободното поставяне на чадъри на плажа и с високите цени на платените, каза още Ангелкова.

"Дали ще бъдат категоризирани плажовете, дали плажната ивица ще принадлежи към хотелите или общините – има различни практики", обясни тя и посочи, че в момента се обсъждат плюсовете и минусите на всички тях.

Вече не всеки хотел с басейн и кал ще може да се нарича СПА хотел, коментира още министърът на туризма, като посочи, че за първи път се прави наредба, която описва изискванията към хотелите от този тип.

Тече и публичното обсъждане на наредбата за категоризация на местата за настаняване, която ще даде стимул за развитие на малкия и средния бизнес в туризма чрез разделянето на местата за настаняване на две категории – висок и нисък клас, като съответно към ниския клас и изискванията ще са по-малки, поясни Ангелкова.

Още новини за туристическия сезон четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще минем и без тези бедни въшки някоя мутра ще загуби някой лев и това е
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена никога не я снимайте!!Това всъщност е лицето на туризма у нас - с големи претенции и голямо самочувствие, обаче като погледнеш отблизо виждаш цялата грозна картина!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тез дет ще продават Скрежко на коя територия по колко ще го продават,под чадърите с апаратче за цената на което екрана не потъмнява заради сянката и продавача не е затъмнял под сянката поради предприемчивоста им с концесионера,и Скрежко-то като Скрежко,та и другите дет не били на полето пък затъмнели притичват по разни територии на чия територия ще продават някакъв си Скреж-ан ефтино като държавна територия остават скалите без кал кат най нисък клас без СПА и необезопасен,високия клас стълба.
25
0
 
14
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Ей, пак тия руски и украински туристи. Защо един път тоа министерство не се притесни за загубата на българските туристи и това, че те си харчат парите в други страни. Г-жа министърката да обсъди с хотелиерите и туроператорите качеството на услугите, които предлагат, какато и цените, на които ги предлагат и да се допита до клиентие - и българск и руски, защо се "отливат" в други посоки.
24
0
 
10
 
! Отговори
турист в Гърция преди 8 години
Според мен назначените капиталисти като хотелиери са в комбина с концесионера на плажа и делят пари. Не може всяка педя земя да е заета от чадъри та чак до водата и всеки си трае. Хайде да направят чадъра 5 лв. да видим някой ще се сърди, няма нали . В Гърция си купуваш едно кафе и можеш да ползваш чадъра , те по балами ли са от нашите.
23
1
 
19
 
! Отговори
келнер по морето преди 8 години
Министъра няма как да говори по друг начин освен оптимистично . Да кажат другарите назначени капиталисти защо държат персонала си на 500 лв. заплата , а си купуват яхти и фолкаджийки . И как така в Гърция и Турция плажа пред хотелите се стопанисва от тях , а нашите се правят на луди . Сега ако отидеш на море ще дадеш повече пари за сянка от колкото за нощувка .
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тая плува по гръб в морето, съвсем няма да дойде нито един турист!
21
0
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Ориенталски туристи.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ни пробутват демагогия!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално погледнато и всички гласоподаватели на ДПС, са туристи в България.
18
3
 
9
 
! Отговори
ТОЙ: преди 8 години
Абе аз не правя разлика между украинска и руска реч.... Тоест, не че не правя, а не мога да направя... То все едно да направиш разлика между "македонска" и българска реч....
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В момента Министерството на туризма проучва практиките в други страни за това как да се уредят взаимоотношенията между държавата и концесионерите"-----------Да, Пепи. Краят на юни е, а те сега проучват. Некадърни тикви.
16
2
 
22
 
! Отговори
Гого преди 8 години
За вас около Боко нищо не е катастрофа, вие сигурно и печелите, че туристите отиват в Турция и Гърция, а пък бат Боко сигурно почива на вилата си на острова Палмата в Дубай, да си нагледа магнолиите човека, че на много места има магнолии. Боли ви вас за народа ни...
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ei Angelkova iz4ezvai vednaga ot tam ,marsha dolna!!!Na nas 6te ni razpravq6 prikazki ot1001 no6t,nie ne vijdame taka li?Mar6 ot tam slyga gadna!Mar6 dokato ne te e zastignala smurtta!!!
14
2
 
22
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
В пазарната икономика не може да кажеш че спад с 20 процента не е фатален.Защото веднага възниква въпроса.Ако са могли да намерят 20 процента повече курортисти,защо не са го направили преди това.
13
2
 
33
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Преди две седмици бях на Созопол - пълно с руснаци и украинци!-В момента съм в Созопол - толкова слаб сезон досега не съм виждал. Спадът на руснаци и украинци е очевиден. През последните години те спасяваха сезона. Други чужденци тук не идват. Рядко се чува реч на някакъв друг език освен руски и понякога украински. Не зная какви украинци са, но повечето говорят на руски. Туризмът ще загуби това лято, министърката явно не е в час и не й пука, че хората пак ще затягат коланите.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая брои и бежанците от Сирия, Ирак и терористите от ИДИЛ в България, за туристи.
11
0
 
17
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Ще видим......!Само, че проблема в България е, че никой не носи отговорност за нищо, камо ли за вятърничави думи......Ако не излязат верни прогнозите й, искам да си скъса дипломата пред камера по новините!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Записванията досега показват, че...между 10 и 20%" от руските "отпускари" ще почиват в Донбас !
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Николина:1. Няма стршно. Спадът е между 10 и 20%;2. Сезонът ще бъде изключително труден.Женска логика или нескопосан опит да бъдем заблудени?

Спонсорирани публикации