Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна

Алиансът всъщност издигал "Желязната завеса" в Европа
Обновена: 29 юли 2015 14:06 | 29 юли 2015 12:47, Бойчо Попов
387
Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна
Александър Грушко. Снимка: Ройтерс

Разширяването на НАТО към Грузия и Украйна може да има „катастрофални последствия“ за Европа, заяви руският постоянен посланик в алианса Александър Грушко, участвайки в предаване на телевизия  LifeNews.

„Всяка политическа игра около присъединяването на Грузия и Украйна към НАТО може да има големи геополитически последствия за цяла Европа“, посочи Грушко, цитиран от AFP. 

„Надявам се, че Брюксел и другите европейски столици напълно разбират опасността от тези игрички. Всичко това ще има катастрофални последствия“, добави той.

Грушко предупреди още Украйна за опасността от влизането ѝ в НАТО, като подчерта, че присъединяването на страната „ще раздели украинското общество“ и „ще разпали напрежението в международните отношения“.

Анексирането на Крим от Москва през март миналата година и последвалото насилие в източната част на Украйна доведе до и обтягане на и без това напрегнатите отношения между Русия с НАТО, като всяка страна обвинява другата в намеса във вътрешните работи на страните от бившия Съветски съюз.

Грушко обвини НАТО, че издига "Желязната завеса" в Европа чрез разгръщане на войските си и провеждане на военни учения в близост до източната граница на Русия - ход, който според военния алианс е насочен само към възпиране на Москва.

По-рано през тази година страните от НАТО се договориха да засилят отбраната си с помощта на шест командни центрове в Източна Европа и с нови поделения от 5000 войници. Освен това организацията заяви, че ще провежда непрекъснато военни учения в региона.

В неделя Русия обяви старта на новата си военноморска доктрина за противодействие на онова, което Москва нарича "недопустими"  опити на НАТО да премести военната си инфраструктура в близост до границите на Русия.

Всичко за кризата в Украйна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
3
 
0
 
! Отговори
до нфб преди 8 години
Кюрдска държава няма да бъде бе момче. Пий една студена вода.
244
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е велика и прекрасна страна, и ние няма да се откажем, вярваме в нея, напук на мракобесните путинисти и пиещите кръвта на великия руски народ олигарси. Ще отминат облаците и ще изгрее слънце, въпрос на време е, братя руси. И пак ще се върне в Европа, където й е мястото, во веки!
243
5
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРусия и Китай вече не инвестират в сащ. ..Богатите араби не инвестират в сащ. .Всеки се страхува утре са не попадне в някакъв списък и да му блокират парите...Вече не е модерно са имаш имот в сащ...опасно е дали няма да ти откажат виза и да ти го приберат..така стана с имотите на Кадафито. .Садам. ..руски бизнесмени. ..Сащ корумпират цели правителства. .Сащ световни лихвари. .
242
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯДа следят какво пиша и ми слагат цензура това не ми пречи да съм с различно мнение..Приятна вечер на службите. .
241
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯЕ трият ме. .трябва да сменя поста..Иначе питах защо Турция бие кюрдите и защо те нямат право на държава. .
240
3
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименАЗ НЕ ПИЯ КОКА КОЛА А ТИ. ..АЗ НЕ ВОДИ ДЕЦА ТА СИ В МАК ДОНАЛ А ТИ..ОТ ЕТАТА СТАВАш ИМПОТЕНТЕН
239
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така братушки.С вас сме . Хюмнетата и сороститутките ще ги издавим когато се наложи.
238
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Goliama gordoat. Za45 god. Socializum cial zavod za koka kolaSega niakoi broi Li gi vuobshte
237
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно все още не правите разлика между пепси и кока кола щом като бъркате марките . А данеби би да си пил кооп кола другарио щото кока коло не се произвеждала до 89 г с едно малко изключение от четри пет години докато от москва не са решили да я забранят ,така както са изгонили навремето рено които са искали да помогнат на . България да произвеждала собствен автомобил ама не друго си е да чакаш за жужи или трабант
236
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо забрави че заводът за кока кола работи само няколко години след което по нареждане от москва беше спрян. Ах как пропускате фактите които издават султанските ви душички . И не само по магазините ами и в заведенията я нямаше . Е за чужденците по интерхотелите не беше така за тях трябваше нашия комунизъм да изглежда привлекателен . Точно такива лицемери ст и сега . И ако обичаш запази украсата си само за теб
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега един чешки художник рисува България като турска тоалетна!!!
234
1
 
1
 
! Отговори
До нане П(о)расенко преди 8 години
Украинише посранише,а Москише изкльопише! :))
233
5
 
10
 
! Отговори
креетен! преди 8 години
До Анонимен 316От обикновен квартален магазин купувах кока колата и дори имаше в големи стъклени шишета по 1,5 литра, както и напитките на Швепс, които бяха много качествени. Ти от Марс и падаш? Или да ти отговоря като Домусчиев? "Аз с *** не разговарям!"? Едни *** сте сегашните млади хора и никй на Запад не ви иска освен да мите кенефите им, а висшистите преди 1989 са отдавна взети от западняците
232
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другари пак бъркате нещата ввлизането в нато не е кати да станеш член на варшавския договор . Концепцията е друга можеби неразбираема за марксистите ви душици ,ви не знаете ли че на запад хората избират не им заповядват . Защо съдите по вас. . Защо светът трябва да е само сив и мрачен като вашия
231
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва най-много да скръцне от глад и да пръцне от яд, че ги натириха в 9-та глуха
230
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че е Путин а не аз иначе отдавна да сьм пуснал ракетите по *** и техните жополизци
229
4
 
12
 
! Отговори
мръсен циганин преди 8 години
Явно тези "велики "умове не разбират че политиката на САЩ и Европа е тази за която още Кубрат е предупредил с примера за снопа пръчки ,преди 26 години успяха да ни разделят и така по лесно се контролира 'точно обратното направиха комунистите държаха народа заедно,а сега за икономиката ,нямало банани и портокали тогава ама имаше пари никой не умря щото не е ял банани а сега ???????
228
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това дали искат или не да бъдат в нато ще си го решат украинците и грузинците не е нужно москва да заплашва ние е нужно америка да ги агитира .то май са решили хората . Ако ти избереш да караш шевролет пред москвич трябвали да ти се сърди някой . А и не се ли опита русия да реши вместо тях и не доведе ли това до протестите в украйна . А и кои войски сега са в източна украйна ,те защо са там това не е ли агресия от страна на твоя вожд другарио
227
3
 
5
 
! Отговори
Отговор до 311 преди 8 години
"350 лева по курс 1,30 за долар"ХАХАХА заплатите бяха 100 - 200 лв при 5 лв/долар - смятай!Вътрешните цени нямат значение - за външните клиенти в долари поскъпнахме 5 пъти скоро след 1989 - за днес, смятай.Значи компютрите ни и т.н. хем поскъпнаха 5 пъти, хем трябваше да плащаме лицензи и т.н. и те станаха непродаваеми. Да, днес също няма икономически смисъл, затова и не ги правим - не виждам проблем. (затворен завод не е проблем, проблем е работещ губещ завод!)
226
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 317ама ставаха хора тогава децата хора с чест и достойнство ...и работеха тогава ...а сега майките седят в къщи и възпитават ..."евро мъже"...и

Спонсорирани публикации