Рецептата Dnes: Брюкселско зеле в бекон

Много подходящо за посрещане на гости
25 яну 2017 07:55, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Брюкселско зеле в бекон
Снимка: Facebook

 Продукти:

12 ленти пушен бекон
12 бр брюкселско зеле
 
Приготвяне:
 
Бланширайте зелето за 5-7 минути във вряла вода, а след това веднага го сложете в купа със студена, за да запази зеления си цвят. Около всяко зеле увийте по едно парче бекон и фиксирайте с клечка за зъби. Сложете увитите зелки в тавичка върху хартия за печене, след което ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути.
 

4
Още от
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Да съсипеш хубавия бекон с брюкселско зеле, е кулинарно кощунство.Кой ги мисли тези дивотии?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бях снасял на белия трон от два дни. Прочетох рецептата и усетих дружеското бълбукане в червата. С кралски звуци и аромати пуснах кафявата топка да отплува по течението.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадост! Как всичко пройзлязло от градът на пикаещото момченце!