Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!

Анкара ни уверила, че ще гарантира спокойно протичане на изборите у нас
Обновена: 15 мар 2017 15:03 | 15 мар 2017 14:45, Веселина Йорданова
184
Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!
Снимка: архив Булфото

Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границата ни с Турция с желаещи да гласуват на изборите на 26 март. В това увери вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за подготовката и провеждането на вота.

Мерки са предвидени и във връзка с възможен бежански натиск по границата по същото време. Янев заяви, че би било нарушение на закона да се отговори на призивите на различни политици у нас секциите в съседката ни да се намалят и границата да се затвори.

"Това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", посочи той. Все пак Янев уточни, че не е възможно например отварянето на допълнителни коридори за преминаване, където няма техническа възможност за това.

Още по темата

Както МВР, така и Министерството на отбраната, ангажирани по охраната на границата, обаче имали готовност да поемат допълнителни задачи, ако се наложи.

Янев припомни и възникналото напрежение с турската страна след призиви на турски политици да се гласува за определена партия у нас, след което в МВнР беше извикан посланик Сюлейман Гьокче.

По думите на вицепремиера разговорите са били в рамките на добрия дипломатически тон, а случаят на практика не се е повторил.

"Имаме уверението на турската страна, че ще бъдат спазени необходимите условия за спокойно протичане на изборния процес", коментира той.

Стефан Янев призова "да не смесваме политическото говорене с реалната обстановка на границата".

"Всички политически действия и коментари се следят, прави се анализ, в момента не е необходимо нещо повече от това", посочи той във връзка с напрежението между Турция и ЕС, което възникна по повод предстоящия референдум и забраната за митинги и агитация в европейски страни.

"Както ние сме в предизборна ситуация, така и в много държави в Европа, така и в Турция са в предизборна ситуация", припомни вицепремиерът. Според него по тази причина има "свръхактивност" на определени нива, но това не бива да ни притеснява.

За вота в чужбина заявленията за гласуване са повече, отколкото за президентските избори и е възможно да има опашки и напрежение, съобщи Янев, като посочи конкретно Турция, Лондон и евентуално Германия.

По тази причина е възможно гласуването на места да се удължи и при необходимост ще бъдат командировани допълнителни служители от МВнР.

По думите му подготовката на изборите върви по план. Той увери и че се работи по всички сигнали за опити за търговия с гласове. Янев не уточни колко на брой са те, като заяви, че са "относително по-малко, отколкото преди други избори".
 
Вицепремиерът каза още, че са предприети мерки и срещу евентуални хакерски атаки, каквито вече имаше на предишни избори срещу сайтове на институции. 


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
5
 
! Отговори
do 99 преди 3 години
Това да се показват забрадени жени е нарочно. Да се покаже, че Ердоган "ислямизирал" страната. Нищо подобно не се случва. Забрадени имаше и преди него. Медиите нарочно манипулират обществото. Преди "диктатора" Ердоган беше забранено в държавни учреждения да се работи със забрадки. Думата "кюрд" беше забранена. Кажеш ли че си кюрд в затвора. Ердоган даде свобода на всички. Кюрди, забрадки. Пуснаха ТВ 24 часова на кюрдски. В Иточния регион табелите на населените места са двуезични.
87
13
 
13
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 3 години
Не оправдавам, но донякъде разбирам българските турци. Тук са се родили, израстнали, образовали...и тук им спретнаха безумното ДС-мероприятие "Възродителен процес". Повечето просто защото са турци или пък защото помнят обидата от преименуването гласуват за турски партии.Българския народ 500 г. е ял калъчката на османлиите, но за тях това е без значение.
Не разбирам обаче българи поради каква причина гласуват за откровенно руски плитически ГМО ! От 150 г. рашките ни цоцат и акъла не ни дойде ?!?!
86
2
 
12
 
! Отговори
аа преди 3 години
До до турците:
Необяснимо е и за мен .
Колко избори минаха така и не разбрах манталитета и начина по който избират да гласуват мнозинството Българки гласоподаватели.
Колко пъти се случва да излизаме от криза избираме парламент тъкмо нещата тръгват нагоре пак избори и пак се избира партията която ни е докарала до криза.....Но това е положението...
85
7
 
7
 
! Отговори
хммм преди 3 години
някаква оpкa е минала преди малко през коментарите и на всички е оставила по-един минус, нищо че повечето думи хич не ги е разбрала. Сигурно се е познала на снимката по-горе.
84
8
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 3 години
Турците и *** винаги са били една партия, след 9-ти Септември комунистите дават пълни права на малцинствата, докато в царска България са нямали.....
83
11
 
10
 
! Отговори
аа преди 3 години
Интересна политика имат медиите спрямо Турци, все снимат жени с забрадки. В далечината в снимката има жени без забрадки защо те не са на преден план ? Повечето жени в турция ходят без забрадки, всеки който е ходил знае ....
82
6
 
22
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 3 години
Границата ни с Турция трябва да се затвори поне за три дена !!
81
5
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 3 години
Служебното правителство е антибългарско. Факт !
Служебно назначения не кадвам дори премвиер, защото той е една марионетка е изключително сервилен нагаждач, който е вреден и опасен зъ България.
Генерал Маринкин/Радев е пряко отговорен за назначението на старата компрометирана муцуна Герджиков.
Честни и свободни избори у нас няма да има, защото почти всички шефове на Областни дирекции на Полицията бяха запазени, а те са кадрувани от ГЕРБ.
Промяна няма да има !
Генерал Маринкин ще си ходи без време
80
4
 
16
 
! Отговори
сетих се преди 3 години
Във всеки автобус Ердоган ще изпрати по трима турци и останалите ще са пакистанци,афганистанци иракчани сирийци и други,След изборите в Турция няма да остане и един бежанец!На 26-ти трансферният прозорец ще се отвори и на 27-ми България ще осъмне с 15 милионно население.
79
4
 
14
 
! Отговори
узун веселинов преди 3 години
До Веселин Узунов
---------------------------------
Тук обаче е българска територия и турчулята незнаещи български не трябва да гласуват! А турската територия е на Византия! Така че Ердоган и Путин все долни страпи нищо не възраждат,а погубват!
78
21
 
7
 
! Отговори
Слава на Ердоган! преди 3 години
Мачкай Реис! Местан Премиер!
77
10
 
11
 
! Отговори
до турците преди 3 години
Аз съм българи и съм пострадал от БКП.Никога не съм гласувал за БКП или БСП.И не разбирам как можете да гласувате за партия която след изборите се коалира с БСП и лидерът и се целува насред площада с Лидера на БСП.Знаете ли,че баща му на лидерът на БСП е точно оня министър на вътрешните работи при Тодор Живков които смени имената ви?Става въпрос за Димитър Станишев и Сергей Станишев както и за Лютви Местан.Като пострадал от БКП винаги съм гласувал за политическите им опоненти,а не за тях!
76
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са жалките Патреоти сега ?!
Атака е руско-турска партия, ВМРО е само от доносници на ДС...
75
1
 
29
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
Тия избори трябва да бъдат последните на които се гласува в Турция!Това може да се постигне лесно и ЗАКОННО-приема се закон,забраняващ гласуването на лица живели над 27г в чужбина.В Англия има такъв закон за над 12г в чужбина,бе атакуван в Страсбург и делото бе загубено.Следователно има прецедент и всеки наш закон за над 12г ще мине в Европейския съд според адвокат М.Екимджиев.А той много разбира от тия неща-осъдил е България многократно.
74
2
 
18
 
! Отговори
до Веселин Узунов преди 3 години
а,бе завоевателя що не излезеш в центъра на София да се провикнеш,че това е територия на Турция и по милост живеем на нея..???
айде ела да ни покажеш чия територия сме !!!!
дали ще останеш цял - как мислиш ???!!
73
1
 
31
 
! Отговори
dsadsad преди 3 години
На изборите ще гласуват Иван от Мадрид, Петър от Берлин и Георги от Лондон. Също така ще гласуват и Али, Мехмед, Мустафа, Ахмед, Синан и Гюнер от Анкара. Идиотска работа. Не ми трябват гласове от хора, които не живеят в страната.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а за рефередума на слави, к'ва вълна дадохте на българите
71
2
 
30
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Живея вече 7 години в Германия. С какво право мога да гласувам за каквото и да е случващо се в България? Аз плащам данъци тук при швабите, плащам застраховки, осигуровки и мен ме интересува какво партиите предлагат тук по-добро за мен и кое ми пасва повече. Мисля че нямаме право да се месим в живота на хората извън държавата в която живеем. Моето мислене обаче е далеч от тия на снимката, живота тук те учи на честност, респект и ценности. Има хора, има и хора на тоя свят, не е същото колкото и да се опитват някои да прокарват мисленето че няма разлика между европейци, пакистанци и други забраде
70
1
 
20
 
! Отговори
сравнение преди 3 години
Ако има кметски избори в Пловдив софиянци защо не отиват на "екскурзия" до Пловдив с автобуси та да гласуват за определен кандидат?Ами много просто-защото никой не им плаща.Ако се намери такъв дето да плати и такова чудо ще видим.А иначе купуването и продаването на гласове било престъпление!Но нокой досега не се е самосезирал за това престъпление.Правосъдните ни органи са със широко затворени очи!
69
1
 
12
 
! Отговори
Азармо преди 3 години
До Иван 80
За съжаление се водят и български граждани, значи просто трябва да се включат хакерите!
В случая съм ЗА манипулация.

Спонсорирани публикации