Звездният рожденик днес: Том Круз на 55

Вижте най-интересното от живота на популярния актьор
3 юли 2017 07:56,
9

На днешния 3 юли рожден ден празнува една от най-големите филмови звезди в наши дни - американският актьор и продуцент Том Круз.

Роден е в Сиракюз, САЩ, той има три сестри и през детските му години неговото семейство често пътува. Още преди да навърши 15 той сменя повече от 10 училища в САЩ и Канада. Когато е на 14 години семейството му се заселва за постоянно в Ню Джърси.

През гимназиалните си години Том постъпва в семинария с идеята да учи за свещеник, но влечението му към актьорската професия го кара да изостави това начинание. След като завършва гимназия, той се премества в Ню Йорк, за да работи като актьор.

Кариера

Първата си роля в киното Том Круз получава през 1981 г., където играе периферен персонаж. Играта му във филма е харесана от публиката. През следващите години Том Круз получава роли в няколко големи филма – "Топ Гън" (1986), "Цветът на парите" (1986), "Рейнман" (1988), "Роден на четвърти юли" (1989) и други. След тези свои изяви Круз се превръща в един от известните на публиката актьори, което му помага да получи роли във филми като "Интервю с вампир" (1994) и "Мисията невъзможна" (1996), които му носят голям успех.

През 1996 г. Том Круз участва във филма "Джери Магуайър", за който е номиниран за награда Оскар в категорията най-добър актьор. С филмите, в които участва през 90-те години, Том поставя рекорд като става първият актьор в света, участвал последователно в пет филма с приходи над 100 милиона долара – "Доблестни мъже" (1992), "Фирмата" (1993), "Интервю с вампир" (1994), "Мисията невъзможна" (1996) и "Джери Магуайър" (1996).

Том Круз е обявен от списание Форбс за най-влиятелната фигура в шоубизнеса за 2005 г.

Личен живот

От католическата вяра се отказа публично през 1990 г. и приема сциентологията (Църква на Сциентологията), към която принадлежи и първата му съпруга Мими Роджърс. Техният брак е сключен през 1987 г., а през 1990 г. е разтрогнат.

От 1990 г. до 2001 г. Том Круз е женен за Никол Кидман, с която се запознават снимачната площадка на филма "Дни на грохот". Впоследствие съпрузите осиновяват две деца. Том Круз подава молба за развод три дни преди 10-годишнината от брака им. Съгласно американското законодателство, след навършване на 10 години от брака, при развод бившият съпруг се задължава да изплаща доживотна издръжка на съпругата. В този момент Кидман е бременна в третия месец и малко по-късно пометва.

След втория си развод актьорът има тригодишна връзка с друга актриса – Пенелопе Крус, с която се разделят през 2004 г.

През 2005 г. се запознава с друга своя колежка – Кейти Холмс. На 17 юни 2005 г. 44-годишният актьор прави предложение за брак на 27-годишната Кейти на върха на Айфеловата кула в Париж. На 18 април 2006 г. се ражда първото и за двамата актьори дете, което те кръщават Сури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дислексия имат много хора. Едно е да се разпознават знаци, друго фигури, трето - букви като знак за звук, съвсем друго - тези разпознати букви да се свържат в дума. Тъй като образната памет е много по-стара в общото развитие на животинските видове, първите писмености са образни. Образното мислене е първосигнално....Между другото е в мъжката част на мозъка, центърът не е в предния дял. Мъжете затова повече наблягат на външността и на подражанието.., затова по-трудно им се развива писането....
8
0
 
3
 
! Отговори
Горан преди 6 години
В "Последният Самурай" ми харесва, иначе не... Поредният силно сладникав американскко-холивудски тип... А, това с дислекцията така и не мога да го проумея. Дано да е истински проблем, а не просто опит за медицинско наименование на неграмотността.
7
1
 
1
 
! Отговори
444 преди 6 години
е как 2005 год е на 44 а 2017 е на 55.абе вие *** ли сте.като е роден 1962
6
4
 
4
 
! Отговори
Дебиломер преди 6 години
Типичен амеркански 3aдниk!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има проблем с умението да чете. Казва се дислексия. Сменя много училища, тъй като така и не се научава да чете и пише.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате със сциентолози?! Реклама на тази секта ли правите?
3
4
 
7
 
! Отговори
ОТК преди 6 години
Вижте им снимките преди пластичните операции на тез "звезди".Същински крокозъбели.
2
6
 
7
 
! Отговори
Daydream преди 6 години
Е много е готин с тази негова усмивка,няма спор в това.Като актьор е просто прекрасен.
1
6
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 6 години
Един от големите!

Спонсорирани публикации