Математически точно: Идеалната Коледа - без тв и телефон!

Учените твърдят, че само тогава ще е 99% ефикасна
Обновена: 7 дек 2017 10:52 | 7 дек 2017 10:31, Елка Василева
5
Математически точно: Идеалната Коледа - без тв и телефон!
Снимка: архив, Reuters

Математици посветиха две седмици на това да разберат как коледният ден може да е идеален и стигнаха до извода, че най-важното е телевизорът да бъде изключен, съобщи в. "Дейли мейл".

Сложното уравнение извежда три прости правила - без мобилни телефони, видео игри и телевизия. Те пречат на семейните разговори и с тях вместо специален, денят ще бъде съвсем обикновен. Някой може да се почувства пренебрегнат, да си помисли, че върши толкова много работа напразно.

Д-р Тим Рен и Иън Шепърд, които изведоха формулата, твърдят, че тя е ефикасна 99,9 процента.

Ведрото настроение на Коледа обаче може да бъде помрачено от татковци, които се държат "дразнещо опимистично, пускат шеги и смущават околните", независимо дали семейството следва формулата.

"Коледа е един от малкото поводи роднините да се съберат, понякога само веднъж годишно и често по задължение.

Очакванията са високи, обикновено има алкохол и всички са уморени, физически или емоционално. Това гарантира избухлив коктейл - обясни Иън Шепърд. - Формулата ни осигурява начин за избягване на 99,9 процента от неизбежните спорове или дребни дрязги, които могат иначе да се появят".

/БТА/
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, щом и математиката се намеси в Коледата и празнуването, нещата не отиват никак на добре... някакви учени без работа изчислявали как трябвало да си прекарваме Коледата... ха!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
47 години и винаги на бъдни вечер вкъщи със семейството!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Традициите се променят. Всеки празнува така, както му харесва. На мен ми харесва семейството ми да е наоколо и да ми е приятно. Да си говоря приятно с някой, на когото вярвам.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла вечер кънтър страйк и овъруач, а на сутринта команд анд конкуер генералс за изтрезняване...
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коледата да не е някакво производство, че да изисква ефикасност ? За Коледа се спазват традиции. Останалото зависи от това какви хора има около теб и какъв човек си ти. И всякакви теореми и математически пресмятания изобщо нямат място там.

Спонсорирани публикации