Балове на кредит! Защо харчим луди пари?

Съветите на Виолина Анчева и Милена Вельова в "Околосветско"
20 апр 2018 15:50, Надежда Йосифова
37

На прага на абитуриентските балове сме и въпросът защо всяка година ставаме свиделети на кич и безвкусица за хиляди левове отново е на дневен ред.

А нужно ли е да се инвестира толкова много в подобно празненство и как би трябвало да се пъстъпи, коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air дизайнерът Милена Вельова и "Мис Вселена България" Виолина Анчева.

"Няма нищо лошо да купиш скъпа рокля на детето си. Страшно е да харчиш пари, които нямаш", коментира миската пръскането на големи суми, и то взети на кредит или назаем.

Бал или цирк?

Нормално е вълнението покрай завършващите да е огромно, но защо родителите са склонни да похарчат три учителски заплати за скъпи рокли, луксозни лимузини, музиканти и ресторанти? Нужни ли са пищните купони и разхищенията покрай абитуриентите?

"Това си е една цяла сватба. Последната година, когато завършващите трябва да обърнат внимание на образованието си, те се фокусират по-скоро върху организацията на бала", сподели в студиото дизайнерът Милена Вельова.

Многото пари, които отиват по баловете е само една страна на проблема. Всяка година ставаме свидетели на кич и безвкусица в един парад на суетата, в какъвто се превръщат те.

В социалните мрежи се появяват и хора, които са склонни да дарят вече обличания си бален тоалет, за да подарят усмивка на друг, който не може да си позволи пищен бал.

Точно това прави и "Мис Вселена България" преди година, когато превърна филипинско момиче в принцеса на бала. "Не са важни материалните неща, а емоциите и усмивката на това дете", признава красавицата в "Околосветско".


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Относно Мароко...ако съм на теб хич няма и да се хваля че съм пратил внучката там. Преди време, обикаляйки и разглеждайки Испания с жената се объркахме нещо и решихме да разгледаме и Мароко. Ужас бате, тва беше най-отвратителното място на което съм бил. В столипиново е по-чисто и подредено. А относно внучка ти: добре е да се гордееш с нея, жива и здрава да ти е, но по-леко с изхвърлянето. Да не вземе да те разочарова.
33
2
 
6
 
! Отговори
Напишете в Гугъл преди 3 години
Prom dresses.
Ще видите много материали относно балните рокли по света.
Ще видите какво се предлага за тази година и колко струва.
Намерете някой, който добре знае английски, за да разберете как да си поръчате и какво ще платите за изпращането до България. Цената на самата рокля обикновено е $100-200-300, в този диапазон. Има чудесни тоалети - бални рокли, подходящи за 16-18-годишни девойчета. Не е нужно самозвани шивачки да ви издокарват като третостепенни фолк-певачки.
32
1
 
10
 
! Отговори
До Дедо преди 3 години
Дядка знаем коя е внучката ти, стига си я хвалил. Всички знаят, че прави най-хубавите фалафели в Маракеш.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На моя бал всеки дойде както иска, някой платиха хотела, други отидохме само да пием в ресторанта, нямаше лимозини, аз си купих сносен костюм, с който ходих на две сватби, и панталона и сега го нося лятото- така че съм му избил парите. За момичетата ми е тъжно, защото избират едни рокли дето и пияна магистралка няма да ги облече на светло.
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дедо

Какви класи бе класик ? Това ли ти е грандиозната мечта - да има класи и ти да си от по-горна ? От кое село си се пръкнал бе класомечтател ?
29
17
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Не се пенявя.Вече има класи и колкото да се мъчиш да имитираш класа си оставаш плебей.Смешен плебей.Като не можеш да си позволиш 10х лв за бал не се напъвай защото ставаш жалък
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното за хората е "да изглеждаш".
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абитуриентка

Че какво като си била 12 години ученичка ? Научила си се криво ляво да четеш и пишеш. Единствено достойния празник е кога се изучиш висше образование и станеш голям учен човек. Е...разбира се сеага висшето образование е по-зле от основното и студентите изобщо не можеш да ги наречеш студенти. Те не се борят за никакви прогресивни идеи, не са начело на прогреса и изобщо маат чалга. Та може да приемем 12 ти клас като изключително постижение в науките достойно за празник.
26
22
 
2
 
! Отговори
Абитуриентка преди 3 години
Защо казвате, че това нищо не е? Ние сме били 12 години на училище. Толкова време му чакаме края и най-накрая дойде. Аз точно затова ще отида на бала, а не за показност. Та това е по-яко от сватба.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остатък от времето,за което още някои тъгуват когато трябваше да се покажеш,че си повече от комшията! Но да се надяваме,че както това време изчезна и няма да се върне ,така ще изчезне и това кичозно събитие - кой е по-по-най!
24
0
 
29
 
! Отговори
Nikonik преди 3 години
Това не са ли същите, дето търкат листчета и метат салфетки в Плаза?
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедото вдигна кръвно :D почна да пеняви.
22
0
 
16
 
! Отговори
Защото преди 3 години
сме от ония 80%,за които стана на въпрос преди време?!?!?!
21
23
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
До свирчо

Не си и в класата.Моята внучка може да я срещнеш само докато и носиш куфарите в хотела за някой петак.
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Други пък за коли теглят , трети за къщи , пети за хазарт ...всеки с кефа си. Вас ли трябва да питат :))) хаха
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17

С тая еФтина рокля къв кавалер да закачиш
18
26
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
До 15

Моята внучка ще учи в университет по избор.Когато се върне ще бъде началник на дъщеря ти.Внучката ми пак ще ходи в Мароко а дъщеря ти ще работи в събота до 20,00ч.
Такъв е живота.Не е справедлив но кой както си го направи
17
1
 
20
 
! Отговори
Завършила преди 3 години
Аз за моя бал си взех рокля месец преди бала, като преди това изобщо не бях разглеждала в интернет. Отидохме с майка ми до мол в един по-голям град на близо и си я избрах. И на бала отидох с колата на баща ми и даже мислех да ходя без кавалер, защото нямаше с кой, но в последните минути в които си бях у дома майка ми накара един мой братовчед да дойде с мен и той си беше с обикновени дрехи и не ми пукаше.
16
24
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
За да не се налага някой да теглят кредити трябва бала да е разделен.Който може да си позволи скъпи неща на една страна.Който не може на друга.Така всеки ще си знае чергата
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дедо

Кажи дедо как надува кавала твоята внучка ? Явно е много добра, чак и в Мароко е отишла, та и други кавали да рагледа.