» на 93 г. ≈лизабет е най-гол€мото съкровище на британски€ двор!

 ралицата про€ви гъвкавост, за да модернизира монархи€та
15 €ну 2020 18:22, ≈лка ¬асилева
33
» на 93 г. ≈лизабет е най-гол€мото съкровище на британски€ двор!
 ралица ≈лизабет ¬тора. —нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

— решението си да се откажат от дворцовите си задължени€ ’ари и ћеган изненадаха всички. ¬ключително и кралицата. Ќо т€ се справи умело и с тази криза. ≈лизабет ¬тора е истинска благослови€ за британски€ кралски двор.

≈лизабет ¬тора задава нови стандарти. ћакар и вече на 93 години, т€ все още демонстрира достатъчно гъвкавост, за да може да модернизира британската монархи€ и да € приведе в съзвучие с новото време. “ака кралицата за пореден път доказва, че е истинска благослови€ за просъществуването на британски€ двор, пише ƒойче веле.

≈лизабет вече не насто€ва на онзи модел, който въведе още след корон€сването си преди близо 70 години: ц€лото семейство да се включва в изпълнението на дворцовите задължени€. — други думи, кралското семейство бе трансформирано в нещо като фирма, ко€то колективно движи делата на короната.

"‘ирмата"

√одини наред този модел имаше много предимства.  ралските особи б€ха едва ли не навс€къде. ≈дни обикал€ха из страните от Ѕританската общност и поддържаха отношени€та на Ћондон с държавите от бившата импери€, а други режеха у дома лентичките на нови мостове и гари, като успоредно с това придаваха дворцов бл€сък на многобройни благотворителни организации, докато в същото време консервативните правителства ор€зваха социални€ бюджет.

ќще по темата

ѕо този начин монархи€та усп€ваше поне дон€къде да опази единството на една страна, ко€то все по-сериозно е заплашена от вътрешно разцепление. ¬ същото време тази монархи€ се опитваше да запази и специалната рол€ на ¬еликобритани€ в световен мащаб - или поне илюзи€та за такава рол€. ƒнес британски€т кралски двор е марка, ко€то се цени както по света, така и на национално и местно равнище.

Ќо ето, че в момента този модел достига своите предели. ћодел, според който на строгите правила на двора се подчин€ва не само кралицата (или крал€т), но и ц€лото семейство. ќще принцеса ƒа€на имаше навремето големи трудности с този модел. ¬ неговите рамки гафовете на принц јндрю вече н€ма как да се игнорират като "частен проблем".

 олкото до принц ’ари: още преди да се ожени за ћеган, той вече страдаше от факта, че днес е почти невъзможно да се намери млада жена, ко€то в името на двора да е готова да се откаже от сво€та независимост и правото си на самоопределение. ј на всичкото отгоре да бъде подлагана от медиите на безмилостно посто€нно наблюдение.

Ќапред към новото време

“ъкмо по тези причини престолонаследникът принц „арлз преди време разработи идеи за това как кралски€т двор да свали излишните килограми, а членовете на семейството да получат малко повече свобода. »деи, прицелени към бъдещето, когато сам ще се възкачи на трона. Ќо сегашната решителна стъпка на ’ари и ћеган неочаквано ускор€ва промените в британски€ кралски двор. » ето, че занапред те ще могат да вод€т свободен живот, без да са вързани през ц€лото време за Ѕъкингамски€ дворец.

–ешителните им действи€ причиниха и много болка, най-вече за главата на кралското семейство. » чест прави на кралицата, че не се остави да € води тъкмо причинената болка, а за пореден път постави на първо м€сто сво€ дълг към монархи€та и към страната. ¬место да прокуди принц ’ари и съпругата му ћеган от кралското семейство, т€ се погрижи за обновлението на прастари€ британски двор. “ака, макар и на преклонна възраст, ≈лизабет ¬тора отново доказа, че е най-гол€мото съкровище на британското кралско семейство.


 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


33
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
24
3
 
2
 
! ќтговори
—кептик преди 4 години
 акво ни занимавате с те€ хемофилици и кръвопийци.
23
5
 
3
 
! ќтговори
Totenkopf преди 4 години
—пукана и е работата на ¬еликоЅритани€, ако разчита на та€ изкукала бабичка. яко ме разсм€хте, то освен щуротии не съм вид€л една нормална новина тук. —ъс сигурност не сте новинарски сайт, защото всичко ви е фейк и сами си измисл€те, уж превеждате.
22
0
 
4
 
! ќтговори
»деалист преди 4 години
“ежка е царската корона, блазе му на он€, който € носи! —табилността на държават е едно от най-важните неща в организираното общество.
21
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
—ледващи€ път да пишете и за Ѕеатрис и за други кралски особи,че да има разнообразие,скучно е!
20
1
 
0
 
! ќтговори
—тамат преди 4 години
Ќе само на британски€ двор, а на цели€ св€т!
19
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
√ледах € как спокойно си кара рендж ровъра на 93.“ази ще го надживее ушати€ си син.
18
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
Ѕре,бре,толкова хора от фамили€та режат лентички и обикал€т бившите колонии...” нас сал един човек, Ѕащицата наш, върши ц€лата та€ тежка работа.
17
2
 
6
 
! ќтговори
–ептилиада преди 4 години
 акто е тръгнало, и правнуците й н€ма да се доберат до престола...
16
6
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
ј тази жена какво работи, извин€вайте?
15
7
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
» на 93 г. ≈лизабет е най-дърти€ рептил на британски€ двор.
14
2
 
8
 
! ќтговори
—ъкровище в ƒвореца преди 4 години
√оспод здраве да й дава да изкара още 1000 години.«амислих се за съкровищницата на јнгли€... ј ¬ие?
13
7
 
11
 
! ќтговори
Ќе извратен тип преди 4 години
Ѕраво на ’ари,отърва се от робството,личеше си ,че това момче е различно и не носи т€хната кръв,дали ще забие пирон в ковчега и ще намери биологични€ си баща? ƒали ще обвини кралски€ двор за убийството на майка си
12
5
 
12
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 4 години
ха ха ха!..≈га ти!..ѕозасм€х са още от първите редове:-"–ешението си да се откажат от дворцовите си задължени€ ’ари и ћеган изненадаха всички. ¬ключително и кралицата. "..ѕризнавам,много ми хареса това!—тарата "„анта" Ќ≈ —јћќ Ќ≈ ≈ Ѕ»Ћј "изненадана" от решението на они€,но дори го е провокирала!— други думи-«апов€дала им е в прав текст на четири очи:-"¬  ороната н€ма м€сто за –ижави€ √р€х на ƒа€на и за една ..афроангличанка!"..ќбаче..."Ћ”—“–ќ“ќ" не требе да са изпуска..."гущери",какво да
11
6
 
7
 
! ќтговори
—ержант преди 4 години
»мпери€та на злото!
10
7
 
6
 
! ќтговори
до анти преди 4 години
Ќа българите, не им харесва царско време, времето на соца, сегашното положение ... «на€т ли нашенци, какво искат ?!------------------ќ, да!!!!«аконопослушни€т българин иска ƒиктатура!!!!!!!!!!≈динственато форма на обществено управление, ко€то би могла да спаси Ѕг в критичната ситуаци€ в ко€то се намираме - в преки€ смисъл на думата!¬с€ка друга форма на псевдо либерална демокраци€ и отработена комунистическа идеологи€ превръща Ѕг от ƒържава в √еографско пон€тие!
9
3
 
2
 
! ќтговори
lorko преди 4 години
 акви все п0 хубави бабички показват медиите и то всички едновременно.Ќо сатанизмът си отива стъпка по стъпка. огато хората от бъдещето,четат архивираните новини от миналото ще се шегуват както сега със ’итлер за когото са дали животите си съзнателни или безсъзнателни човешки същества или хора/полу-хора/или мъже/жени предимно без хора и подобни други с опашки.
8
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
ѕремиерът Ѕойко Ѕорисов се изложи, пишейки послание с граматическа грешка в специалната книга за гости на кралски€ дворец " убе палас" в ≈гипет
7
7
 
6
 
! ќтговори
јЌ“» преди 4 години
Ќа българите, не им харесва царско време, времето на соца, сегашното положение ... «на€т ли нашенци, какво искат ?!
6
10
 
14
 
! ќтговори
бай ганю преди 4 години
супер символ на британи€ и най попул€рни€ монарх в светаа ние какво си имаме със подобна тежест ? крадливи хамелиони наричащи себе си политици на които липсва елементарна класа
5
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
не одобр€вам монархи€та,но ако монарха действително е загрижен за родината си,то тогава е много по-ценен от всеки политик,който е загрижен само да напълни джоба си през мандата,щото не знае дали ще има следващ мандат и възможност за това