Швейцарското мръсно петно: Защо страната е заклеймила 60 000 души?

Всички те не отговаряли на "общоприетите норми"
23 фев 2020 20:50,
95

Швейцария, една от страните с най-висок стандарт и качество на живот, крие мръсна тайна. До 1981 г. близо 60 000 души са станали жертва на предразсъдъците в една иначе толкова уредена държава.

Един от тях е Валтер Енисбергер. Властите са съсипали неговия живот. Първо отвели майка му, а той бил даден в приемно семейство на свещеник, който го биел ежедневно.

"Биеше ме, дърпаше косите, затваряше ме в мазето или в килера", обяснява Валтер пред DW.

64-годишният Валтер Енисбергер и мйка му са малка част от 60 000 души, които до 1981 г. са били "административно обслужвани от властите.

Те не отговаряли на обществените норми и били пращани в специални затвори. На такова място е роден и той. Предполага, че майка му се е озовала там, защото е очаквала извънбрачно дете.

Швейцария набеждавала тези жени за развратници, мъжете били лентяи или алкохолици. Възрастните отивали в затвори или лудници, а децата се озовавали в приемни семейства.

Историкът Урс Герман потвърждава, че това не са били престъпници, а просто хора, чиито начин на живот не отговарял на общоприетите норми.

В общо 650 институции в страната деца и младежи били затваряни и експлоатирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
0
 
! Отговори
Живял там 11 год. преди 4 години
Швейцария не е никаква държава и Аз ви заповядвам на всички;Не само си мечтайте(избийте си го от главата за винаги)да се изселите да живеете там,но ви забранявам и да посещавате тази диктаторскадържава,като туристи.Ще умрете от скука,страшно скучен начин на живот живеят швейцарците.Работят на синекурни службички връщат се в къщи,броят си само парите,гледат в една точка,гризат си ноктите(до 60 %),смятат кога ще станат милионери и...откачат.Държавата бъка от психиатри
81
1
 
0
 
! Отговори
Който е живял 11 год преди 4 години
Швейцария е страшна,страшна,страшна диктаторска,деспотична тирания,нещо като Северна Корея в Европа.11 год.оцелявах,без никакви,никакви,никакви елементарни човешки права.Ни-как-ви.Никакви.Изживях най-големите и гадни възможни унижения на моята Личност.Швейцария НЕ Е това което знаете за нея.Например:узаконено е кръвосмешение и е позволено в семейството,-бащата *** дъщеря си,синът майка си,брата сестра си.Содом и Гомор.Това е една болна държава и общество.Тоест,искам да кажа;Това не е никаква д
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да се гневим, и дане се гневим все едно. Швейцария е съмнителна държава. може и да е подредена, но швейцарците са нетолерантни, и егоцентрици. Неудачниците са презирани, репресирани по всякакъв начин, и даже кастрирани. Държава с жестоко и дори безчовечно отношение към *** и маргиналите. Не може да ни е никакъв пример.
79
0
 
1
 
! Отговори
анатема дявола преди 4 години
И тия у-ро-ди ши ми говорят за цивилизованост.Всички запа-дна-ли държави са от Дявола,повтарям,Дявола.Анатемосвам ви
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕЗ ЛАГЕРЪТ НА БЕЛЕНЕ СА МИНАЛИ 2340 ЧОВЕКА- ПРОТИВНИЦИ НА ЧЕРВЕНАТА ИДЕЯ, НИКОЛА ПЕТКОВИСТИ И ДР., А НАРОДНИЯТ СЪД ОСЪЖДА НА СМЪРТ 2790 ЧОВЕК.
77
2
 
3
 
! Отговори
Айде, почна се преди 4 години
След Норвегия, сега и Швейцария (макар и извън ЕС) се оказа обладана от Сатаната.Пускайте повече такива новини, за да може другарите да скачат от радост, че не само ЕС се разпада, но и самият континент и неговото сърце.Ликувайте, другари, вашите блянове за разрушена и аморална Европа се сбъдват (поне в "новините")
76
3
 
5
 
! Отговори
ас преди 4 години
а ние тука защото тука сме много напред с нещата, на същите "жени развратници и мъже лентяи или алкохолици" им даваме по 1000 лв. на месец да се плодят и слушат кючеци по цял ден...
75
1
 
0
 
! Отговори
i ochte преди 4 години
nai baoragenata dargava i s nai mnogo bunkeri protiv iadren udar. priema vsichki bogati cheixove . zenite sa ugasno skapi i xorata sa studeni i nadmenni..
74
3
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Това се нарича национал-социализъм. Приложен първо в Германия, после в почти цяла Европа. В България идва в 1934г., и добрите практики от него се ползват от властите до 1989г.
73
2
 
14
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
Швейцария още е същата дупка, като от 81', само чужденците я правят по-нормална, а стандартът си дължи на глупците дето си купуват часовници за милиони, а те реално струват по-малко! Даже и часът не може да видиш добре на много от тях, и скъпоценните метали са с пъти по-скъпи от същото количество в бижу! Накратко, плащаш много за нищо! А като се счупи като всеки друг часовник, щото не е безсмъртен, требва да платиш в милиони повече за поправка!Докато има глупави милионери, ще има и Швейцария!
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не щем Швейцария, не ще еврозона!Искаме в СИВ!хахаха смешници!
71
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ах колко е гадно в Швейцарския зайчарник!Нали , рубладжии?Айде заработвайте сега жалките копейки...
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, а тука обвиняват идеологията на соца и соц морала, когато хора "неотговарящи на нормите" са били затваряни. А то, ти да видиш, времето било такова.
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това са богати швейцарците и могат да си позволят пряка демокрация! Тук, ако си отговорен и се грижиш за децата си се чудят с какво още да те смачкат. За самотите майки всички врати са отворени и всички килими разпънати. "Дайте да дадем". А, ако детето е и със "специални"потребности на ръце ги носим. Че и управлението на дърцавата определят. Защото са се доказали. Въпрос на качество на матреала. После защо първите 15 минути на новините негатина информация за противообществени прояви.
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, ако го нямаше туй, днес Швейцария щеше да бъде ***.
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако започнете редовно да пишете истини за Швейцария и начина на живот там, за законите и привичките им, ще е добре, ще залезе митът за рая. Измерването на доброто с количеството пари и с лъскавост е форма на промиване на мозъците.
66
9
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Абе хора, тези сайтове са пропагандни всички до един. Днесчето е на БСП, затова е и червено и се трият коментари, които не са удобни на *** и собствениците. Напишете "ювенална юстиция" в Гугъл и четете истината. Стига сте чели тук какво ви пишат
65
2
 
7
 
! Отговори
Густаф преди 4 години
Ама няма проблеми пуснете я тази статия още няколко пъти може о да я запомним дословно.
64
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Абе коментиращите въобще в ред ли сте? Отварям новина за Швейцария и в коментарите чета за Русия, Крим, Чернобил... Аман от промити мозъци и безполезни коментари!"Крим е руската Швейцария, не си ли разбрал. Останалото е клоззетна история.
63
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя, Швейцария, много мръсни тайни е крила и крие! Световната перачница на мръсни пари!Там в трезорите са златните зъби на концлагеристите, кървавите диаманти от Африка и кой знае още какво.... Едвам ги накараха да падне банковата тайна преди време, смятайте за какви мафиотски пари става дума! Неутралитет от ВСВ, и не влиза в ЕУ! Никак не са глупави! Този стандарт не става само с кравички, шоколад , надупчено сирене и туризъм! Всичко е една лъжа!

Спонсорирани публикации