Рецептата Dnes: Гъбена каша

Много лесна за приготвяне
11 юли 2020 11:00, Дарена Найденова
1
Рецептата Dnes: Гъбена каша
IStockphoto

Гъбите са една от най-предпочитаните растителни храни, когато става въпрос за приготвяне на домашни ястия. За щастие, има много ядливи гъби, които са полезни за човека заради високата си хранителна стойност. Те имат специфичен вкус и мирис, а някои от тях се считат и за деликатеси.

 
Гъбите са богати на протеини и фибри, а за щастие на всички, които искат да се хранят здравословно, са с ниско съдържание на калории. Тези растения съдържат голямо количество витамин D, тъй като растат сред природата и получават достатъчно слънчева светлина. Те са изключение от растителния свят, защото останалите растения не могат да произвеждат сами витамин D чрез слънчевите лъчи.
 
Те са особено полезни за имунната система, тъй като увеличават производството на протеини и антивирусни вещества. Гъбите служат и за узряването на дендритните клетки в костния мозък, което засилва имунитета. Богати са на селен, който предотвратява хронични заболявания.
 
Както споменахме по-горе, гъбите са изключително полезни и за хората, които искат да отслабнат. Освен че са вкусни, те съдържат много малко калории, което автоматично ги включва в диетичния план. Ако искате да тествате тази теория, може да си приготвите една лесна гъбена каша.
 
Ето и рецептата

Необходими продукти:
 
500 грама печурки

1 глава лук

1 морков

1 чушка

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. червен пипер

4 с.л. брашно

чубрица

сол

магданоз
 
Как да приготвите гъбената каша четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

1
Още от Кино
Спомен за изкуството в "Остатъчни образи"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Мухоморка преди 3 седмици
Гъбите са много полезни, особено онези веселите гъби.