На разходка край София - отидете до Кремиковския манастир

Една идея за семеен пикник сред природата
14 юли 2020 21:20, Иванка Гъркова
6
На разходка край София - отидете до Кремиковския манастир

Лято е, климатикът работи на максимална степен, но вие се потите в офиса и си мечтаете за морето. Ако отпускът ви все още е далеч във времето, потърсете алтернативни варианти за релакс. Освен ходенето на басейн, може да потърсите маршрути за кратка разходка с кола.  

Ако живеете в София, се възползвайте от прохладата на гората и приятната обстановка около Кремиковския манастир, с които определено ще успеете да се разведрите. При това не е нужно да чакате уикенда, а може да отскочите дотам и след работа, все пак вече се стъмва по-късно. 
 
Как да стигнете до Кремиковския манастир? 
 

 
Ако не сте ходили досега в този район, трябва да знаете, че с кола ще ви е най-удобно. При това ще сте там много бързо, защото манастирът се намира на около 20 км от София. Просто вземете едно одеяло, вода и нещо за хапване в раницата и потегляйте. 
 
Ориентир трябва да ви бъде бившият завод „Кремиковци“, както и едноименния квартал, след който по виещ се път в гората ще стигнете до красивия манастир, чиито златни кубета „светят“ отдалече. 
 
Може да оставите колата си на големия каменист паркинг точно пред манастира. Има и места по пътя, преди да стигнете до него, някои от които са на дебела сянка, направена от боровата гора. 
 
В случай, че не разполагате с превозно средство, отидете до гара „Искър“, откъдето да хванете автобус 117. Той ще ви откара в центъра на Кремиковци, откъдето пеша ще стигнете до манастира. 

Сигурно ще си кажете: „Какво пък, един манастир, за какво ще ходя там вместо да отскоча до Витоша?!“ и ще сгрешите. Освен възможността да запалите свещ в църквата и да се помолите за здраве, има още много неща, които да направите на излизане от святото място. 
 
Още в началото на двора му ще усетите свежестта на гората и приятната атмосфера, която създават най-различните цветя, храсти и дървета, засадени навсякъде около храма и прилежащите му сгради. Може да поседнете на специално изградените пейки за отдих и дори да похапнете, ако си носите нещо. Ако пък не сте били толкова предвидливи, по пътеката след Кремиковския манастир, ще стигнете до заведение, в което има вкусни гозби. 

Още за това какво да правите край Кремиковския манастир четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

6
Още от Кино
Между болката и вдъхновението с "Призраците на Исмаел"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
65 преди 1 седмица
Иванче, стига спала, поправи си грешката
5
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 3 седмици
Чудесно е ,че си публикувала снимки,ама грешката в текста си стои
4
0
 
10
 
! Отговори
65 преди 3 седмици
Иванка Гъркова пак пише глупости! Защо пращаш хората на гара Искър, ти от кое село си?Просто трябваше да напишеш в ,,чичко" Гугъл къде се намира манастира,даже има и карта.Отива се до автостанция ,,Изток" ,намиращ се в кв. Левски,на бул., Ботевградско шосе. От там се пътува с рейс 117, слиза се в село Кремиковци и се ходи пеша поне 2-3 км.. Просто с Михаела Лазарова сте уникално тъ пи.Кой ви плаща кой вие шеф .Надявам се като се събудиш да се поправиш
3
3
 
8
 
! Отговори
Даа преди 3 седмици
Красиво място, имат си и мини зоопарк.
2
0
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 3 седмици
автобус 117 изобщо не ходи до гара "Искър", а тръгва от автостанция Изток
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Носете си и гайгер-мюлеров брояч, за всеки случай. Никога не е излишно, човек да е подготвен.