Как крупни измами донесоха на "Фалшивата наследница" сделка с Netflix

Анна Сорокин се представя за богато момиче в Ню Йорк, но истината е друга
13 мар 2021 18:58, Нели Христова
13
Как крупни измами донесоха на "Фалшивата наследница" сделка с Netflix
Снимка: Getty

Анна Сорокин, по-известна като "фалшивата наследница", заради това, че се представя за богата фигура от социалните кръгове в Ню Йорк, казва, че се опитва да извлече максимума от позора си след излизането си от затвора.

На въпрос дали престъпността й се отплаща, Сорокин заяви пред BBC: "В известен смисъл го направи".

Сорокин получава 320 000 долара от Netflix. Стрийминг платформата иска да разкаже нейната история, но тя не е единственият претендент за това. По думите на Сорокин, и други предложения са били отправяни към нея.

Анна попада в затвора, след като мами банки, хотелиери и приятели за стотици хиляди долари.

Историята за нейните подвизи - под псевдонима Анна Делви - бе разказана от списание Ню Йорк през 2018 г., предизвиквайки незабавен интерес от страна на телевизионните продуценти. "Никога не съм искала Netflix да купи историята ми, просто се случи", казва Сорокин, която бе освободена условно през февруари след повече от три години зад решетките. "Всичко останало, то просто излезе извън моя контрол. Не е като да съм дирижирала нещо."

Сорокин така и не успява да задържи всички пари, които получава от Netflix, поради закон в Ню Йорк, който пречи на престъпниците да печелят от известността си. Компанията се е съобразила изцяло със закона и властите са замразили банковата сметка на Сорокин, което е позволило на нейните жертви първо да предявят претенции към парите. Най-малко 170 000 долара бяха използвани за изплащане на заемите, взети от различни банки.

Сорокин навърши 30 години в затвора, но беше в началото на двадесетте си години, когато прекарваше време в Ню Йорк, казвайки на хората, че има доверителен фонд от 60 милиона долара и амбициозен проект за създаване на едноименна фондация за изкуства.

Всъщност тя беше скорошна стажантка в списание, която произхожда от обикновено семейство на руски имигранти, живеещи в Германия. Отсядайки в скъпи хотели и хвалейки се с луксозен живот в Instagram, тя успя да подмами други хора да повярват на нейната фантазия и да й отпуснат пари. Използвайки фалшиви документи, тя дори убеждава банка да й даде овърдрафт от 100 000 долара, преди полицията най-накрая да я залови.

Сега Сорокин твърди, че обвинението е изиграло основна роля в създаването на нейната медийна персона по време на нейния  процес. "Обвинението представи напълно погрешно моите мотиви. Казаха, че съм дефилирала из Ню Йорк, представяйки се за наследница. Това, което се случи, беше само между мен и финансовите институции, не беше тяхна работа. Те ме представяха като момиче, което иска да стане разпознаваема социална фигура, но това никога не е била моята цел", обяснява тя.

Въпреки че Сорокин наистина се радва на луксозни обяди с шампанско и луксозни ваканции, тя преди всичко бе насочила вниманието си към създаването на своята фондация за изкуства и измамно търси заем от 22 милиона долара, за да се опита да я стартира. "Фалшивата наследница" дори изготвя брошура от висок клас, но така и не плаща на дизайнера, и твърди, че има подкрепата на известни художници, като например покойния Кристо, за старта на своя проект. (Преди художникът да умре миналата година, неговият публицист каза пред BBC, че твърдението е чисто измислица.)

Защитата на Сорокин също беше изградена около мотото "всичко е фалшиво, докато не го постигнеш". Адвокатът й заяви пред предаването The Cut, че е назначил стилист, за да може тя да продължи да се появява в съдебната зала в изискани дрехи.

Запитана кога Анна Сорокин е започнала да се превръща в Анна Делви, измамницата заявява: "Винаги съм била Анна Делви".

"Някои хора ме представяха като много манипулативена, което не мисля, че съм", казва тя. "Никога не съм била много симпатичен, не съм се опитвала да се харесам. Просто казвах на хората какво искам и те ми го даваха."

Сорокин бе призната за виновна по четири обвинения за кражба на услуги, три престъпления за кражби, бе оправдана по две други обвинения.

След излизането си от затвора тя казва, че е била затрупана от искания в медиите и е наела свой режисьор, който да поеме контрола над разказа на нейната история. "Пиша книгата си, имам своя проект за свои продукти, работя по реформа в затвора", казва тя. "Опитвам се да насоча вниманието, което получавам, в нещо положително."

Тя настоява, че не смята факта, че е осъден измамник, за гордост. В социалните мрежи обаче Анна не се свени от тази репутация. По-рано тази седмица тя публикува в Twitter изображение на купчина книги, чиято обща тема бе за пари и измами, включително Den of Thieves и The Biggest Bluff.

Въпреки че преди е казвала, че съжалява, сега това не било правилната дума, защото това предполага тъга, а тя не е тъжна от това, което е направила. Но не би го повторила. Адвокатът й Тод Сподек казва пред BBC, че Анна работи по обжалване и той очаква тя да бъде депортирана обратно в Германия след време.

Сорокин казва, че ще се опита да остане в САЩ.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
Tази е дребна риба и невинна аматьорка в сравнение с нашите крадци на цели банки и ограбили милиарди от тях, след което са ги и фалирали. Освен това тя не е взела и цент от отделни граждани, а само от хотели и банки. Тук у нас не биха и дали дори и условна. Единствената и голяма "вина" е, че се е опитала да се промъкне в "голямото добрутро" на нюйорксите сноби. Там руски прошляци не се допускат, само мафиоти.
11
1
 
0
 
! Отговори
жаго преди 1 месец
Рускиня да си е голям сценарий...дават мило и драго да ги спаси някой от калните хутори и пияните им мъже...имахме една в родата, успя да я скара половината, кълнеше че тоя ще пука, оня е дъртак, а преди 5 години се гътна и сега гние
10
3
 
20
 
! Отговори
Гошето преди 1 месец
Престъпник да прави пари от репутацията си на престъпник - типично за САЩ, там всичко се харчи
9
0
 
6
 
! Отговори
Хахахха преди 1 месец
Случаен човек:
Netflix: ИСКАМЕ ДА КУПИМ ИСТОРИЯТА ВИ! ДАВАМЕ 300 ЛЕВА!
8
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До АнонимеН

Е това не е ли измама?..Уж го "теглят" в момента,"на живо",обаче са направили няколко "римейка" преди това ?

..И не е само това!..Например:-В сайта им има някаква информация. От нея ,според ТЕХНИТЕ твърдения,обикновено в "5/35" има регистрирани около 150 процента ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ комбинации!!!

Значи поне някои се повтарят!

..Но о,чудо:-Петици НЯМА !!!

Е,от време на време пускат малко "гювеч",но..обикновено тогава петиците са 3,4,..5,6..А печалбите-седем осем хиляди..
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-впечатляващото от цялата статия е как работи правосъдието в Щатите. Жената е окрала доста хора и сега ще печели от историята, НО първо ще трябва да се разплати с жертвите.
6
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До ПроСоТо

ТОВА НА БОЖКОВ БЕШЕ С КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ В НАЧАЛОТО ПОСЛЕ МИНА НА ЗАПИС!!!

В БГ ТОТО СВЕРИТЕ СА ИСТИНСКИ И ТЕГЛЕНЕТО Е ИСТИНСКО НО ВЕДНЪЖ СЕ ИЗЛОЖИХА ЩОТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БЕШЕ НА ЗАПИС ПОСЛЕ ПУСНАХА ХОРАТА ДА УЧАСТВАТ В ИГРАТА С НАДПРЕВАРА С ДУМИ ЗА ДА СИ ОПРАВЯТ РЕНОМЕТО , ЧЕ НЕ Е ВСИЧКО НА ЗАПИС :D

АКО НЯКОГА ИЗЛОВЯТ ДЕО НАВЪН ДОКАТО СЕ ТЕГЛИ ВЪТРЕ , ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМ ЦИРК!!!

ТЕГЛЕНЕТО Е ИСТИНСКО НО МОЖЕ И ДА Е НА ЗАПИС!!! И ДА ПУСКАТ ИЗБРАНИЯ ЗАПИС КОИТО ИМ Е УДОБЕН!
5
1
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
За тия пари все некой я е разпорил няма как..
4
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
като стана дума за измами ,се сетих:

-Вече два пъти тук се пробутват статии за "блаженния късмет",който ще имаме с БЪЛГАРСКОТО тото...

Но интересно:-И под двата материала коментарите са изключени!

..Защо ли?

..Може би защото некои може да си спомнят за небивалия в цялата история на Слънчевата система случай,в който в ДВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ тиража бяха "изтеглени" ЕДНИ И СЪЩИ шест числа..?

БЪЛГАРСКОТО тото Е ИЗМАМА!..Отдавна!

Няма ги вече въртящите се сфери с топките в тях!..Има КОМПЮТЪРНА обра
3
0
 
4
 
! Отговори
Иван Вазов преди 1 месец
Измама след измама Несбъднати мечти ...21 г
2
5
 
5
 
! Отговори
До Тръмп преди 1 месец
Жената се е опитала да изкара некой долар не виждам нищо лошо в това.
1
0
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НЯМА НИКАКВА ИЗМАМА!!!

ИМА САМО БАЛЪЦИ!!!

ЗА КАКВО СА И ПЛАЩАЛИ НА ТАЯ ТОЧНО :D

КАК БАНКА ЩЕ И ОТПУСНЕ ПАРИ КАТО ИМ БИЛА ЗАНЕСЛА ДОКУМЕНТ, ЧЕ ЩЯЛА ДА НАСЛЕДИ АЛА БАЛА ПАРИ :D

ТАКИВА БАНКИ ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ИЗМАМЕНИ!

Спонсорирани публикации