Съдът потвърди: Смърт за японската "Черна вдовица" - каква е историята й?

Тя е тровила жертвите си с цианид
Обновена: 1 юли 2021 20:36 | 1 юли 2021 20:35, Нели Христова
26
Съдът потвърди: Смърт за японската "Черна вдовица" - каква е историята й?
Снимка: CNN

Върховният съд на Япония потвърди смъртна присъда, издадена на 74-годишена серийна убийца, известна като "Черната вдовица". Тя е убила трима мъже, включително съпруга си, и е опитала да убие четвърти.

Чисако Какехи е получила големи суми пари от застрахователи, след като е отровила жертвите си с цианид, според обществената телевизия NHK. Тя беше осъдена на смърт през 2017 г. за убийствата, извършени между 2007 и 2013 г. в Киото, Осака и Хиого.

Юридическият екип на Какехи обжалва смъртната присъда с аргумента, че тя страда от деменция и не е в състояние да участва в наказателен процес. Върховният съд обаче отхвърли нейната жалба и финализира решението във вторник, според адвоката на Какехи.

"Тя използва агенция за запознаства, за да си намери с възрастни мъже и да ги отрови, след като ги накара да й се доверят", казва съдията Юрико Миядзаки в решението, според NHK. "Това е безмилостно престъпление, основано на планирано и силно убийствено намерение."

Миядзаки добавя, че "дори при надлежно съобразяване с обстоятелства на подсъдимия, като например старост, смъртното наказание е неизбежно".

Датата на смъртната й присъда не е публикувана.

Чисако Какехи има лицето на миловидна възрастна жена, но ума на опасен убиец. 74-годишната милионерка е тровила жертвите си с цианид, казвайки им, че това е лекарство. 

Полицията започва разследване след смъртта на съпруга на Какехи през 2013 г., по-малко от два месеца след сватбата им. Доклад за аутопсия открива цианид в стомаха и кръвта му. Какехи е арестувана 11 месеца по-късно. Тогава тя продължава да твърди, че няма нищо общо със смъртта му: "Няма как да съм намерила отровата. Не знам как да убивам", казва тя пред CNN.

Установено е също, че предишен неин годеник, който е починал при катастрофа с мотоциклет през 2012 година, има следи от цианид в организма си.

Полицията казва, че "много" от предишните партньори на Какехи - които са били на възраст между 54 и 75 години - са починали през последните две десетилетия.

Какехи е била с жертвите, когато са били отровени, и е започнала процеса за наследяване на активите им веднага след смъртта им, каза съдията през 2017 г., съобщи тогава NHK.

Тя не е единствената "Черна вдовица", която чака смъртната присъда - Канае Киджима е най-известният друг пример. Тя също очаква смъртна присъда, след като е призната за виновна в убийството на трима мъже, с които се е запознала чрез уебсайтове. Всички убийства са прикрити като самоубийство.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
правилно преди 6 месеца
Така трябва. Иначе почват да се множат *** и убийците и то всичките скрити социопати. Не е като тази безкрайна свободия и галене с перце в евросъюза.
14
0
 
4
 
! Отговори
Цуни Микуро преди 6 месеца
У нас щеше да е от гражданската квота в парламента...я от ДПС, я от ГЕРБ.
13
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И нас ни тровят отдавна - БСП,ДПС,ГЕРБ,Радев начело на протестърите , ама все още мърдаме.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че те тук всички Златки, Николета и какви ли не са същите, само частта с убийството липсва.
11
9
 
8
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
,,Демокрацията" и европейските ценности отровиха ( и продължават да тровят) цял един народ ,тия са за трима души смъртна присъда.
10
10
 
15
 
! Отговори
Преял кумуняга преди 6 месеца
Ние колко ви тровиме а вие ни пълните чекмеджетата !
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 999 - ще се раздаде на сирачетата и бедните :)
8
9
 
38
 
! Отговори
noname преди 6 месеца
Тази трябваше да я омъжим за Бойко.
7
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Със смъртната присъда само се задълбочават нещата. Японците в това отношение са още в Средновековието и гилотината. Тя нищо няма да разбере. Ей там в два на два да полудее.
6
1
 
13
 
! Отговори
999 преди 6 месеца
Ммммм..Ако милионерките нямат наследници - у кого отива богатството им?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Последния СофиянецИ коя партия да остане - на мултиплената склероза ли?Не, че съм фен на някоя партия. Всичките трябва да ги забранят поне докато се възстановим. Както и всякакви царчета смоттани.
4
11
 
11
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 6 месеца
Изметохме ГЕРБ, сега е ред на БСП и на Кауня !
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Таа а *** ямбулските села.
2
7
 
11
 
! Отговори
Преял гербер преди 6 месеца
Ние колко ви тровиме а вие ни пълните чекмеджетата !
1
13
 
14
 
! Отговори
Радев това е нонсенс преди 6 месеца
Тровила с цианид така както шАфьора дотрови българите...

Спонсорирани публикации