Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?

Ще загуби ли в конфликта срещу Украйна?
24 май 2023 17:44, Александър Попов
206
Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?
Снимка: Getty Images

Основателят на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г., и да загуби конфликта в Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната, предаде Ройтерс.

Олигархът заяви, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

Пригожин подчерта, че не вярва в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да атакува Крим, добави той.

"Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия, така че трябва да се подготвим за тежка война", подчертава той в интервю, публикувано в канала му в Телеграм. "Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия", добави той. "Трябва да въведем военно положение."

Пригожин заяви, че прякорът му "готвачът на Путин" е глупав, тъй като не може да готви и никога не е бил готвач, като се пошегува, че "касапинът на Путин" може би е по-подходящ прякор.

"Можеха просто да ми дадат прякор веднага - касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред", каза той. Според него, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита "си клатят задниците" на слънце, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

"Това разделение може да завърши както през 1917 г. с революция", каза той. "Първо ще се надигнат войниците, а след това - ти техните близки", предупреди олигархът. "Вече има десетки хиляди от тях - роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди - не можем да избегнем това."

Засега министерството на отбраната на Русия не е отговорило на молбата на Ройтерс да коментира изказването./БТА, Асен Георгиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия", добави той. "Трябва да въведем военно положение." - ми айде де.
120
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските командващи вкл Путин си мислят че 21век с една пропаганда тип ранен соц могат да спечелят война и да разрушат Запада. Тези хора още живеят в землянки а хоризонта им е 19ти век. Мъкааа!!
119
7
 
24
 
! Отговори
до СПАС преди 10 месеца
Спасе, единствено гейско блато останало в Европа е това на руснаците, я нямам нищо против да си клечат в него, без да пречат на другите. Знаеш ли каква е разликата межу руснаците и американците? Руснаците всеки ден заспиват и се събуждат с мисълта каква е цената на краставицата във Вашингтон, а на американците изобщо не им дреме за руснаците.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ганьовциите под мен са големи експерти за това живеем в балкански кеннефф
117
9
 
19
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Спас, е обикновен***! В Мариопул са живели хора, ако случайно не си за забелязал, а сега са се настанили окупатори! Никаква милост към ордите на Путин, докато не бъде изхвърлен и последният окупатор! Кремъл трябва да плати ,а престъпленията си !
116
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това пък е най-малкият проблем на Русия че децата на елита не участват в тая мpъснишка война на Путин. Много по-големият проблем е че руската армия изобщо не е подготвена за съвременна война, нито тактически използва тактики от преди 80 години, нито материално-технически оръжие отпреди 50-60 години. Да не говорим за морално психически, никой в Русия не е наясно защо се води тая война и каква е нейната крайна цел. Ясно е че при такива непреодолими проблеми в руската армия победа не може да има.
115
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко мого русляци и агенти на русия има в този форум. Няма срам и достойнство да заставате зад убийците на мракобесието. Вие сте позор за всеки един свободолюбив народ. Обърнаха ви в преследване и тормоз над своите, над своята държава, над своето семейство. Слухтите и с лекота предавате своите братя и среди. Всеки който е възможно предавате. Кой ви обърна в това което сте? Това е бруталната система в която сте били подложени на краен геноцид над личността и самосъзнанието на един човек. Злоба.
114
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
В момента в Бахмут и полето около него вали дъжд и прогнозата е още 4 дена дъжд и после дъжд през ден до средата на Юни няма как да има никаква офанзива. Просто такъв е климата та, Хитлер неслучайно е нападнал на 22 юни.
113
14
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 10 месеца
Войната е започнала още преди Русия да си върне Крим и общо взето държавния преврат в Украйна е капката, с която преля чашата.. Планираше се да изгонят черноморския флот и да настанят НАТО.. Ми това просто няма как да стане!
112
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Към всички поданици на руската федерация. Вдигнете се на възстание срещу Путинската инперска диктатура на унищожение и заличаване на животи, дори и на деца. Вдигнете се навъзстание, свалете Путин. Беларусите да се вдигнат и те на възстание.
111
11
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 10 месеца
Добре де, при условие, че тоя мити запад не успя да се оправи със Сирия или пък Афганистан.. Как точно се очаква да се справи с Русия? Чрез укропитеци? Дообре! А Пирогата много добре си изиграва ролята, че уж е в конфликт с ръководството, ама в същност много добре се разбират! Така провокират още безумни и необмислени до край действия..
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре бе Додо и като свърши ,какво ще стане,едно голямо нищо.Я тия дето я запалиха да се бръкнат в джоба,ама дълбоко
109
16
 
5
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Путин е много мекушав и човечен и това ще му изиграе лоша шега! От 2014 търпи цветната революция и води умерена политика, въпреки критиката на националистите в Русия. Ако беше някой като Сталин или Хрусчов, войната отдавна да е история.
108
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бай Трън в очите - е това е, русия толкова деградира, че дори Пригижин стана приемлив и дори фаворит за новия цар.
107
12
 
1
 
! Отговори
Бай Трън в очите преди 10 месеца
Кого предпочитате - Пригожин или Путин? Лично аз Пригожин. Много е твърд, напипва жилката. Това е олигарх от народа. Путин се *** и мълчи. Ястребът на Русия се казва Пригожин и скоро много хора ще му симпатизират. Това е единственият герой на Русия. Другите кандидат герои бяха уволнени или убити!
106
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия вече не може да воюва, може само да гаднее. Но може да гаднее още доста дълго.
105
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е Пирожкин, с Туршия е свършено
104
15
 
11
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 10 месеца
Хитрата лисиза Пригожин пак си прави гаргара с Евроатлантиците преди да им го нашубори из отзадзе както на Укрите в бившия вече Бахмут настоящ Артьомвск . Сиренцете е заложено чакаме мишката. .Укри напред към Москва ,Путин едвам си крепи властта .В Москва ви чакат с хляб и сол. ХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХ
103
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин си прави бъзикня с всички, Каквото е казал е станало обратното.
102
3
 
8
 
! Отговори
Чисто и просто преди 10 месеца
ВСИЧКИ чакат резултата от изборите в Турция...затишие пред буря!

Спонсорирани публикации