От боготворен герой до мразен ръководител - метаморфозата на Борислав Михайлов за 30 г.

Какво се промени за легендарния вратар в годините?
28 ное 2023 07:10, Красимир Ангелов
103

"Този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов поставя мексиканците за втори път на колене".

Едва ли има любител на футбола, преживял паметното американско лято през 1994 година, в чието съзнание да не са се запечатали тези думи.

Още по темата
Започнал още като юноша в Левски, познатият в началото като син на легендата Бисер Михайлов, той бързо се превръща в един от най-добрите вратари в родния футбол. Капитан на звездният ни отбор на Световното в САЩ, както и на Евро 96, Михайлов бързо се включва в ръководството на футбола и вече 18 години го управлява.

От любимец на народа през паметната 1994 г., когато България се изстреля до четвъртото място на Световното първенство по футбол, до викове "оставка" - кой е Борислав Михайлов и как извървя пътя от гениален футболист до спорен ръководител на родния футбол.

Вижте ретроспекцията в репортажа на Сашо Рангелов и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Чорбаръ преди 7 месеца
Гледам и не вярвам на ушите си.Перуката бил направил нещо за Българския футбол.От четвърти в света го докара да ни бие който ни хване и с колкото му трябва.С него трябва да си тръгнат и всичките му подчинени.Собствениците на клубовете да изберат областни председатели и тези 28 души да изберат Шеф на БФС.Така ще е ясно кой за кого и за какво гласува.Така поне може малката Перука да стане шеф на футбола.
90
1
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 7 месеца
Къв герой, Господин за един ден е той, както и Костадинов. До като си споняме какво било преди 30-40 години ще е така. Хората работят тук и сега и инвестират в бъдещето ,а Ние още лежим на стари лаври . Тя и България е била на 3 морета,а в момента...
89
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Бербатов е ***.фекционист и професионалист! След Стоичков, е най- титолуваният български футболист! Не бързайте да го оплюете,преди още да е понесъл някаква отговорност! Не му п.ави мест на Михайлов,да топи, сякаш все други са му виновни...И така,18 години?
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неуки и неумни продължават да представят президента на БФС като шеф, ръководител и пр. Защо обаче, по аналогия не си представят председателя на Българския парламент като шеф на депутатите, а електората да го държи отговорен за нивото на народните представители.Атаката срещу БФС иде отвън. Задействани са дежурните манипулатори и техния медиен ресурс използвани от крайно атлантическата секта за политически дивиденти. Този път поръчката е от същите които изпържиха Батето.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
..го харесваме и подкрепяме и всички герои на 94 та Сащ които ни донесоха радостта и невероятното изживяване тогаво. Благодарим ви БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !с Любов! :)
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КОЙ КАЗВА ЧЕ Е "МРАЗЕН" ? гадните и прости журналисти или шепа *** от *** ново бг поколение,като им гледам тъпите грозни физиономии *** които не могат да говорят пишат невежи духовно бедни ,произлезли от също толкова прости и НЕГРАМОТНИ родители, разни никаквци, които не разбират от футбол нямат култура на поведение в обществото възпитание морал себеоценка и незнаещи защо са на земята! Боби Михалов е голям и като футболист и човек.Ние хубавите знаещи обичащи футбола от 94 та Сащ ..
85
7
 
5
 
! Отговори
Стар преди 7 месеца
Ще го видите и Бербатов пубери и юнаци ,не видели и не преживели онези легендарни дни на 94та,който обединиха целият народ.
84
2
 
4
 
! Отговори
Ачността преди 7 месеца
Погубва човечеството!
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лецата кмет :о
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чакайте, още не си е тръгнал истински. Има конгрес където бобката сигурно си прави план да го преизберат.
81
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига с това първенство отпреди 30 години, бе. Хората направиха чудеса оттогава, а ние все това въртим
80
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Перукан-боготворен герой? За административните му способности хич да не говорим.
79
6
 
5
 
! Отговори
ТАЙНАТА БФС преди 7 месеца
АРТИСТА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ЦЕЛИ 18 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА ОТ ИМЕТО И НАЗНАЧЕН ОТ ХРИСТО СТОИЧКОВ В ОБКРЪЖЕНИЕ НА ЕМИЛ КОСТАДИНОВ,ЛЕЧКОВ И ДИРНИК И ПРОЧИЕ......ЗЛАТНИТЕ ТОПКИ НА МЕХМЕД АЛИ АГДЖА КЛАТЕЩ ПО ВСИЧКИТЕ ДУПКИ ИТАЛИАНКА ГО СВАЛИХА КАТО ТОЧНО МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ НА БЛИЗНАЦИТЕ ИТАЛИЯ И ТУРЦИЯ ИМ ДАДОХА ОБЩ ФУТБОЛ МУНДИАЛ...........БОБЧО МИХАЙЛОВ С НОВ ПРЯКОР БЪРЗАКА САМ СИ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ЧЕ И ПЕРДАХ ИМ УДАРИ НА БЕЗ МОЗЪКА.....АБСОЛЮТЕН СИМПАТЯГА
78
5
 
4
 
! Отговори
България е с Боби преди 7 месеца
Бърбукоф фибата на кладата за източване на ДДС чрез "благотворителине му" фирми
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да заповяда Бербатов, пожелавам му успех, но не вярвам да има някаква промяна в представянето на националния отбор.
76
3
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 7 месеца
БФС е единствената спортна федерация, която се самоиздържа и не виси на държавния бюджет - това са фактите слабоумнико и те нямат общо с Боби Михайлов. Преди всичко всички футболни федерации членове на УЕФА получават субсидии от нея, такива има и от ФИФА, после има спонсори, телевизионни права, билети и т.н.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Моля родените след 1990 година да не се изказват! Простотии пишете за боядисаните,за които в момента викате и им се радвате! Легендите не докосвайте!
74
6
 
2
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ БРАТЯ преди 7 месеца
СЛЕД ОТВАРЯНЕТО НА ДОСИЕТАТА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НА БКП и ТОДОР ЖИВКОВ ТАМ СА ОТКРИТИ МНОГОБРОЙНИ ПЛАНОВЕ ЗА ТЕРОРИСТИЧНИ АТЕНТАТИ СРЕЩУ ГРЪЦКИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БРАТСКА ИЗЦЯЛО ЧЕРВЕНА ИСЛЯМСКА ТУРЦИЯ...........ОТКРИТ Е ПЛАН НА ТОДОР ЖИВКОВ ДОРИ ЗА ВЗРИВЯВАНЕ НА ПРАВОСЛАВНАТА ВСЕЛЕНСКА ХРИСТИЯНСКА ПАТРИАРШИЯ В ИСТАНБУЛ.......ФАКТ
73
7
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Още от млад си го наложиха като връзкар в националния! Тогава името беше Гошо Велинов! Беше силен в очертанията на вратата, но излезеше ли да боксира ,и защитата изпадаше в ужас! Добре че беше Трифон да ги командва и подрежда отзад! Изнесе някои силни мачове на световното, но там силните фигури бяха други! И така и си остана комплексар!
72
6
 
9
 
! Отговори
селянин преди 7 месеца
Роден съм 1991 година. Гледал съм записи на мачовете на националите от тогавашното време . Чесно казано никога не съм бил с добро мнение за господина с танците, защото каквото съм видял в съзнателният ми живот от него за футбола , нищо добро е нямало. Въпроса е колко е дълбока корупцията в това БФС и сменят ли го сега , ще има ли подобрение ? Лично аз съм песимист...

Спонсорирани публикации