Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!

Раждаемостта в страната е спаднала колосално
6 дек 2023 08:27, Нели Христова
171
Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!
Снимка: YouTube

Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат авторитарната държава.

Севернокорейският лидер беше забелязан да бърше очите си с бяла носна кърпа, докато се обръщаше към хиляди жени, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха заедно с него по време на внимателно хореографираното събитие, първото по рода си, което се провежда от 11 години на фона на нарастващите опасения за спада на раждаемостта в затворената държава.

"Спирането на спада на раждаемостта и осигуряването на добри грижи и образование за децата са всички наши семейни дела, които трябва да решим заедно с нашите майки", каза Ким, за когото се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко подробности за тенденциите в населението си, правителството на Южна Корея изчислява, че коефициентът на раждаемост е намалял стабилно през последното десетилетие, което би разтревожило режим, силно зависим от ръчен труд и военна служба.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той публично признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на ООН за населението и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи около 1,79-1,8 деца на жена от 2020 г.

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след програмите за контрол на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, за да се забави следвоенното нарастване на населението и голямия глад в средата на 1990-те години, за който се смята, че е убил стотици хиляди хора.

Въпреки това, нивото на раждаемост все още остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която отбеляза рекордно ниско ниво от 0,78 миналата година.

Според съобщения в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от обезщетения за семейства с три или повече деца, включително преференциални безплатни жилищни условия, държавни субсидии, безплатна храна, лекарства и домакински стоки и образователни привилегии за деца.

Ким напомни на майките, че тяхната "основна революционна задача" е да пробият "социалистически добродетели" в тяхното потомство и да внушат лоялност към управляващата партия по време на обръщението си.

"Освен ако една майка не стане комунистка, за нея е невъзможно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да превърне членовете на семейството си в революционери", каза той, цитиран от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският лидер също предупреди родителите да премахнат чуждото влияние върху младите умове, инструктирайки ги да изпратят децата си да извършват тежък труд за държавата, за да коригират лошото поведение, което не е в „нашия стил“.

Емоционалното обръщение на Ким не беше първият път, когато той открито пролива сълзи на публично място.

През 2020 г. той плака, докато поднасяше рядко извинение за това, че не успя да преведе затворената страна през бурни икономически времена в началото на пандемията.

По-рано тази година очите му се напълниха със сълзи на военния парад през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горките хорица. Американците са чудовища да лишават хората на Северна Корея от машини и достъп до световния пазар само защото не им отърва начина на управление на страната. За това сега Русия води война срещу тези чудовища.
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на Ким! Нашите либерали казват: висшата ценност в либералното общество са парите, те са смисъла на живота а децата са необходими за да наследят придобитото и да продължат делото. И комунистите отричха това върховно благо като тайно си мечтаеха да забогатеят! Какви лицемери!
146
4
 
1
 
! Отговори
Призив преди 4 месеца
Да въведат ергенски данък! Ще им пратим някои от старите *** да им го организира. Нема нужда да ни ги връщат.
145
1
 
12
 
! Отговори
Швейк преди 4 месеца
А тия деца какво ще ядят бе, другарю Божествен ?!
144
1
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
Плаче по-скоро, че няма контрол над това кой-колко да ражда всичко друго може да контролира.
143
2
 
8
 
! Отговори
Роза преди 4 месеца
Колко тъжно плачат двете жени на снимката!СК е една абсурдна страна,с абсурден лидер и абсурден живот!
142
1
 
1
 
! Отговори
До 134 преди 4 месеца
Моля,моля ,..да не си посмял да критикуваш моят боби. Той е толкова сладък в своето невежество и желание да се хареса на рашистите. Умилявам се само, като чета какви нелепости пише ...и с какъв комсомолски жар критикува всеки , който не си пада по путин и рашистите. Несъмнено му плащат на...момчето или момето, но да не го ограничаваме в избора му на пол, .....но поне да му бяха инсталирали и някакви предпазни клапани за очевидните глупотевини и фантасмагории. Но не би....боби си е такъв.
141
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прасчо е открил топлата вода, още преди 200г. го има вица за Настрадин Ходжа, дето тъкмо научил магарето да не яде, пък то взело, че умряло. Само с корени и ракети не става, робите си искат оризец.
140
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КОНСТАНТИНОВ- НАС НЕ НИ МИСЛИ, ЩЕ ОЖИВЕЕМ НЯКАК СИ- АМА ТИ ХВАЩАЙ ПЪТЕКАТА И НАМЕРИ СПОКОЙСТВИЕ В РАША, МОЖЕ И В КУБА ИЛИ СЕВЕРНА КОРЕЯ- ТЕ КАЗВАШ СА ВЕЛИКИ!
139
10
 
8
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 4 месеца
в Южна Корея проблема е следния че Женките подобно на тея в Европа гледат кариерата и развитието си а не да раждат деца... иначе забелязах феномен че като се омъжат за Чужденец(най често Бял Европеец или Бял Американец) и раждат по 2-3 някой път 4 дори хах значи можело зависи от нагласата
138
4
 
14
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 4 месеца
да ми пусни сестра си с удоволствие бих помогнал за раждаемостта
137
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не може да е толкова дебел, а народа му да умира от глад!
136
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
трябват му роби, но не иска да ги храни
135
2
 
13
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 месеца
А ще признае ли, че майката партия е сбъркала, докато е ограничавала раждаемостта в страната? Или това не е политически коректно?
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 145, да, така е, нооо в ЮК винаги ще има желаещи да дойдат и работят - там безработицата е по-сташния бич. Със стандарта който имат, милиони желаещи ще има, главно от китайския "рай". Та затова реве прасчо, щото за неговия "рай" даже от Индонезия няма да има желаещи роби. А добрия роб е много ценен за господаря си.
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Южна Кореа 0.78 деца на жена, Северна Кореа 1.7 деца на жена. В Южна Кореа на никой не му пука, в Северна Кореа реват та се късат.
132
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
...на което жените му отговорили: Бащице, давай повече ядене, ракети не се ядат!
131
11
 
15
 
! Отговори
Deep Zone преди 4 месеца
"Скъпа, не искам деца! Ти искаш ли? ..- И аз не! -Добре, хайде да отиваме да го кажем на децата..." :D Южна Корея къртят с коефициента - 0.78, скоро ще гони нулата.. кой нормален човек иска да му реват дечурлига и да сменя памперси, вместо да си седне на спокойствие и да си цъка Нетфликс и чете книги :) После нямало да има кой да те гледа на старини и ще си умреш във фекалии.. голям праз! То и децата не е ясно дали и колко ще те гледат, най-много да те отровят да ти земат къщата..
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 141 "А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да бегат свободно в ЕС." Има хора, които без руски фейкове не могат да си представят живота. Буквално ежедневието им е зле, ако не издумкат някой руски фейк.
129
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да бегат свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?