20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те бардаците тука и сега пълни само с украйнки ! Няма място вече да ходят в Америка при краварите дето им подпалиха чергата
338
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 2 месеца
Че те и сега в 404 са останали 20-25 милиона, бе !!! Най-добре развитите и гъсто населени региони минаха към Русия. От другите колко милиона емигрираха? Само в Русия са три милиона...
337
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До да идват(302) --- те не искат и да чуят за села и малки градчета. На тях им дай луксозни хотели по Черноморието! Нагли и мързеливи!
336
0
 
3
 
! Отговори
Митев преди 2 месеца
Да не забравяме,че Путин е смъртен,а не Бог и кои сте вие да прогнозирате бъдещето, приемам вашите доводи единствено като защита на статуквото и нека не плашим хората с глупости,по лошо е ако някъде хвърлят атомна бомба какво ще се случи......
335
1
 
6
 
! Отговори
Не се притеснявайте преди 2 месеца
Те вече 15 млн.са из Европа!!!И ТОВА СА ПРОПАГНАДНИ ЛЪЖИ ИМА ДОСТА НАРОД ТАМ КОЙТО ИСКА ДА Е КЪМ РУСИЯ НО ЗАПАДНИТЕ ФЪШАГИ ВИ ДЕЗИНФОРМИРАТ С ЛЪЖИ И НЕИСТИНИ ЗА ВОЙНАТА ТАМ!!! Гледах клип миналият ден в Авдеевка с една бабаичка която се радваше ,че са под Руска закрила вече!!!! ДОСТА НЕЩА НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ХИБРИДНАТА ВОЙНА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ В УКРИСТАН!!!
334
0
 
6
 
! Отговори
Гл преди 2 месеца
Те и бес това наводниха Европа
333
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 2 месеца
До Реалист: До сега си спечелил 9+ и 3-, т.е. само 25% от българите са с ниско IQ. Приятно изненадам съм, че мислех че са повече.
332
3
 
1
 
! Отговори
Оф още какво ще преди 2 месеца
Измислите 20 милиона алооо,ами ако си останат и вземат че си възстановят живота, а и застаряващо и обезлюдяваща се Европа ще погълне тия 20 милиона и няма да ги усети,щом се справям с Афганистан и сирийци,украинците не са проблем.
331
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се махат и да вървят на май.......си! Само да не се довлекат тук.
330
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Халал да са ви всичките нагли хохли господа Евро-гейци всички си ги вземете 45 милиона
329
1
 
5
 
! Отговори
ew преди 2 месеца
Аз пък казвам 50млн!
328
4
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Баси глупавата пропаганда!? Украйна е 40 милиона и 20 щели да емигрират!? Посмали, мaнro!И Русия щяла да напада НАТО ( балтийските републики и Полша )!? Колко трябва да си т ъn за да повярваш такава rлynosт?
327
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дай БОЖЕ.
326
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
335,пиша,лутко.Не ме учи къде ,кое се слага да не ти го поставя аз нещо друго...Винаги съм на разположение.Аз говоря един славянски,чужд ЕЗИК.Ако не беше Толкоз тъБ,щеше да се досетиш от обръщението какъв е!Не ми давай акъл да уча варварския,защото вече го знам.Поради близостта на сръбския и украинския език подчертах,че имам съмнения дали ще го науча добре.А не че не го разбирам, говоря го даже вече.Макар и слабо! Колхозник с първи клас да изнася лекции за диалекти е бая смешно ))
325
13
 
8
 
! Отговори
стига вече преди 2 месеца
Сме правили всичко, което искат руснаците. Трябва да приемем и да приобщим украйнците, още повече ,че хиляди от тях са с български корени. Много е срамно,че за да се подмажем на руснаците с техния луд фюрер НИЕ,БЪЛГАРИТЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ НАШАТА КРЪВ..... и нарочно им създаваме пречки на тези нещастни хора загубили родина, близки, имущество и перспективи. И нека всеки да се замисли....каквото правиш на другите, това и ще получиш от съдбата....
324
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 327"Въпреки че" не се разделя със запетаяНяма нужда да учиш "украински", това е език толкова, колкото и "македонският" - полски диалект, който се говори само около Лвов. Всичко останало говори рускиА на тебе ше ти се наложи да го учиш не заради украинците, а заради руснаците - щот скоро ше се повтори края на ВСВП.С. Напиши още некой и друг коментар да си заработиш 5 долара за днеска, все пак дори у твое село сирИн'то е с пари
323
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А реалността е, че дори началникът на армията им е руснак!
322
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Следва Полша с територия на РСМекереСТАН РОМА Ния се свива 90% от сегашнита която е в момента.А Северен МакереСТАН се разпада.Това са фалшиви държави като Косово и Босна.
321
3
 
9
 
! Отговори
Няма да изчезне преди 2 месеца
Украйна напълно но ще е най гъсто населена,защото ще е с територия на сегашното Косово над Молдова.А останалата територия си е Руска околия.
320
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не започват работа.