Лукарски се призна за шамаросан, хвърли оставка

Цялото ръководство на СДС сдава постовете в партията
28 мар 2017 19:30,
37
Лукарски се призна за шамаросан, хвърли оставка
Снимка: архив Булфото

Лидерът на СДС Божидар Лукарски се призна за шамаросан на изборите и подаде оставка като лидер на синята партия. Последваха го и останалите членове на ръководството.

"Във връзка с резултатите от изборите поемам отговорност и подавам оставка, както и цялото ръководство на СДС в лицето на Националния изпълнителен съвет", каза Лукарски, цитиран от БТА.

Още по темата

Синият лидер нарече загубата "шамар" и обясни, че след него 300 000 десни избиратели ще останат непредставени. Лукарски е категоричен, че са необходими обединителни процеси в дясно. Според него за сегашното положение вина имали всички формации от РБ.

Сините шефове ще депозират оставките си на 4 април пред Националния съвет на партията. Тогава ще бъде насрочена и дата за отчетно-изборна конференция на СДС. Самият Лукарски не е обмислял дали отново ще се кандидатира за председател.

Той обясни, че оттеглянето му е морален акт заради носталгията по миналото на партията и нейната история.

"Винаги така се е случвало с председателите на СДС, когато е имало подобни изборни резултати", обясни Лукарски.

Той обясни, че утре ще заседава ръководството на Реформаторския блок, но не се ангажира с прогноза дали десният съюз ще продължи да съществува или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си сдс яко крадени беше разграбваше се всичко но тези лидери на тази партия още са живи но никой не им търси отговорност защо в чии интерес ликвидирваха всичко което беше постигнато след сдс България става най бедната страна и все още в Европа естествено и тогава и сега комунизма беше виновен и продължаваше да се краде за да му се отмъсти естествено са бетонирани ако някой иска да ги съди те си измислиха законите за политическите свободи и ако някой ги пипне значи посяга на правата им
31
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Безпринципността се наказва !"Доверие се печели винаги, но се губи завинаги!"
30
0
 
6
 
! Отговори
мъртвото СДС преди 7 години
Лукарски е толкова харесван, че събра 150 преференции от цялата пловдивска област. В същата листа земеделците взеха 2000 :D
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май той е и изнесъл оръжия за ИДИЛ за милиарди.
28
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Недоносчето на БКП-СДС престава да съществува !!!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагъл, без покритие самочувствие.Страхлив иначе отворен се прави.Дори Бойко не ми е толкова неприятен.Много ме кефеше как Борисов го шашкаше.Този и грозен ама голям любовник;)Разведе се по любов:))) и взе един нагъл *** като него
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си припомним. СДС означаваше "Съюз на демократичните сили". Съюз ли бяха, Демократични ли бяха, Сила ли бяха. Историята ще отсъди. Вечна им памет!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краят на СДС...А как се роди СДС...може би малко хора знаят истината.След това, грешния старт на Филип Димитров, лутане в опозиция до идването на Костов на власт. Опит за справяне с кризата, възход, подем, спорна и поголовна приватизация, корупцията придобива нови нива, поредните напразни надежди. 2001 година - Народа дава урок. Падение, разцепление и закриване.Не на последно място - двама президенти.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес не пишат,но той е казал,че сега ще има стабилно правителство до 2019г.,и имали време да се подготвят дотогава.Явно господина знае нещо повече от нас и без да иска, или от глупост,малко поиздаде сценария.Това е човека,който заедно с Москов бяха най-верните кучета на Боко,и за тия двамата няма място в едно бъдещо синьо обединение.Те предадоха реформаторската идея и станаха *** и най-верни пажове на Борисов.Безкрупулни измамници!
23
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Ми то и без това идва правителство та тройната коалиция можем да ги кръстим обидинени комунисти патриоти!Можем да върнем и БКП-о е нема го бай Тошо ама имаме бате Бойко портиера му!
22
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Е то като нема кинти разпускайте го СДС-то!
21
3
 
30
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Дори само този ми стигна, за да не гласувам за "реформаторите". Особено той. Да не говорим, че те се оказаха толкова реформатори, колкото бат Сале. Жалка пародия. А бях гласувал за тях в София. Сбогом.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези не бяха ли десни, каквотои да означава това, напримерс дясната ръка праскат чeкии.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има доста информация че е oтпaдък. Но дори и да не беше съществувала подобна информация, само факта че буташе метресата си по разни постове, е достатъчен и го прави достоен за оплюване!
18
3
 
21
 
! Отговори
НЕ ПЛЮЕМ 17..... преди 7 години
СДС----БЕШЕ ПЪЛНО СЪС ПОДСТАВЕНИ КО.***.ЛЕ.ТА НА БКП/ДС!СДС---ОПОЗИЦИЯТА ------ ИЗМИСЛЕНА И СГЛОБЕНА ОТ ЦК/бкп и ДС!НАЙ-ПОСЛЕ--------АУТ!!!!!!
17
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукарски е достоен мъж . Знам че няма да ми повярвате , защото е гот да плюеш ,но този човек е мъжкар и ще направи всичко възможно да си извади поуки и да продължи напред .
16
2
 
21
 
! Отговори
Никой не си избира преди 7 години
родителите и близките роднини, но не бива да допускаме снахи, внуци и други подобни на членовете на Политбюро на ЦК на БКП да се навират в челните редици на сините и да се опитват да бъдат ръководни фигури. Нека да са по-скромни!Все още са твърде много живите българи, които помнят социализма и осъзнават какво са патили. Много от тези българи са под 45-50 г., и родителите им са живи. Как да приемат начело да върви Пръмовата снаха, Таковият племенник, синове и дъщери на червени велможи и т.н.
15
3
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..УРА... преди 7 години
КРАЙ---НА "ПОДСТАВЕНИТЕ ОПОЗИЦИОНЕРИ" -РУСОФИЛИ И АГЕНТИ НА БКП/ДС"!КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!!!!!
14
2
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Задължително е обединяването. Новият исторически етап изисква нова формация, която да има програма, отговаряща на сегашните условия. Старото СДС от 1990-1997 г. наистина е легендарно, но то имаше други задачи и ги изпълни.През следващите 20 г. насила функционираше изкуствено създадена партия, плюс други недоносчета, които се опитваха да правят нещо, но не успяваха, бяха малки.Нови лица са нужни, но това не означава да се изолират по-възрастните, от това никой няма да спечели, освен червените.
13
14
 
9
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Кабаиванов разби СДС! Лукарски се опита да го събере. Просто не трябваше да ламти за постове в изпълнителната власт, а да работи за обединение на Дясното. Поклон на Зеленогорски, на Шарков и т.н. само ако ги бяха послушали, сега нямаше да не сме представени в НС.