Хора отказвали да се подписват в изборните списъци

Има разминавания между потвърдени гласове и брой подписи
15 ное 2021 08:46, Ния Христова
25
Хора отказвали да се подписват в изборните списъци
"В "Арена Армеец" все още има около 40 СИК, които са останали да предадат техните протоколи. Смятам, че в рамките до час и половина те ще приключат", заяви пред Bulgaria ON AIR секретарят в 23 РИК Полина Витанова. 
 
Тя обясни, че обработването става по-бавно, защото сега документите са двойни.
 
"В една по-голяма част от секциите е имало по две машини, което е допълнителен брой документи, сумарни данни, приемно-предавателни разписки и това налага по-бавното им приемане", добави Витанова.
 
"Основните нарушения не са само на комисиите, но и на избирателите, които са отказвали да се подписват в избирателния списък. Съответно са гласували или са късали разписките и са ги прибирали в джоба. Поради тази причина има разминавания между потвърдени гласове от машинно гласуване и брой подписи от избирателния списък в определен брой секции", каза още секретарят. 
 
 
 

25
Още от Избори 2021
Победител на изборите в Берлин е "Продължаваме промяната"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Думата т*ъп се цензурира!!?
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
*** си Гоше. просто е като тия които си избрал!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз съм бил председател на СИК преди 15-20 години 3 пъти , преди това член и секретар, никога не е имало човек да се откаже да се подпише. Сега да се оправдае манипулацията с машините тая глупост ли измислихте?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гласуването с машини е неявен ценз по образование и възраст. Не знам това добре ли е или е лошо но определено не е демокрация. От една страна е борбата за равни права на жените ЛГБТ и расите. А от друга страна ограничаване правата на възрастните и нискообразованите. Явно демокрацияата важи само за отбрани категории.
19
2
 
11
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 седмица
Това ли е най-новата версия? Гласували, пък не са се подписали и скъсали разписките. Или някой е гласувал вместо тях, но е нямало как да ги подпише. Второто ми се вижда по-вероятно.
18
10
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 1 седмица
Е..имало е и по фалшиви ,ОСОБЕННО когато ГРО-Б е ставала на първо място
17
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-фалшивите избори досега
16
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Крайно време е да се премине към истинска демокрация като гръцката или римската отпреди две хиляди години. Не случайно са просъществували толкова дълго. Право на глас трябва да имат само високо образовани хора, които плащат данъци и нямат никакво криминално минало. Хората никога не са били равни и никога няма да бъдат. Не може гласа на образован човек да се приравнява с гласа на някой манг.ал, които само точи помощи или с гласа на някой ***, бачкаш колкото да не умре от глад.
15
9
 
15
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 седмица
Герберунгелските номера край нямат , една си изяла разписката , други ди късан , но най-много си ги пъхат отзад
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
8: средно образование имаш ли? можеш ли да четеш български език? проблема си ти, а не машините.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
простт народ не може да се оправи с 2 бутона и 3 натискания. Ето за това трябва да си останем най-бедните и глупави в Европа. Булг аристан е чудесен.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В комисията която гласувах беха старци и бабички до кога тия хора ще заемат местата на младите хора ,и не се чудете че полувина протоколи са сбъркани
11
2
 
18
 
! Отговори
До Георги преди 1 седмица
Ама кой Ви е виновен, че не четете? Инструкциите бяха написани като за ***! Това, че не четете и не гледате си е лично Ваша вина.
10
5
 
6
 
! Отговори
Айде преди 1 седмица
Пак избирателите виновни! Че са си щтракали по машините.
9
3
 
14
 
! Отговори
Гласоподавател преди 1 седмица
До Озадачен.... Редно ли е комисията да вписва данните от личната ми карта в избирателния списък???
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гражданята явно не знаят за какво са отишли и късат хартия. Сигурно са от много образованите.
7
21
 
6
 
! Отговори
Георги преди 1 седмица
Аз не можах да гласувам за президент.Дадоха ми една карта.От комисията ме попитаха за партия,за президент или за днете позиции.Отговорих за двете позиции.Гласувах за партия.После ми казаха какво да натисна.Излезе разписката.После разбрах,че за президент не мога да гласувам,защото съм пропуснал,а имаше " инструкторка" от комисията,която подсказваше?
6
5
 
28
 
! Отговори
Баба мара преди 1 седмица
една гълта бележките други не се подписват ами това е платен саботаж тези хора са получили пари инструктирани са как да деистват и да съботират изборитеот цър-ву-лите се очаква всичко
5
1
 
32
 
! Отговори
Озадачен. преди 1 седмица
И как, са правили тези поразии, като личната карта ти е при комисията, до момента в който не завършиш гласуването? И след това са им връщали документите? Ако е така, то комисията и охраната на изборите следва да бъдат санкционирани. Или нарушителите. Такова поведение може и да не е престъпление, но със сигурност е административно нарушение.
4
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вървим към касиране на изборните резултати.