Христо Иванов: Хората ще ни бият, ако управляваме с ГЕРБ

Според него се очертавал "салатен" парламент
24 сеп 2022 16:29, Александър Попов
145
Христо Иванов: Хората ще ни бият, ако управляваме с ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За “Демократична България” има два фундаментални приоритета: агресията на Путин с последиците от нея за енергетиката и сигурността и отбраната ни, и корупцията, която също е свързана с Кремъл, заяви пред Дарик радио Христо Иванов.

“Целокупният политически елит с изключение на нас влезе в тези избори с волята да игнорира войната, да не се говори и мисли за нея. Начинът да не се страхуваме е да покажем, че имаме национални съгласия какво да правим, че имаме политики”, каза Иванов. И обясни, че искаме или не, ние сме част от войната, защото два месеца преди нахлуването в Украйна Путин поиска да се преразгледа геополитическата архитектура на Източна Европа и тя да се върне към границите от 1997 г. Отделно, че Москва обяви България за вражеска страна, допълни той.

Според него трябва да се поддържа диалог и да се търси някаква форма на съгласие в новия парламент, за да може да се направят промени в прокуратурата и Висшия съдебен съвет, за които е необходимо голямо мнозинство.

По думите му обаче се очертава поредния “салатен парламент”, съставен от множество разнородни формации.

"Трябва отрезвяване, фокусиране, скромност и съзнание накъде вървят нещата. Хората очакват конкретни резултати за своя живот. Ние сме против този пореден популистки търг за обещаване на по-високи заплати. Правителството не може да даде тези пари, може да даде инфлация. Начините доходите да се качат трайно и устойчиво са инвестиции и добри работни места. В момента огромни капитали се изнасят от Русия, а България не е конкурентна да привлича тези работни места", каза съпредседателят на ДБ.

За “Демократична България” принципността по въпроса за участие или не в дадена коалиция означавало отпор на заплахите от Кремъл и борба с корупцията, като двете теми са взаимно свързани.

"ГЕРБ докато са това, което са, дори и да спечелят избори, не могат да управляват. Те се държат все едно 12-те им години управление не са се случили, че не е имало тежък проблем с корупцията”, каза Иванов. И добави, че за ДБ проблемът не е персонален, а системен. “Ние държим да елиминираме системните и институционални предпоставки за корупцията, а не една или друга персона от ГЕРБ. Ще ни бият хората, ако трябва да участваме в управление с тях. За ДПС да не говорим”.

Иванов призова още да не позволяваме България да премине към президентско управление. И че тук дори не става дума за президентска република, в която има парламент, а за такава, която месеци и месеци наред има служебни кабинети без парламент, което е много опасно.


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Дарина преди 2 месеца
ДБ нямат място в управлението на България - това показаха с действията си през полседните 7 месеца.
130
0
 
0
 
! Отговори
Ива преди 2 месеца
Кога и да ви утрепат все ще е късно
129
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 2 месеца
Пинокио си е за бой и по принцип, задето обслува Прокопиев, а не интересите на българския народ!
128
0
 
2
 
! Отговори
Спокойно, Бойкикев преди 2 месеца
Още не са ви били за съюза с бсп, на 2ри октомври ще си го получите боя точно за бсп. То ти си си червени от 3-то коляно, така че няма страшно. Нинова ще извади някоя гаубица да те спасява.
127
0
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 2 месеца
Христо Иванов удобно забравя, че той вече е бил на власт с ГЕРБ! Във второто им правителство - той беше дори вицепремиер на Бойко Борисов и си игра на съдебна реформа като министър на правосъдието!
126
0
 
4
 
! Отговори
Билката преди 2 месеца
Аз мисля да изляза и бия хората, ако гласуват за ДБ
125
0
 
4
 
! Отговори
Този пък преди 2 месеца
За бой сте за прегръдката с БСП да ти кажа
124
0
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 2 месеца
Този отписания и изритания... И той се има за нещо???
123
0
 
10
 
! Отговори
СофияПраид преди 2 месеца
Значи предпочиташ и ти хареса да те е...ят, щом управлява с БСП !!!
122
8
 
2
 
! Отговори
Анонимните преди 2 месеца
Правилно. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ.
121
1
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
ГОЛЯМ УПРАВЛЕНЕЦ СЕ ИЗВЪДИ ТОЗ ***?!Добре,че беше Бойко да тенаправи министър та да заджуркаш кашите,а сега да викаш и плюеш по него и по Гешев,макар,че ти си виновен за всичките неудачи в правосъдието!Гешев се яви по твоите измислици и спази буквата и закона,както ти го беше измислил?!А сега се тръшкаш и ревеш като убодена мечка,че нямало да се коалираш с ГЕРБ?!Аз за такъв мизер,ник като теб не биХ гласувал,а бих те и заплюл ако те срещна на улицата!СЛУГА НА ОЛИГАРСИ И ЗАДКУЛИСИЕТО!!
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
спокойо не ице никой нема да те бие крадвай спокойно, гласувай закончета за шефа, сега ти е времето, утре не се знае
119
1
 
10
 
! Отговори
ХоХо преди 2 месеца
Хората не са мо ще ви бият, но ако сте в упрвлението ще ви и е бът !
118
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХОРАТА ЩЕ ВИ БИЯТ ЗА ЕТО ТОВА ТО Е САМО ВАШЕ ДЕЛО- ИНФЛАЦИЯ 17.4%, НА ХРАНИ 40/50% НА ГОРИВА И ЕНЕРГИЯ В ПЪТИ НАГОРЕ- ВИЕ РАЗПИЛЯХТЕ ДЪРЖАВАТА, САМО ДА НАПОМНЯ МАРТ 2021Г ИНФЛАЦИЯ ПРИ ГЕРБ- 0.4%- ИЦЕ ВИЕ СЕ ПЪНИТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ КРЕПОСТНИ НА РАШКИТЕ АМА НЯМА ДА СТАНЕ.
117
3
 
22
 
! Отговори
Ицо, кажи си преди 2 месеца
Хората няма да ви бият ами главният ви спонсор Прокопиев !
116
2
 
23
 
! Отговори
Нагъл Пинокио преди 2 месеца
Ице, нали управлявахте с БСП - хората биха ли ви?!
115
2
 
18
 
! Отговори
чичо преди 2 месеца
Христо,както и да го усуквате,с лошото" си управление Борисов изкара 12год.Вие с доброто" си управление само 7месеца.Народе!
114
3
 
10
 
! Отговори
Може да ви преди 2 месеца
бият, но няма да ви таковат, щото разпространявате маймунска шарка и сте некъпани и вми ри са ни :)
113
5
 
15
 
! Отговори
Импийчмънт преди 2 месеца
Тоя не беше от закваската на ЦК на БКП,и изучил се в Москва? Истински СДС-ар,комундела във червата.Тази постановка със другия червен поорязан откъм *** ***,му направи само ПиАр на тоя измамник.
112
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Христо, с мизерния ви резултат няма да има никакъв проблем да сте в опозиция заедно с любимото ви БКП!