Теменужка Петкова: Цените на тока са непосилни

ПП изоставиха енергетиката, заяви тя
24 сеп 2022 12:19, Нели Христова
45
Теменужка Петкова: Цените на тока са непосилни
Снимка: БГНЕС

За първи път в историята си България няма подсигурени доставки на природен газ, което значи заплаха за националната сигурност. "Продължаваме промяната" изоставиха енергетика.

Това заяви бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова в Търговище, където заедно с лидера на партията Бойко Борисов се провежда среща с избирателите.

"Кризата в енергетиката много пряко засяга всички – цените на тока са непосилни. Ако не бяхме ние от ГЕРБ и СДС да се преборим и да наложим таван на цената за бизнеса, общините болниците, това означаваше фалит на българските общини и бизнеса. Много от политическите ни опонтенти си приписват тази мярка, но тя е възможна благодарение на нас и дори в опозоция спасихме българския бизнес и граждани", категорична беше Петкова.

Живеем в тежки, трудни времена и от гледна точка на въшнополитически фактори, икономика, в такъв момент повече от всякога страната се нуждае от стабилно управление, силен лидер, който да изведе страната от кризите, и такъв силен лидер е нашият – Бойко Борисов.

Петкова разясни и какви ще са енергийните мерки, които ще приложи ЕК. Първата от тях е предложението на ГЕРБ, което вече се случи в България – таван на цената на тока, ЕК иска таван от180 евро на мгвтч. Втората мярка е солидарност към държави, които са 100% зависими от внос на ток от друга държава. Това не би засегнало България, защото ние сме най-големият нетен износител в региона, но не сме държава износител на 100% за друга държава. Трета мярка е да бъдат обложени свръхпечалбите на рафинерии, компании за добив на природен газ – 1/3 от печалбата им да отива за бизнеса и битовите потребители. В България това ще засегне рафинерията на „Лукойл“ и „Мини Марица-Изток“. ЕК иска да осигури и ликвидност за важните енергийни предприятия – у нас това са „Булгаргаз“ и „Топлофикация София“. „Булгаргаз“ го оставихме на печалба, а сега то е в ликвидна криза със загуба от 800 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тези дето пишат коментарите под тази статия изобщо имат ли представа от енергетика прости мразещи бедняци
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дефиницията на нуждаещ се от енергийна помощ трябва да бъде: Крупен бизнесмен милиардер, с Бугати, Порше и Тесла в гаража, който не иска да си плаща сметките за ток на бизнеса, но купува най-скъпото в ресторанта и прави най-скъпите подаръжи на любовницата си и децата.
28
2
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 1 година
Нушкеее, нямаш ли малко срама като знаеш колко си о..р..на ? Ми да не би да си забравила за онази кукла на конци Гинка , *** ? Да не мислиш , че сме забравили опитите ви да завладеете и енергетиката с големите ви шепи ...да гребете, да гребете, да крадете , да крадете ....ненакрали се вече толкова години. ,,И ..вий сте прости " , ама ние се оказа, че не сме . Хайде оди да чуруликаш тези приспивни песни на бай ти Боко и антуража му. Нас ни остави , без вас е мнооооооооогоооооо по - добре.
27
1
 
10
 
! Отговори
Ссс преди 1 година
Заради твоето управление в енергетиката сме на този хал.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е Който си е продал душата на Борисоф, както и той си продаде душата на Путин .А Путин на Ленин.Ленин пък на....знаеме кой.Сега цвилиме да се оправдаваме.А кога ти казаха....Теменужка, искаш ли да поемеш поста на енергиен министър...Как радостно подскочи...Да другарю Борисоф.Всичко бих дала за страната си.И себе си? дори...
25
3
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 1 година
Още един вампир се събуди.....до сега къде спа?
24
2
 
15
 
! Отговори
A1 преди 1 година
"Ако те бяхме ние..."На нас не ни дреме кои сте вие. Това ви е работата и за свършена такава няма нужда да се тупаш по гърдите. Ако не беше прадядо ми, Теменужка щеше да носи фередже!!!
23
3
 
21
 
! Отговори
българин преди 1 година
Теменужке , а познаваш ли Гинка и какво ви свързва , ако не е тайна ??!!
22
3
 
19
 
! Отговори
българин преди 1 година
Теменужке , кажи кой ти купи новия апартамент ??!!
21
4
 
21
 
! Отговори
А,ха преди 1 година
Теменужке,помниш ли приятелката си Гинка от Пазарджик?Нали искаше да и дадеш ЧЕЗ?Но и там се провали.
20
2
 
23
 
! Отговори
Либерализация на преди 1 година
Цените на тока за бизнеса,започна на 01,10,2020г.топно лри табуретката Теменужка.
19
2
 
23
 
! Отговори
ТеменуШке, преди 1 година
кажи нещо за турецкия пАток, мари. За чий ??? бързахте да го направите и с наши пари платихте, а? Че гепихте - гепихте, ама барем едно кранче цол и половина за вътрешна употреба да бяхте оставили! Мале к*ва си наглааааааааа! Глас за вас - на куково лято!
18
3
 
21
 
! Отговори
Счетоводителката преди 1 година
Теменужка да говори за Енергетика.Безценно.Хсйде сега и продавачът на сергия в Димитровград Добрев да се изкаже.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'За първи път в историята си България няма подсигурени доставки на природен газ' --- не знаех че Аспарух на газ се е топлил
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази пътна карта стана известна като договора Моллотов - Рибентроп.Договор между бедещи агресори и жертви.Между Путин и България.Както договора между комунисти и Хитлеристи бе пазен в пълна тайна десетилетия.Така и таз Пътна карта скоро няма да ни я дадат да я видим.Кой какво и защо е подписвал вътре.Радев я засекрети и вкара в ДАНС.Борисоф я скри с надеждата да не се омаскари.Путин през оная му работа След като си свърши предназначението за започване на войната....Пълен хаос...
15
3
 
15
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
Това нагло и некадърно същество от снимката пак се нахъса да грабва кокала на властта. А, какво били направили те: едно голямо НИЩО! Само и единствено кражби! Тая ако знае колко е гнусна ще се самоубие.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужка по невнимание, и тъй като има пълно доверие на едни сили , сама е влязла в играта.Енергийната война е многополюсна игра.А Теменужка е само изпълнител.И разбирайки вече късно къде са я насадили опитва да оцелее.Но незнанието ,според закона , не е оправдание.И не допуща невинност.И тя трябва да понесе отговорността за енергийната зависимост.
13
4
 
4
 
! Отговори
Мрете изверги преди 1 година
Главният прокурор Гешев и МВР извършват тежки извращения срещу Българи, убиват ги с честоти!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излезе на яве , че и Радев е в играта.Пътната карта не е само пари.Тя е и геополитически мотив да не излезе на яве.Радев я скри от народа защото в нея има и геополитически план за поробване на Страната от Русия.Тска , че много са тези които не желаят тя да види бял свят.А Теменужка си е само Теменужка
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисоф много лъже ,ама някой път без да иска ги налучква.Бил казал че цари хаос.Ми то това е тъй.Ама защото всеки играе според интересите си .И нуждите.От Борисоф знаем какви са му нуждите.Колкото повече се задържи на власт , толкова му се намаляват шансовете да влезе в затвора.Гербаджиите искат да ушушкат още , колкото може България.Русофилите са се запънали с тази война.Депесе ги знаеме какво искат.Трифонов е зависим не само от едно нещо...и така нататък....